Portret parapsihologic

S-a nascut la 20 decembrie 1969, in Fagaras, Brasov, Nicusor Daniel Dan, matematicianul cu Soarele in zodia Sagetator. Aceasta pozitionare a Soarelui, l-a predestinat sa fie optimist, generos, cu idealuri mari si cu o fire vesela, sincera si independenta. Luna, in Taur, in domiciliul sau, a facut ca el sa fie o persoana sociabila, calma, blanda, greu de enervat; nativul este practic si plin de resurse. Dar cel care i-a hotarat profesiunea de baza, a fost Mercur in Capricorn, care i-a conferit o minte metodica, profunda si serioasa. Gandirea profunda, pragmatica, organizata si calculata i-a adus, elev fiind, premiul intai cu punctaj maxim la Olimpiada Internationala de Matematica si, fiindca Soarele i-a conferit atractie pentru largirea constiintei, nativul a absolvit cea mai buna universitate din Franta, Ecole Normale Superieure, institutie de elita in stiintele exacte, obtinand doctoratul in matematica la Universitatea Paris XIII. Intors in tara, nativul devine cercetator in cadrul Institutului de Matematica al Academiei Romane. Dar Marte in casa a XII-a i-a insuflat dorinta de a ajuta pe ceilalti, in sens social; el este unul dintre fondatorii Asociatiei “Tineri pentru Actiune Civica”, dar a proiectat si fondat, impreuna cu alti trei tineri cercetatori, Scoala Normala Superioara Bucuresti, o prestigioasa institutie de invatamant. Acelasi Mercur in casa XII ii confera capacitatea de a-si folosi mintea in activitati sociale, buna comunicare cu lumea si interes pentru reforme sociale, el devenind astfel activist civic. S-a implicat intai in problemele Capitalei, infiintand Asociatia “Salvati Bucurestiul”. In anul 2012 candideaza ca independent la Primaria Capitalei; iese al treilea si devine consilier general al municipiului Bucuresti. In iunie 2015 lanseaza platforma politica Uniunea Salvati Bucurestiul (USB), iar din august 2016 activitatea acesteia a fost extinsa sub numele de Uniunea Salvati Romania (USR), al carui presedinte este. In prezent, la alegerile locale din decembrie 2016, nativul este candidat la Primaria Generala a Bucurestiului, iar unele sondaje arata ca USB este pe locul doi in preferintele votantilor, inaintea altor partide cu traditie mai indelungata.

Psihologic vorbind, nativul dovedeste putere de influenta prin cariera si reputatie. Este intuitiv, onest si logic. Culoarea predominanta in aura lui este Verde cu un coeficient bioenergetic (bun) de 9,3. Pana aici nimic iesit din comun. Ceea ce este insa spectaculos se refera la energia pe care o emana, una exterm de constanta, fara niciun fel de fluctuatii (“sus-jos”), lucru rar intalnit la cei cu aura verde si numai. Are perceptii rapide, o buna memorie si abilitati de impartasire a ideilor. Are multa energie mentala, o armonie perfecta intre minte si emotii si o nevoie psihologica de stabilire a identitatii. Se implica in viata publica si politica, dobandind faima din acestea. Activitatile intelectuale ii aduc placeri mentale.

In zodiacul chinezesc este nascut in Anul Cocosului de Pamant. Acest element, Pamantul, ii confera nativului: stabilitate, responsabilitate, eficienta, inteligenta si intelepciune. Dar, Pamantul e darnic cu nativul nostru; el ii confera spirit organizatoric, simt practic, simt strategic si simt conducator. Trasaturile definitorii ale nativului, sunt: curajul si demnitatea.

In zodiacul celtic este Smochin, cu excelente calitati pragmatice, onest si fidel. Sentimentele sale au marea calitate de a fi sincere. Nativul impresioneaza prin personalitatea sa aparte.

In zodiacul Indiei este Funia; o fire puternica, ce sprijina in mod firesc eforturile celorlalti, ceea ce ii atrage multa simpatie sincera si foarte durabila.

In numerologie, destinul sau poarta cifra 3, ceea ce inseamna o viata ce favorizeaza creativitatea si exprimarea. Este un drum ce favorizeaza contactele si relatiile cu semenii, un drum ce simbolizeaza o viata sociabila, comportand destul de putine riscuri. Calitatile necesare asumarii acestui destin, sunt: simtul relatiilor si al contactelor, ambitia si atitudinea extravertita. Ingeniozitatea si elanul nativului asigura o buna evolutie pe drumul vietii ce poarta cifra 3.

In Tarot, arcana XX-Judecata (dupa ziua de nastere 20 decembrie), asociata cu Capricornul din astrologie, reprezinta analiza, rationamentul, logica si realitatea; iar nativul e matematician si le are pe toate.

Schita karmica

In vieti anterioare, nativul si-a dezvoltat capacitatea intelectuala, ajungand la o gandire practica, rationala, neglijand partea spirituala a lucrurilor. Pastreaza aceasta gandire rationala si in viata prezenta, dar necazurile actuale pot proveni tocmai din dorinta de precizie excesiva. Lectia karmica a vietii prezente ii cere sa invete sa nu se piarda in amanunte si sa nu ajunga sa piarda din vedere imaginea de ansamblu. Pe de alta parte, trebuie sa acorde mai mare atentie intelegerii valorilor spirituale, neglijate in vieti anterioare si poate si in viata prezenta.

Radu Botez – parapsiholog
www.parapsiholog.ro
www.radubotez.ro
www.psychic-parapsychologist.com