Cu zambetul pe buze…

Nascuta la 5 august 1938, in Rasuceni-Giurgiu, actrita apartine zodiei Leu, care este guvernat de Soare ; cum Soarele aduce mereu stralucire celor pe care-i patroneaza, Rodica Popescu-Bitanescu a cunoscut si ea stralucirea luminilor scenei, delectandu-ne cu rasul ei zglobiu si facandu-ne sa ne uitam grijile cu umorul rolurilor interpretate de ea. Este semn de Foc, cel mai puternic din tot zodiacul, semn Fix, ceea ce confera stabilitate si cu o energie (+) masculina, pe care o pastreaza si o va pastra mult timp. Pentru nativa Leu, orgoliul si prestigiul constituie fundamentul vietii sentimentale, ca si al caracterului. Venus in casa XII o predestineaza pentru o meserie sociala si, ce meserie mai inchinata intregii societatii poate fi alta decat cea de actor; poate cea de medic, pentru care avea toate predestinarile; dar ea a ales sa ne “trateze” mai degraba sufletul, decat trupul. Venus i-a mai trasat o caracteristica: totul se petrece la ea, “in umbra”, relatia de dragoste ca si viata intima, pe care nu a etalat-o niciodata cu obstinatie, dovedind o discretie desavarsita. Jupiter in Varsator ii confera generozitate si filantropie, o face toleranta si iertatoare, dar si idealista. Caracterul ii este hotarat de Soarele in Leu ; este cinstita, sincera, onesta, expansiva, cu aspiratii, dar si cu pretentii mari. Este un lucru firesc la o persoana cu un coeficient bioenergetic de peste 9,8 si cu o combinatie dubla de rosu cu galben (in proportii egale) pe aura sa. Jupiter, marele benefic, o face iubitoare de joc si divertisment; si ce este teatrul decat joc, divertisment si talent. Dar ea le face cu dragoste, caci profesiunea este pentru ea pasiune; are si noroc profesional, tot de la Jupiter, care-i ofera un mediu de munca placut. Saturn o face muncitoare si stabila in activitatile ei, caci ii place precizia metodei si-si iubeste munca. Marte in casa X este acela care a hotarat: dispune de o mare energie si va continua munca sa pana la varste inaintate, ceea era de demonstrat, caci actrita continua sa ne incante si acum. Luna in Sagetator o face sa indrageasca lungile turnee pe care le presupune munca de actor si ii place sa se lanseze in aventura (caci ce este fiecare rol, decat o noua aventura ?). Inainte de toate ii plac provocarile, dificultatile, pe care le invinge prin forta. De unde are aceasta forta ?

De la Marte in Leu, care-i da forta combativa, realizari obligatorii si proiecte mari, care ii vor aduce onorurile meritate. Sa nu uitam ca Rodica Popescu-Bitanescu este, in acelasi timp dramaturg si regizor, ale carei piese se joaca cu succes pe scenele romanesti. Activitatea ei de actrita i-a adus numeroase premii, dar si Ordinul National “Serviciul Credincios” in rang de Cavaler.
In zodiacul chinezesc este Tigru de Pamant, al carui ideal in viata este sa fie multumit de sine si stimat de ceilalti, lucru care, nativei i-a reusit din plin. In zodiacul arboricol este Plop, decorativ, care nu-si exteriorizeaza niciodata grijile, dand impresia unei seninatati si unei veselii dezinvolte. In zodiacul floral este Iris, care se adapteaza bine la orice mediu, persoana, lucru sau… rol nou. Cei nascuti Iris sunt foarte dinamici. In zodiacul Indiei este Vanatorul care este binedispus, darz si autoritar, care va face cariera usor si va ajunge in varful ierarhiei.

Schita karmica

În existenţele trecute nativa nu a acordat prea mult spaţiu îmbogăţirii intelectuale şi a abordat viaţa cu multă superficialitate, găsindu-se apoi în situaţii dificile, pe care nu a ştiut să le gestioneze; probabil a escrocat sau chiar a desproprietărit de bunuri pe cineva, fără a simţi niciun sentiment de vinovăţie. În actuala viaţă are simţul justiţiei şi legalităţii, dar deseori se opreşte la planul formal, tinzând să creeze situaţii în care totul apare limpede şi clar în ochii lumii. Evolutiv, datorează această claritate în principal ei înşişi, acceptând şi apoi transformând anumite însuşiri rigide sau excesiv de pompoase ale propriei personalităţi.
Prin întreaga sa carieră şi viaţă artistică, nativa arată că a învăţat lecţia karmică, plătind cu vârf şi îndesat datoria karmică a vieţilor trecute, prin ceea ce a dat de-a lungul vieţii publicului său.


Radu Botez – parapsiholog – Senior Editor
Co-autor a Ediţiei de colecţie: “Între psihologie şi parapsihologie” – click aici
www.parapsiholog.ro