Portret parapsihologic

Gimnasta Catalina Ponor s-a nascut la 20 august 1987, in Constanta (oras in care s-a nascut si Simona Halep, despre care am scris aici) , in zodia Leu, luminata stralucitor de guvernatorul sau – Soarele. Toate planetele zise personale, parca s-au “ingramadit” in zodia sa si toate s-au grabit sa formeze aspecte favorabile nativei. Soarele i-a conferit vitalitate, ambitie, vointa si creativitate. Nu este de mirare deci, ca ajunsa in sala de gimnastica de la Farul Constanta, la varsta de 4 ani (!) nativa nu s-a mai gandit la altceva decat la… gimnastica. A inceput antrenamentele, care la varsta scolara o tineau ocupata dimineata, dupa-amiaza mergea la cursuri, iar seara isi facea temele. Si asta, a durat pana la terminarea studiilor, caci micuta era tenace (Luna in Rac). La 14 a fost selectionata in lotul de senioare la Centrul Olimpic de la Deva, unde si-a perfectionat maiestria sportiva, ajutata de predestinarile astrale: talent, simt artistic, energie creativa (Mercur, Venus, Marte, toate in Leu). Jupiter in Berbec i-a conferit ambitie, aspiratii inalte, ardoare, entuziasm si multa incredere in capacitatile sale. Aceste calitati au insotit-o pe nativa de-a lungul numeroaselor si grelelor antrenamente, dar si al studiilor, caci intre timp a absolvit si Faculatea de Sport din Constanta. Ambitiile sale erau mari, ca si dorinta de a-i depasi pe ceilalti, iar Marte in Leu, in casa X, i-a insuflat credinta ca obtinerea succesului se poate face doar in mod energic, prin eforturile proprii. Astfel, la varsta de 22 de ani, in 2009, pleaca in SUA, la scoala Teodorei Ungureanu, o alta mare gimnasta a Romaniei. Se va intoarce insa in tara, deoarece astrele spun ca nu va emigra, deoarece nu se va acomoda in strainatate, iar daca o va face, va regreta. In sfarsit, urmeaza numeroase campionate, antrenamente istovitoare, dar si rasplata pe masura performantelor: numeroase medalii la Jocurile Olimpice (5), la Campionatele Mondiale (5) si la Campionatele Europene (13). A reusit o dubla

performanta uriasa: a intrecut-o pe Nadia Comaneci la numarul total de distinctii europene si nici o alta gimnasta din lume nu a reusit pana acum sa obtina 5 medalii de aur la barna! Nativa are o personalitate puternica (Soarele in casa X), concentrata pe implinirea unor scopuri precise (Mercur in casa X), iubeste ceea ce face, avand relatii armonioase cu ceilalti sportivi (Venus in casa X). Am zice “cu unii chiar mai mult”, caci nativa a avut o relatie amoroasa cu un alt gimnast, campion si el, dar care nu s-a dovedit a fi “cel sortit”. Dar nativa este atat de tanara… iar astrele ii prevad o viitoare casnicie fericita si un copil. Nu vom spune mai mult, caci si nativa este retinuta in declaratii referitoare la viata personala. Alte trasaturi ale acesteia sunt generozitatea specifica Leului si modestia, chiar daca aceasta nu este neaparat specifica zodiei sale.

Catalina Ponor spala drapelul Romaniei in lacrimi de bucurie, ori de cate ori se canta imnul tarii cand ea castiga alta si alta medalie. Pe buna dreptate, o putem numi, alaturi de Nadia Comaneci, una din Mandriile Romaniei,.

