Portret parapsihologic

Actorul Marius Manole s-a nascut in Iasi, la data de 4 octombrie 1978, in zodia Balanta, semn de Aer, Cardinal, cu energie de tip Masculin (+). Balanta este semnul Cardinal al triadei eterice (de Aer) reprezentand acest element in forma sa cea mai autentica. Orientati spre comunicare si comuniune, nativii acestei zodii manifesta un interes activ fata de oameni, de relatiile cu si dintre ei, iar datorita planetei-guvernator, Venus, care le confera un puternic simt estetic si talent “cu carul”, ei iubesc si cultiva frumosul in toate formele sale si pun in prim-plan armonia. Ca apartinator al acestui semn Cardinal, nativul lupta si reuseste sa obtina ceea ce vrea (si-a dorit teatrul de la varsta de 7 ani – il are! Si-a dorit o casa “pe pamant” si o are!); se concentreaza asupra activitatii imediate, fara sa se lase derutat, si isi daruieste intreaga energie unui singur obiectiv – teatrul. Sunt doar cateva cuvinte, dar pentru inceput, acestea il caracterizeaza in mod ideal pe nativul Marius Manole. Vom mai spune ca Mercur, conjunct cu Mijlocul Cerului in harta sa natala, i-a predestinat o cariera in domeniul comunicatiilor, iar aceasta este Teatrul!  Caci ce face teatrul? Comunica sentimente, emotii, evenimente, personalitati diverse, vieti necunoscute publicului. Si mai spune Mercur ca aceasta cariera de succes nu va fi usor de obtinut. Ei bine, nici nativului nostru nu i-a fost usor. Mai intai, in 2001, a absolvit Universitatea de Arte „George Enescu din Iasi; apoi a jucat pe scene diverse din provincie, ca in 2002 sa devina actor al Teatrului National Bucuresti. Un actor atat de tanar, pe prima scena a Tarii! Ce l-a adus aici? Talentul, munca neobosita, dar si influentele astrale (sa dam astrelor ce-i al lor!). Iar el a continuat educatia sa artistica, prin cursuri la sectia Coregrafie a Universitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografica “I.L.Caragiale” si diverse stagii de pregatire in tara si strainatate. Venus ii confera nativului creativitate, inspiratie, talent, o natura emotionala puternica si dorinta de a gasi diversitatea in arta actoriceasca (Venus trigon Pluton) si este momentul sa spunem ca nativul este si “om de radio”, dar si ca va fi participant la “Dancing with the stars”, difuzat la noi de catre ProTv sub titlul “Dansez pentru tine”. Soarele in Balanta ii insufla simtul estetic, idealuri majore si aspiratii inalte (Soarele in Casa IX) si ii confera faima (Soarele conjunct cu Mijlocul Cerului); dar acest ultim aspect mai spune ca nativul, care se incadreaza perfect in rolul de actor, poate fi prea preocupat de profesiune (se spune despre Marius Manole ca este actorul “cel mai solicitat” in acest moment, ceea ce este adevarat, iar el are timp doar…  sa respire si sa se gandeasca la spectacolul urmator!…). Confruntand predestinarile astrale ale nativului cu viata sa de pana acum, concluzionam ca nativul urmeaza neclintit aceste predestinari. Iar rezultatul este pur si simplu genial.

Psihologic vorbind, nativul are o personalitate foarte interesanta. Este bland, sociabil si diplomat; el simte subconstient o nevoie psihologica de stabilire a identitatii (aceasta nu se datoreaza numeroaselor roluri pe care le interpreteaza, cum gresit s-ar putea crede, caci daca personalitatea sa cunoaste transformari conform rolurilor interpretate, el se regenereaza singur), ci datorita mentalului sau, care cauta sa exploreze in mod precaut, o constiinta mai inalta. Este o persoana foarte intuitiva, cu un psihic bogat, sensibila la mediu; isi utilizeaza bine inspiratia, in mod sistematic. II place sa exploreze, fie prin calatorii, fie prin intelect si spiritualitate. Portocaliu – Argintiu ; cele doua culori predominante in aura, vin la “pachet” cu un coeficient bioenergetic de peste 9,9. Asta inseamna o intuitie iesita din comun, mai ales cand vorbim de arealul energetic exterior. Este creativ, onest, vivace, optimist, aventuros, idealist, independent, idealist si are scopuri bine definite. Munca sa este realizata cu  pasiune si prezinta interes pentru binele umanitatii.

