“HELLO” –  ADELE – portret psihoastrologic

S-a nascut la 5 mai 1988, in Marea Britanie, la Londra, Laurie Blue Adkins, cunoscuta acum sub numele de scena – Adele, cantareata si compozitoare. Nativa este nascuta in zodia Taur, plasata sub dominatia planetei Venus. Desi aceasta planeta i-a conferit frumusetea, trasaturi armonioase si un fel de a fi plin de farmec, un suflet caritabil si un caracter conciliant, altele sunt planetele dominante care i-au marcat drumul in viata pana acum. Nascuta in Taur, a primit de la aceasta zodie vointa, rabdarea, forta si constanta, iar uneori incapatanarea; astfel incat ea este dedicata  muncii rabdatoare si metodice, care nu a intarziat sa o duca pe culmi glorioase. Ea marturiseste cum, la o varsta destul de frageda, asculta ore in sir melodiile interpretate de cantarete celebre, precum Ella Fitzgerald sau Etta James, de la care spune ca invatat foarte multe, caci era indragostita de muzica.

Nativa are trei planete dominante: Marte, Uranus si Luna, care au influentat puternic viata si personalitatea ei. Marte i-a dat energia de a-si urma menirea de cantareata si talentul; Uranus, dorinta de independenta si originalitatea, iar Luna, cu o influenta importanta in horoscopul ei, o face receptiva, emotiva si inventiva, iar una dintre consecintele acestor influente: spontaneitatea, se transforma la Adele in popularitate si chiar faima, caci chiar in anul absolvirii studiilor la BRIT School for Performing Arts, in 2006, ea semneaza primul sau contract cu XL Recording, iar in 2007, deja primeste Premiul BRIT “Critic’s Choice”. Trei sunt si zodiile dominante in horoscopul ei, iar acestea sunt: Varsatorul, Sagetatorul si… Taurul. Varsatorul ii inzestreaza personalitatea cu originalitate, facand-o agreabila si impasibila, o femeie paradoxala, greu de definit. Sagetatorul, semn de Foc aventuros si cuceritor, ii marcheaza personalitatea cu una dintre principalele ei caracteristici: aceea de a se  exterioriza in plan personal, ceea ce ea face asta cu usurinta in public. Poate sa para ciudat, dar  este sexy si fermecatoare in fata publicului ei, insa, desi are un caracter frumos si este sociabila, ea poate dezamagi pe multi in particular, fiind mai interiorizata. Dar aparenta si realitatea sunt doua lucruri diferite (caci nativa nu l-a dezamagit pe antreprenorul de spectacole de caritate, Simon Konecki, cu care s-a casatorit si cu care are un fiu, nascut la 19 octombrie 2012). O alta zodie-dominanta in astrograma nativei este Taurul (care este si zodie-natala), iar aceasta ii confera bun gust si simtul frumusetii, maniere si bun simt, iar pe langa asta o face stabila, constructiva si senzuala. Toate aceste calitati contribuie la farmecul si puterea ei seducatoare asupra marelui public. Albumul  de debut din 2008 a fost un succes comercial si de critica, aducandu-i 7 discuri de platina in Marea Britanie si 2 in Statele Unite ale Americii. La editia din 2009 a Premiilor Grammy, Adele cucereste primele locuri la categoriile Best New Artist si Best Female Pop Vocal Performance. Anul 2011 si cel de al doilea album al sau, aduc cantaretei un nou record: 6 Premii Grammy si 3 American Music Awards, 16 discuri de platina in Marea Britanie si un Disc de Diamant in Statele Unite; iar albumul a fost vandut in 31 de milioane de exemplare in intreaga lume. Acest succes i-a adus numeroase mentionari in Cartea Recordurilor. Dar anul 2011 a adus si necazuri, datorita unui polip benign pe coardele vocale, eliminat prin microchirurgie laser (in astrologie se stie ca nativii Taur au gatul foarte sensibil). Revenirea are loc in 2012, cand Adele lanseaza “Skyfall”, scrisa si inregistrata pentru filmul din seria James Bons, piesa care a cucerit premiile:  Oscar, Grammy si Globul de Aur, pentru cea mai buna melodie originala.

