Cantareata de origine franceza, cantautoare si compozitoare, Patricia Kaas s-a nascut la 5 decembrie 1966, cu Soarele in zodia Sagetator, ceea ce face din ea o persoana extrem de independenta, mare iubitoare de libertate si calatorii, idealista si, cu succes in cariera. Cu Soarele in casa a XI-a, nativa  a fost sprijinita si de prieteni influenti sau cu legaturi in lumea muzicala, ca Gerard Depardieu sau Alain Delon. Desigur, fara talent acest sprijin ar fi fost inutil, dar nativa il are, caci conjunctia Soare-Venus ii asigura dragostea pentru arta, talentul, vocea si nu numai: ea stie sa-si aleaga prietenii si sa se faca iubita.

La maturitate, nativa marturiseste: “cand eram mica, visam sa cant, pentru ca era pentru mine un mod de a ma exprima”. Intr-adevar, ea a inceput sa cante de la varsta de 8 ani slagarele vremii  la diverse evenimente, inclusiv la nunta unuia dintre fratii sai. La 13 ani obtine un prim-contract si canta intr-un cabaret, iar la 16 ani este angajata la o agentie de modele. Continua sa cante si este remarcata la un concurs de tinere talente. Dupa cum vedem, influenta lui Saturn ca planeta dominanta ii face copilaria si prima tinerete nu prea usoare, caci chiar remarcata, debutul ei in lumea muzicala, care are loc la varsta de 19 ani, nu starneste nici un ecou imbucurator. (Conform aceluiasi Saturn, cea de a doua parte a vietii va fi insa mult mai plina de succes). Dar nativa are, intre altele, zodia Fecioara-dominanta  asociata cu perfectionismul, simtul responsabilitatii, mintea clara si logica neclintita; ceea ce ii insufla nativei dorinta de a face lucrurile in cel mai perfect mod posibil. Ca urmare a acestor calitati, nativa munceste cu pasiune, cladindu-si o bogata  discografie care o va face cunoscuta si apreciata, iar discografia ei va  fi bine comercializata la nivel international. Din 1987 incepe sa-i fie recunoascut talentul; in 1989 primeste premiul Victoires de la musique, la categoriile “Debutul anului” si “Cantareata cu cele mai multe vanzari in strainatate”. In acelasi an – 1989 – sustine concerte in U.R.S.S. (fosta Uniune Sovietica) si Japonia, iar de-a lungul timpului a sustinut mai multe concerte in Romania si Republica Moldova. Cariera sa ia un trend ascendent incepand din 1990, cand are loc primul sau turneu mondial, urmat in timp de inca sapte astfel de turnee internationale. Nativa este o fire imaginativa datorita conjunctiei Luna-Uranus din tema sa natala; are intuitia Lunii completata de independenta si originalitatea lui Uranus: este in acelasi timp cantareata, compozitoare si actrita de film, dar si autoare a unei autobiografii in doua volume, inspirata de conjunctia Mercur-Neptun. Viata ei este extraordinara, cu multe schimbari si o mare cunoastere a lumii prin experienta personala.

In viata personala, nativa este sub influenta lui Venus in careu cu Saturn, Uranus si Pluton. Prin urmare, ea este inca necasatorita la varsta de 50 de ani si este posibil ca spiritul uranian de independenta sa joace un anumit rol in situatia aceasta, deoarece nativa pare a nu fi dorit sa sacrifice libertatea personala in favoarea mariajului, sau neincrederea (uneori neintemeiata) in sentimentele partenerilor (caci a avut mai multi, intre care si un milionar roman), neincredere generata de influenta careului Venus-Saturn. Cert este ca ea cauta senzatii noi in dragoste si este nemultumita ca relatiile sale se transforma repede in relatii pur conventionale. Cat despre copiii, vom vedea in karma sa.

