Portret psihoastrologic

S-a nascut in Bucuresti, la 16 februarie 1983, un micut botezat Mihai Valentin Bendeac, micut caruia astrele i-au predestinat sa fie “mare”. Acum este tanar si… destul de mare; Mihai Bendeac fiind acum un foarte bine cotat actor de comedie, cu numeroase roluri in filme, teatru si televiziune. S-a nascut cu Soarele in zodia Varsator care asigura originalitate, sub dubla guvernare asigurata de doua planete “grele”: Saturn si Uranus. Influentele acestor doua planete se manifesta in directii diametral opuse, Saturn fiind lent si traditionalist, iar Uranus – impulsiv si dinamic. Iata principalele trasaturi caracteristice conferite de acestia personalitatii nativului Bendeac: absenta prejudecatilor conventionale care deriva din Saturn si neastamparul, inteligenta si intuitia aduse de influenta lui Uranus, trasaturi caracteristice pe care nativul le are si le foloseste din plin, combinandu-le in mod fericit cu originalitatea proprie zodiei sale, dupa cum vom vedea. Nascut intr-o zodie de Aer, acest tip de personalitate are un aspect critic, care isi gaseste expresia  in ironie sau chiar intr-un sarcasm necrutator, traduse la nativul nostru intr-un neintrecut talent de parodist. Ca semn Fix, nativul este un autoritar, greu de clintit si cu un acut simt al spatiului personal; el nu cere altceva decat sa fie lasat in pace, caci uneori manifesta o oarecare instabilitate emotionala. Iata bagajul caracterial cu care l-au daruit astrele si cu care nativul a urmat cursurile Universitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografica, urmand predestinarea continuta in prezenta lui Venus in Pesti, in casa a XI-a. Dupa terminarea studiilor, nativul obtine, la Gala Absolventilor 2005 premiul pentru interpretare si premiul special. Tot in anul 2005,  obtine la Festivalul de Teatru Clasic de la Arad, premiul pentru cel mai bun actor in rol secundar. Si daca astrele l-au daruit cu un talent iesit din comun, acest lucru a fost ilustrat si de cele doua premii pentru cel mai bun actor intr-un rol principal, la Festivalul International Hyperion, editiile 2005 si 2006. A jucat la Teatrul de Comedie, Studioul Casandra si Teatrul Bulandra, in diverse filme si a excelat in productiile de televiziune ca: Mondenii, In puii mei s.a. Nativul dotat si cu talent pentru muzica si-a incercat puterile si in acest domeniu, cantand impreuna cu Delia Matache. Si actorul este inca foarte tanar…

Este de mentionat ca nativul este o personalitate speciala si datorita faptului ca este ceea ce numim in astrologie “o personalitate de cuspida”,  adica nascut la hotarul dintre doua zodii. El este nascut in cuspida Varsator-Pesti,avand un coieficient bioenergetic de peste 9,5 si o tandem de culoare pe aura Verde-Rosu,predominant fiind verdele.  Aceste personalitati se definesc printr-un  anumit grad de conflictualitate interioara datorat influentelor diferite ale celor doua semne adiacente; natura deschisa spre universal a celui dintai, dinamizata de sensibilitatea celui de al doilea. Nativul Bendeac imbina armonios aceste fatete ale firii sale, fiind insetat de experiente inedite; pentru el “semnalele” emise de lumea inconjuratoare constituie hrana sau combustibilul motorului creativitatii cu care este inzestrat din plin.
Este – cum s-ar zice – Bendeac versus in puii sai…

Alte sisteme divinatorii

In zodiacul chinezesc este nativ in Anul Mistretului de Apa, unde elementul Apa ii confera nativului intuitie, tenacitate, tact, modestie si iscusinta. Nativul este o persoana deosebit de onesta, de sincera si naturala, fiind o persoana de incredere pe care te poti baza in orice imprejurare. Este inteligent si deosebit de talentat; se instruieste cu harnicia si scrupulozitatea-i recunoscute.
In zodiacul celtic este Curmal, impetuos, razbatator, ce nu cunoaste cuvantul “imposibil”. Are mult talent (din nou!), un spirit aventuros si un optimism de neinfrant. Are ambitii mari si doreste sa fie admirat (si este!).
In zodiacul floral este Orhidee, ceea ce il face sensibil si cu un simt al datoriei foarte dezvoltat. Este posibil sa sufere dezamagiri sau frustrari, pe care incearca sa le evite caci il consuma nervos. Este gata oricand sa ajute pe cei din jur in mod dezinteresat.
In zodiacul  Indiei este Apa, care ii confera o fire mandra si temerara, greu de categorisit (vezi contradictia din cuspida Varsator-Pesti de mai sus).
Numerologie. Destinul sau este desemnat de cifra 3, care indica o viata ce favorizeaza creativitatea si exprimarea. Creativitatea, ingeniozitatea si elanul sau il fac sa evolueze in mod fericit si cu succes pe drumul vietii.
Tarot. A XVI-a arcana majora a tarotului (dupa ziua de nastere 16 februarie) numita XVI-Turnul arata o situatie dificila care trebuie depasita cu hotarare si siguranta. Viata ii va oferi nativului o a doua sansa; nativul poate fi liber sa faca schimbarile dorite, alegand ce rezolvare doreste si drumul pe care il va parcurge, iar nativul a demonstrat ca stie sa se descurce cu brio in astfel de imprejurari.

Schita karmica

Daca in vieti anterioare nativul si-a negat originea si a refuzat sa-si asume obligatii afective, in viata prezenta, fara responsabilitate afectiva, orientatea spre familie, nu-si va putea asuma sarcina karmica. El are de invatat lectia karmica a realizarii unui echilibru intre profesie si viata afectiva, iar acesta constituie unul din scopurile propuse pentru aceasta viata de catre cerintele karmei. De asemenea, trebuie sa se concentreze pe legaturile umane, sa puna in prim-plan afectivitatea si sa o manifeste, atat fata de familia originara, cat si fata de cea personala, atunci cand o va avea.

*Vezi si Mihai Bendeac VIDEO – aici.

Radu Botez – parapsiholog
www.parapsiholog.ro
www.radubotez.ro
www.psychic-parapsychologist.com