Trebuie sa spunem ca premiile si titlurile mentionate sunt o parte infima din cele foarte  multe pe care artista le-a cucerit in timp atat de scurt. Vom mai spune doar ca in 2011 si 2012, prestigioasa revista-magazin Billboard a desemnat-o pe Adele – Artistul Anului, si ca a intreprins concerte-turneu international in 2011 (“Adele Live”), in 2008-2009 (“O seara cu Adele”) si in 2016 intreprinde un turneu in Europa si America de Nord (cu un total de 105 spectacole). Nativa are o prestigioasa activitate de caritate, numeroase concerte in beneficiul muzicienilor aflati in nevoie, a persoanelor cu dizabilitati, pentru fundatii de caritate si face colecte pentru diverse organizatii umanitare si de caritate.

Astrele au fost darnice cu influentele benefice asupra nativei, dar si ea a stiut sa le foloseasca cu intelepciune.

Psihologic vorbind, nativa are o natura optimista si emotionala; are un caracter bun si oarecum naiv, dar are incredere in sine, iar emotivitatea ei o solicita sa traiasca intens o varietate de experiente emotionale, iar intre acestea cele muzical-artistice sunt primele. In cariera sa, realizarile profesionale deosebite sunt domeniul in care emotiile ei sunt canalizate, caci are dorinta instinctiva de a-si satisface publicul; iar faima ei, de aici se trage. Nativa are o inteligenta iscoditoare, talente de necontestat, istetime si este incredibil de fermecatoare. Comunicarea, reflectia si mobilitatea sunt activitati care  se potrivesc de minune gusturilor ei naturale; ea comunica prin muzica, gandeste prin text si se misca gratios dintr-un loc in altul al lumii in turneele sale. Are nevoie de o baza stabila, de o familie inchegata la care sa se intoarca mereu si de la adapostul careia sa priveasca lumea inconjuratoare in mod detasat; iar ea si-a construit aceasta “fortareata” prin sotul si copilul ei. Este o persoana sensibila la valorile prieteniei, ca si la cele ale intregii comunitati umane. Fara sa aiba o personalitate foarte complicata, ramane totusi o femeie greu de definit, tocmai pentru ca este extrem de atragatoare, seducatoare in sensul cel mai bun al cuvantului, plina de talent, ceea ce ii aduce la picioare publicul, dar si laurii gloriei muzicale.

In numerologie, destinul sau este marcat de cifra 9, ceea ce inseamna “o viata inchinata unui ideal”. Este un destin care favorizeaza calatoriile (iar turneele sale chiar asta sunt!), promite multe ocazii si experiente variate, dar comporta multe emotii; insa reusita este garantata. Destinul sau se bazeaza pe altruism si devotament, dar aduce experiente valoroase care o imbogatesc si o fac sa progreseze in mod constant.

In zodiacul chinezesc este nascuta in Anul Dragonului de Pamant, ceea ce ii confera o personalitate remarcabila: cand altii aleg siguranta si viata linistita, nativa alege provocarile. Ea are o energie atractiva, aura puternia,dubla (Verde-Albastru,prima culoare fiind predominant,coieficient bioenergetic de 9.8 (rezonanta energetic foarte mare) si un entuziasm molipsitor. Asadar poate depasi cu succes orice obstacol; puterea sa de caracter o ajuta la drum lung si isi va atinge obiectivele, obtinand un succes exceptional. De fapt, nu in mod gresit ci pe buna dreptate, ea isi vede viitorul in culori spectaculoase, intr-un cuvant… grandios! Caci asa si-l construieste, prin puterile proprii!

Schita karmica

Nativa are Nordul Nord in zodia Pesti, ceea ce arata ca nativa a fost dominata in vieti anterioare de viata de zi cu zi sau a dat acesteia o importanta prea mare, astfel incat a fost impiedicata sa traiasca si alte aspecte ale vietii. Probabil ca nu a fost chiar optiunea sa, cat mai degraba o conditionare fie familiala, fie de destin, dar oricum a fost hotaratoare si a blocat celelalte cai de abordare a vietii. In viata prezenta este recompensata pentru tot ce a suportat si simte acum o mare nevoie de libertate care, uneori, poate deveni alibi pentru a fugi de problemele cotidiene si de implicatiile lor, iar lectia karmica tocmai asta o poate invata: cum sa imbine viata ei de scena cu viata de zi cu zi. Si problemele acesteia, desigur…


Radu Botez – parapsiholog – Senior Editor
Co-autor a Ediţiei de colecţie: “Între psihologie şi parapsihologie” – click aici
www.parapsiholog.ro