Analiză parapsihologică

Nascuta la 30 martie 1968, in Charlemagne Quebec-Canada, cantareata a primit la nastere numele de Celine Marie Claudette Dion, din care si-a format numele de scena sub care o cunoastem astazi – Celine Dion. Un scurt excurs  pentru creionarea portretului astrologic Celine Dion, ne arata ca aceasta este nascuta sub semnul Berbecului, semn de Foc, primul semn din zodiac, guvernat de planeta Marte. Ce-i confera Marte nativei? Inflacarare, vointa, forta de creatie, si bineinteles, ca orice Berbec care se respecta, celebra cantareata este si o foarte buna organizatoare a vietii personale. Berbecul este prin excelenta un initiator, iar ea a ilustrat aceasta caracteristica prin initiativa de a-si construi o cariera. La varsta de 12 ani,  trimite o caseta-demo unui impresar care a fost impresionat de vocea ei si a intuit perfect posibilitatile micii cantarete de a evolua in timp. Astfel, nativa se intalneste in 1980 cu viitorul ei sot,  Rene Angelil, care i-a devenit impresar. Sub indrumarea acestuia, cantareata castiga recunoasterea internationala. In 1982, castiga medalia de aur a Festivalului Yamaha de la Tokyo, apoi in 1988, castiga concursul Song Eurovision, unde a reprezentat Elvetia. Nativa construieste apoi, cu autoritate si cu o forta de caracter neinchipuita o cariera muzicala de succes rasunator. Nevoia de activitate constanta, face din  Celine Dion o persoana alerta si dinamica, in vesnica miscare si continua cautare artistica si muzicala; vezi nenumaratele ei turnee de concerte in toata lumea. Spiritul de competitie, specific semnului Berbec a condus-o pe Celine Dion spre castigarea tuturor premiilor imaginabile in industria muzicala din lumea intreaga. In Franta anului 1983 este prima canadianca ce primeste Discul de Aur. Nativa iubeste artele, se intereseaza de formele de creatie spontana, iubeste culorile, folclorul, artizanatul indian si african, lucru care s-a reflectat in superbele costume pe care le-a purtat in numeroasele sale concerte.  Creativitatea ei este remarcabila, cariera era in ascensiune si nimic nu semnala ceea ce urma sa se intample. Nimic, in afara de Nodul Nord in casa a X-a astrologica, pozitie care, din punct de vedere karmic, arata ca nativa poate trece prin stari de nesiguranta, va avea experiente dureroase si va trece probe dificile: pe tabla de sah a vietii ei sentimentale se joaca partide periculoase si jocuri dramatice.

Nativa a inceput in 1987 la varsta de 19 ani o relatie cu impresarul sau; in 1991 s-au logodit, iar in 1994 s-au casatorit. Nativa si sotul ei, Rene Angelil, si-au reinnoit legamintele in anul 2000 in Las Vegas. Era o legatura stabila si durabila, in care nativa aducea o emotionalitate si o afectivitate puternica (Venus in Pesti), iar sotul ei – o iubire profunda, sprijin, intelegere si respect pentru afectivitatea ei. Acest mariaj fericit a fost binecuvantat si cu copii. Dar in 1999, in plina glorie, nativa si-a intrerupt activitatea. Este cunoscuta abnegatia pe care a pus-o in ingrijirea omului de langa ea, sotul sau mai in varsta cu 26 de ani, cand acesta a fost diagnosticat cu cancer. Devotata Celine Dion si-a intrerupt pentru cca. 2 ani fulminanta cariera si s-a dedicat sotului. In acest timp a dat nastere si unui copil. Dupa aparenta insanatosire a sotului, a revenit in topul muzicii pop in 2002, in 2003 participand la cel mai de succes show din toate timpurile (la Caesar in Las Vegas). Pliata perfect pe predestinarile zodiei sale, Celine Dion a stiut sa faca fata situatiilor dificile din viata sa, cu o forta de caracter exceptionala: in august 2014 isi amana pe o perioada nedeterminata activitatea, anuland spectacolele, show-ul din Las Vegas si Turneul  Asiatic. Boala sotului revenise, iar acesta moare pe 14 ianuarie 2016, iar nativa primeste o dubla lovitura: tot atunci ii moare si fratele de aceeasi boala nemiloasa. Dar nativa, in spiritul guvernatorului zodiei sale, Marte-bataiosul, nu se lasa coplesita, codul sau de valori morale fiind pe masura talentului sau unic si a vocii sale de exceptie, pe care cei care-au vazut „Titanic”-ul, dar nu numai aceia, n-o pot uita niciodata.   Nativa a interpretat la festivitatea de premiere a Bilboard Music Award – “The show must go on”, primind premiul Bilboard Icon Award, ca o recunoastere a carierei sale de peste trei decenii, cariera care continua…