Psihologic vorbind, natura sa este extrovertita si independenta, orientata spre expansiune si sociabilitate; are un suflet energic si activ. Este charismatica si, ca semn de Foc, este orientata spre actiune; Sagetatorul este greu de urmarit deoarece spiritul sau liber si mintea sa independenta il determina constant sa mearga mereu mai repede. Nascuta sub acest semn, ea este energica, placuta, fermecatoare, independenta, directa si iubitoare de libertate. Are o culoarea in aura puternica : albastru intens si un coeficient bioenergetic de 9,6 (mare) , ceea ce ne arata ca in dragoste e un vartej; adesea poate lua initiativa in intalnirile amoroase ce pot avea loc in timpul evenimentelor mondene sau al calatoriilor de aface (turnee). Fara complicatii, fara tragedii, fara intrebari! Se bucura intens de momentul prezent, cu exceptia cazului in care este deja in avionul care o poarta spre noi aventuri…

In zodiacul chinezesc este nascuta in Anul Calului de Foc. Natura sa este marcata de preocuparea continua pentru progres si evolutie, pentru dreptate si corectitudine. Ii place sa exploreze lumea si calatoriile spirituale. Entuziasmul ei poate ascunde un fel de timiditate si rezerva, dar vointa de a-si largi orizontul depaseste orice modestie. Nativa are o afinitate profunda cu elementul Foc, ceea ce implica dinamism si caldura.

In zodiacul floral, zis “al doamnelor”, nativa este Iris, caracterizata printr-o mare adaptabilitate la medii si persoane noi. Este simpatica, are o inteligenta remarcabila si o fire foarte sociabila. Cel mai rau lucru care i se poate intampla este sa se atenteze la libertatea personala, pe care o pretuieste nespus.

In numerologie, Calea Vietii ei este influentata de cifra 3, care evidentiaza comunicarea si creativitatea, indicand faptul ca ideile si realizarile personale sunt caracteristici importante ale destinului ei. Acesta este un destin ce favorizeaza contactele si relatia cu semenii, intelegand prin asta publicul ei. Cifra 3 este legata de armonie (si ce este muzica altceva decat armonie?), altruism si darul de a transmite sentimente si emotii prin intermediul muzicii. Creativitatea ei este foarte puternica, la fel ca si nevoia ei de libertate; uneori este invidiata pentru ingeniozitatea care ii permite sa inlature toate obstacolele din cale si sa mearga neabatut inainte.

In Tarot, arcana majora semnificativa pentru persoanele nascute pe data de 5, cum este Patricia Kaas, este V-Marele Preot sau Papa. Marele Preot recomanda nativilor acestei date (5) conectarea cu interiorul lor, desi ei trebuie sa tina cont si de opinia persoanelor care ii inconjoara. Aceasta arcana este considerate una dintre arcanele protectoare ale Tarotului care, in principiu, influenteaza cursul evenimentelor intr-un mod favorabil. Cand vine momentul unor alegeri esentiale de viata, arcana V-Marele Preot sau Papa ne indeamna sa ascultam glasul Eu-lui interior si sa actionam in consecinta cu multa responsabilitate.

Schita karmica

Semnificatia karmica a Soarelui in Sagetator la momentul nasterii nativei este dorinta ei de transmite prin cantec un mesaj spiritual, de a le aduce semenilor lumina si bucurie; simte nevoia de a crea armonie in jurul ei. Dar karma ei, specifica semnelor Mutabile (Mobile), este una de amanare-reprogramare pentru o viata viitoare, ceea ce inseamna ca nativa nu si-a insusit unele lectii karmice, capabile sa o ajute sa-si indrepte greselile din vieti anterioare. In viata prezenta, s-a nascut cu un mare sentiment de culpabilitate, datorat in parte faptului ca in viata anterioara i-a manipulat pe oameni in scopuri egoiste, iar relatiile de dragoste, nu erau chiar din dragoste, ci din interes, fara nici o urma de sentiment de iubire sau afectivitate sincera. Karma i-a mai oferit o sansa  de a invata lectia karmica a iubirii adevarate prin sarcinile din tinerete, pe care ea le-a intrerupt. Prin aceste avorturi, ea a refuzat sansa platii datoriei karmice, iar daca in prezent medicii au avertizat-o ca este in imposbilitatea de a mai avea copii, acest lucru inseamna ca nativa si-a amanat si ingreunat plata datoriei karmice pentru o viata viitoare. Va fi invatat ceva din asta?…


Radu Botez – parapsiholog – Senior Editor
Co-autor a Ediţiei de colecţie: “Între psihologie şi parapsihologie” – click aici
www.parapsiholog.ro