In zodiacul chinezesc, este nascut in Anul Calului de Pamant, ale carui trasaturi definitorii sunt: dinamismul, perseverenta si spiritul muncitor. Elementul Pamant ii da stabilitate si intelepciune, responsabilitate si inteligenta, eficienta si simt strategic. Acest “Cal”, nativul nostru, este un tip calm si cald, amabil, vesel, vorbaret si foarte simpatic. El debordeaza de energie, fiind de departe cel mai rapid semn al zodiacului chinezesc, viteza de executie a activitatilor sale depasind adesea tot ce se poate imagina in materie de viteza si perfectiune. Totul la el este foarte alert: mersul, gandirea, reflexele, vorba si celelalte.

In zodiacul Indiei este Uliul. Nativul are o perspectiva mai vasta asupra vietii si o gandire mai clara ca a celorlalti oameni, datorita altitudinii la care “planeaza”. Asta nu inseamna ca nativul priveste oamenii de sus, ci pur si simplu, ca are capacitatea de a vedea lucrurile in esenta lor. Asta nu il impiedica sa-si urmareasca si interesele lui mai terestre.

In numerologie, destinul sau Calea Vietii lui poarta cifra 3, ceea ce inseamna o viata ce favorizeaza creativitatea si exprimarea, adica exact ce trebuie pentru un actor. Acest drum favorizeaza contactul si relatia cu semenii (publicul) si simbolizeaza o viata placuta, sociabila, care nu comporta riscuri, dar care cere imperios dovada de creativitate, ingeniozitate, perseverenta, pe care, stim din horoscopul sau ca le are.

In Tarot, arcana majora care reprezinta pe cei nascuti la data de 4 octombrie este IV-Imparatul, care stapaneste asupra lucrurilor materiale si spirituale prin intelepciune, sursa primara a puterii sale. Imparatul este stabil si intelept, iar in cazul nativului este si talentat. Daca uneori poate fi nehoratat sau incapatanat, vor interveni vointa puternica si energia constanta. Forta sa sta in talentul sau, in inteligenta sa artistica si in determinare. Cu adevarat, Marius Manole este Imparatul.

Schita karmica

In viata anterioara, nativul nu a avut curajul de a creea ceva de unul singur, bazandu-se pe parerile si deciziile altora. In viata prezenta, nativul a avut de invatat o lectie karmica aspra: aceea de a-si forma o gandire proprie, care presupune actiuni individuale, fara a beneficia de nici un ajutor din partea altora. O alta lectie karmica de invatat pentru el: daca va invata sa respecte valorile spirituale, lasand la o parte pe cele materiale, va fi scutit de boli si va evita multe accidente.  Viata actuala a nativului reprezinta o proba continua a vointei nativului, caci s-a nascut cu misiunea de a-si dezvolta creativitatea, si asta numai prin forte proprii; chiar si in situatii critice, datoria karmica ii cere sa se bazeze numai pe fortele sale. Ei bine, viata actuala l-a obligat sa-si dezvolte increderea in sine si puterea. Prin urmare, nativul si-a insusit lectia karmica si este pe calea ce duce la achitarea datoriei karmice.

Post Scriptum

Ca parapsiholog imi permit sa fac o presupunere, care se poate dovedi a fi o realitate: nativul Marius Manole este un “copil indigo”. Argumentarea ar fi nepotrivita aici, dar puteti sa va convingeti singuri, citind doar doua articole: “Copiii Noului Mileniu” (click aici) si “Copiii indigo. Ei vor schimba fata lumii” (click aici).

Cine il cunoaste personal va recunoaste in el un “copil indigo”, devenit “adult indigo”; prin arta sa, el ne poate schimba. In bine. Cine nu-l cunoaste, poate merge la spectacolele sale, sau poate citi raspunsurile sale la diverse interviuri, sau accesand pagina sa pe Facebook ori a fanilor lui. Eu asa l-am “cunoscut”.

Afirmatia sa: … “am senzatia ca “sunt de imprumut pe pamantul asta”… nu va pune pe ganduri?


Radu Botez – parapsiholog – Senior Editor
Co-autor a Ediţiei de colecţie: “Între psihologie şi parapsihologie” – click aici
www.parapsiholog.ro