Psihologic vorbind, nativa are un caracter nobil si mandru, iar influenta solara explica marea originalitate a temperamentului sau. Este caracterizata printr-o vointa invincibila, sincera in sentimente, buna din natura si plina de gentilete.  Are o culoarea puternica in aura (Rosu aprins) si un coeficient bioenergetic de peste 9,9). Temperamentul sau regal se manifesta in cele mai marunte fapte si gesturi; nu-si risipeste energia pe lucruri neimportante sau placeri distructive; este decisa sa-si demonstreze pe deplin valoarea. Nativa are experiente active, curaj si indrazneala (Pluton in casa I), iar personalitatea ei poate cunoaste unele transformari, in urma carora se regenereaza singura (s-a retras din activitate de mai multe ori, insa a revenit. Mai decisa, mai hotarata, mai plina de forta). Ne putem imagina in viitor o antrenoare care sa o intreaca pe Mariana Bitang, (cum a facut-o cu Nadia), readucand gimnastica Romaniei la nivelul cel mai inalt.

In zodiacul chinezesc, este nascuta in Anul Pisicii (Iepurelui) de Foc. Acest ultim element, Focul, ii confera dinamism, hotarare, originalitate si sinceritate. Autocontrolul sau este foarte dezvoltat, manifestandu-se in toate situatiile (mai ales cand e pe barna, am zice). In tot ce face este foarte constiincioasa, exacta si are mult simt practic. Detesta vulgaritatea, considerand ca orice se poate rezolva in mod elegant si echilibrat.

In zodiacul celtic, este Curmal, a carui trasatura definitorie este optimismul. Are o constitutie fizica foarte puternica, solida, o sanatate de invidiat si impresioneaza prin aspect si prin forta ce o emana. Este o fire impetuoasa, razbatatoare, ce nu cunoaste cuvantul imposibil.

In zodiacul floral, al doamnelor, este Bujor. Este de apreciat la nativa acestui semn perseverenta de care da dovada in orice situatie si loialitatea dovedita in ceea ce considera a fi datoria ei. Este o persoana care pune pasiune in tot ceea ce face.

In numerologie, calea vietii sau destinul sau poarta cifra 8, care simbolizeaza o viata plina de realizari ambitioase, puterea, banii si materialitatea. Acest destin 8 favorizeaza ambitiile si realizarile de anvergura, dar este dificil, caci comporta riscuri si incercari, insa conduce la o reusita extraordinara (micuta care a intrat la 4 ani in sala de gimnastica, este acum o gimnasta cunoscuta si apreciata pe intreg mapamondul). Calitatile necesare pentru asumarea acestui destin sunt: curajul, rezistenta, puterea de a indura si simtul echilibrului (la propriu si la figurat, caci barna este in gimnastica aparatul cel mai temut, care cere un simt al echilibrului absolut  deosebit).

In Tarot, arcana XX-Justitia sau Judecata (dupa ziua nasterii – 20) simbolizeaza pasul decisiv al devenirii de sine, reusita procesului de transformare de la inferior la superior: in plan profesional – o schimbare hotaratoare; in planul constiintei izbavirea de incurcaturi, legaturi sau fixatii mai vechi; in planul legaturilor personale, arcana arata ca nativa poate gasi in relatia pe care o va incepe, o adevarata “comoara”. Nu e vorba de printul din poveste, ci de o profunda schimbare interioara, datorita careia isi va da seama in ce masura si-a barat pana acum, calea spre aceasta intalnire imbucuratoare.

Schita karmica

In vieti anterioare, frica a impiedicat-o pe nativa sa-si exprime personalitatea si sa isi atinga scopurile. In viata prezenta va trebui sa treaca prin situatii diverse, sa realizeze un lucru important intr-un domeniu care prezinta numeroase dificultati, sa invete sa ia decizii individuale si sa-si asume responsabilitatile ce decurg din aceste decizii. Pana aici observam ca nativa si-a invatat lectiile karmice. Nativa are apoi datoria karmica de a se indrepta catre activitati legate de copii, deoarece are mult talent pedagogic. Vom vedea, in timp, daca nativa isi va indeplini aceasta datorie karmica.


Radu Botez – parapsiholog – Senior Editor
Co-autor a Ediţiei de colecţie: “Între psihologie şi parapsihologie” – click aici
www.parapsiholog.ro