„Perla neagra” a Americii

Cine nu o stie pe Oprah ? Fie cetateni americani, fie de alte nationalitati, putini sunt cei care n-au urmarit cu incantare, cel putin o data, celebrul sau talk-show, cel mai vizionat program tv din lume intitulat „The Oprah Winfrey Show”, daca amintim doar interviul cu Michael Jackson din 1990 care a avut o audienta-record de peste 100 milioane telespectatori. Nascuta in Kosciusko, Mississippi, USA, la 29 ianuarie 1954, a fost numita la origine – Orpah, dupa numele unui personaj biblic din cartea Ruth, dar cum familia si prietenii pronuntau foarte greu numele ei, au fost schimbate intre ele literele „r” si „p”, devenind Oprah, dupa care a fost modificat si actul de nastere. A venit pe lume cu Soarele in zodia Varsator, semn de Aer, Fix (stabilitate) si Masculin, cu energie pozitiva, dominat de planetele Saturn si Uranus. Culoarea rosu deschis este predominanta aurei (pozitiv) iar coeficientul bioenergetic de 10,4 ne confirma o putere iesita din comun in influentarea oricarui proiect umanitar. Sa vedem ce i-au predestinat astrele si cat din aceasta predestinare s-a implinit pana acum. Soarele in Varsator indica o personalitate independenta, autonoma, emancipata, cu idei novatoare si o reusita profesionala certa. Aceasta „femeie-Alpha”, cum o numeste Guardian Online, are intr-adevar o reusita certa in profesie, fiind una dintre cele mai mari personalitati media, actrita nominalizata la Academy Award, multipla detinatoare a Premiului Emmy, producatoare, critic literar si editor. Sextilul Soare-Luna ii confera multa vitalitate, popularitate, echilibru si apreciere unanima ; este o mare iubitoare a vietii publice, fiind o persoana vesela si sociabila. Luna in Sagetator arata ca ii place sa se lanseze in necunoscut si aventura ; sa amintim turneul ei caritabil in Africa de Sud, pentru a vedea cum traiesc copiii de acolo si a sprijini scoli si orfelinate, unde a oferit cadouri de Craciun unui numar de cca. 50.000 de copii. Mercur in Varsator ii da impuls pentru multe proiecte si programe, pe care le-a condus de-a lungul timpului, din care amintim doar infiintarea propriei sale case de productie „Harpo production Inc” sau clubul de carte lansat on-line, intitulat „Oprah’s Book Club”, care promoveaza carti clasice sau noutati si care a motivat milioane de necititori sa cumpere cel putin o carte.

Dispune de o energie exceptionala , cum arata trigonul Marte-Uranus si intreprinde initiative indraznete in folosul societatii, al comunitatii, cu toata energia pe care o poseda, dedicandu-se numeroaselor ei proiecte caritabile, aducand subventii pentru organizatii non-profit si programe filantropice, sarind in ajutorul celor sinistrati de uraganul Katrina si ajutand cca. 250 de afroamericani sa-si continue sau sa-si completeze studiile. Jupiter este cel care o face vesela, dinamica, expansiva, dar, mai ales, grijulie si altruista; este cunoscut gestul ei de a oferi membrilor echipei sale si familiilor acestora (1065 persoane), o vacanta in Hawai, cu prilejul celebrarii a 20 de ani de tv. Trigonul Mercur-Jupiter ii confera simtul dreptatii, idei inteligente si o face sa fie mereu „cu picioarele pe pamant”, asigurandu-i o buna reusita in viata sociala. Sunt cunoscute, de asemenea, aprobarea si sprijinul oferite de aceasta mare femeie, in campania electorala a lui Barack Obama, sprijin care a facut posibila diferenta de voturi in favoarea actualului presedinte al USA, impotriva puternicei contracandidate – Hillary Clinton. Buna reusita sociala pe care i-a predestinat-o Jupiter se asociaza cu reusita ei financiara; la finele secolului al XX-lea, prestigioasa revista „Life” a clasat-o ca fiind „cea mai influenta persoana de culoare din generatia sa si cea mai puternica femeie din America” ; dar ea a a fost numita de CNN si Time.com „cea mai influenta femeie din lume”, fiind cea mai bogata afroamericana a secolului XX, cea mai filantroapa din toate timpurile si singura miliardara de culoare din lume. In viata personala, apreciaza confortul, iar in ceea ce priveste viata sentimentala este mai degraba dura, cum o arata opozitia Venus-Saturn, nu isi exteriorizeaza sentimentele, deoarece se teme de deceptii, rupturi sau insatisfactii si, nici nu-i de mirare, gandind la abuzurile suferite in copilarie. Totusi, are o relatie stabila cu Stedman Graham, inca din 1986. Nu are copii, dar patroneaza Academia Lidership Oprah Winfrey pentru Fete, unde cca. 200 de fete invata si traiesc, considerand-o pe Oprah buna lor mama. Recent, Oprah a anuntat retragerea ei si lumea si-a tinut respiratia, dar data retragerii ei va fi dupa cel de al 25-lea sezon al celebrului sau talk-show, sezonul 2010-2011, si lumea a respirat un pic mai usurata.

In zodiacul chinezesc este Sarpe de Apa; inteligent, intelept si tenace, semnul Sarpelui este considerat ca oferind cel mai mare procent de oameni puternici dintre toate semnele zodiacului chinezesc, iar Oprah a dovedit din plin ca este puternica. Zodia Sarpelui ii confera foarte mult farmec si gratie, datorita carora reuseste sa-i incante pe ceilalti, dar si prin personalitatea sa calda, prin prezenta de spirit, finetea in replica si remarca, prin aplomb. In zodiacul indian este Vultur, caracterizat prin tarie de caracter, tenacitate, forta de persuasiune, sustinut prin noblete sufleteasca si constiinta clara si exacta a propriei valori, trasaturi pe care Oprah le-a sublimat in cuvintele : „Singurii oameni care nu cad, sunt cei care nu incearca sa urce”.

Schita karmica

Este posibil ca mai multe vieti la rand…

*Mai multe aflati din volumul “Afla ce ai fost intr-o viata anterioara” autor: Radu Botez – pentru detalii click aici

Radu Botez – parapsiholog
www.parapsiholog.ro
www.radubotez.ro
www.psychic-parapsychologist.com