O încăpăţânare constructivă

Psihologic vorbind, nativa are o natura puternica si sigura de sine. Forta si nobletea sa trezesc respectul si admiratia celor din jur. Onoarea, prestigiul si charisma sa o pun in lumina reflectoarelor, la propriu si la figurat vorbind. Este mandra, hotarata, loiala si creativa, charismatica si stralucitoare, dar mai cu seama talentata. Este extrem de competitiva. Este o sensibila ce nu isi etaleaza viata personala si care nu-si exteriorizeaza sentimentele, singura exteriorizare pe care si-o permite fiind cea scenica. Copiii sunt deosebit de importanti pentru ea. Are un caracter puternic, martial, curajos si cinstit. Pur si simplu, straluceste.

In zodiacul chinezesc este nascuta in Anul Maimutei de Pamant, ale carei trasaturi definitorii sunt inteligenta si intuitia. Idealul ei este sa iasa din comun prin ceea ce face, iar tot ce face este bine facut. Percepe cu usurinta complexitatea oamenilor si situatiilor. Este diplomata, putand evita toate capcanele. Acest personaj extravagant ascunde o profunda intelegere a semenilor si evenimentelor. Poseda o triada cromatica in aura : Galben – 70 % – principal , Albastru – 20 % – secundar , si Rosu – 10 % – secundar. Are coeficientul bioenergetic – 10, 5. Acesta confera nativei un aport aparte de energie, vointa si curaj, fapt dovedit si de nenumaratele incercari in viata personala, unele dintre acestea, de-a dreptul fantastice. Si totusi, dincolo de vocea sa inconfundabila, Celine Dion ne uimeste prin simplitatea caracterului de care da dovada. Un caracter pozitiv si, mereu la dispozitia celor aflati in suferinta. Cei care cunosc activitatile umanitare ale acesteia, pot confirma cele scrise anterior. Dar sa vedem si alte caracteristici psihometrice care ne pot ajuta la formarea unei pareri generale despre Celine Dion.

In zodiacul mayas Celine Dion este Diamant. Acest semn este dotat cu o vointa de fier, cu multa energie si talente puternice; iar ea a dovedit ca este intr-adevar un… diamant, tocmai prin vointa, energia si talentul sau.

In zodiacul Indiei este Toporisca, ale carei calitati sunt  puterea de munca, abnegatia, daruirea, istetimea mintii, calitati pe care native le-a folosit din plin dealungul carierei sale. Poate avea si defecte: ca taisul toporistii care se mai toceste de prea multa munca si trebuie ascutit. Nativa nu stie sa se opreasca; ea trebuie sa aiba in atentie si perioade de odihna si relaxare, nu numai munca.

In numerologie, numarul sau de destin este 3. Destinul cu acest numar reprezinta o viata ce favorizeaza creativitatea si exprimarea, asigurand o reusita sclipitoare  in arta. Aceasta cifra 3  ii confera nativei capacitate de exprimare, spirit artistic si bucuria de a trai si a se darui lumii cu tot ce are ea mai bun: vocea si cariera ei de aur.

In Tarot , arcana simbolica a nativei este III-Stapana sau Imparateasa, dupa ziua ei de nastere, 30 martie (3+0=3, iar martie este luna a 3-a). Aceasta arcana constituie izvorul nesecat a tot ce este viu, care arata potentialul ei creativ si capacitatea de a receptiona impulsuri din care face sa renasca noi si noi frumuseti si ne referim la superbele ei concerte. Aceasta arcana pune in valoare aptitudinile artistice si capacitatile ei creative, pentru a-si dovedi calitatile interioare. Arcana III-Stapana sau Imparateasa semnifica faptul ca,  fara indoiala, nativa este numita pe drept „superstar international”!

Schita karmica

In viata anterioara a trait o existenta plata, fara bucurii, dar si fara mari greutati. Moare tanara, aducand o karma incarcata de dorinte neimplinite si complexe de inferioritate. Pentru a-si achita datoria karmica, ea trebuie sa capete, in viata prezenta, o puternica constiinta de sine, sa depuna multa munca, sa initieze mereu noi proiecte. Puterea sa sta in spirit, ceea ce este tot o mostenire karmica. Se pare ca si-a aprofundat lectia karmica si se conformeaza acesteia.

*Aceasta schita karmica a aparut in volumul “Afla ce ai fost intr-o viata anterioara” autor: Radu Botez – pentru detalii click aici


Radu Botez – parapsiholog – Senior Editor
Co-autor a Ediţiei de colecţie: “Între psihologie şi parapsihologie” – click aici
www.parapsiholog.ro