Portret parapsihologic

Nascut la 1 august 1952 pe plaiuri brancusiene, in urbea Targu-Jiu,  actorul, regizorul, caricaturistul si scriitorul Horatiu Valentin Malaele a vazut lumina zilei sub zodia Leu, guvernata de puternicul si stralucitorul Soare. Acesta ii confera multa vitalitate, o vointa puternica, generozitate, caldura, un spirit ambitios  si, mai ales, creativitate, caci Soarele reprezinta o uriasa forta creatoare. Leul – ca semn Fix al triadei de Foc –  este stapanul focului; este vorba despre caldura si creativitate, despre refuzul meschinariei si necinstei , despre gesturile pe cat de generoase, pe atat de spectaculoase; pe scurt, despre nobletea simbolizata de regele junglei, nobletea leonina. La acestea se adauga forta, curajul si disciplina autoimpusa a respectarii cuvantului  dat. Ca semn Fix, Leul este cel mai stabil semn de Foc, iar influenta Soarelui il defineste ca  simbol al caldurii si fortei creatoare. Energia nativului Leu poarta semnul (+) Masculin, o energie uriasa si nestavilita. Cu aceste calitati, nativul a absolvit Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica “I.L.Caragiale” in anul 1975, la clasa profesorului Ocatvian Cotescu si vom observa ca nativul Malaele le-a “mostenit” pe toate; ba, chiar a urmat punct cu punct predestinarile astrelor, inscrise in tema sa natala. Iata cateva repere astrologice, pe care le gasim in horoscopul sau, care definesc dragostea sa pentru teatru: Mercur in Leu ii confera o minte creativa, nobila, expresiva, generoasa si, atentie, gandire artistica, bine organizata; de asemenea, Venus in Leu arata sentimente generoase si dragoste pentru teatru. Nativul are Mijlocul Cerului in Leu, ceea arata o cariera in munca de creatie, cum ar fi actoria, cu sanse mari de popularitate datorita talentelor personale! Si inca, Venus in casa X ii confera dragoste pentru cariera si faima si  placerea de a munci din greu pentru a-si îndeplini scopurile si relatii armonioase cu cei din aceeasi profesie, eventual o profesie artistica. Cum spuneam, toate acestea s-au indeplinit; nativul Malaele a interpretat numeroase roluri, in teatre ca: Odeon, Teatrul National Bucuresti, Teatrul Bulandra, Teatrul de Comedie si la companii independente. Joaca si regizeaza la Teatrul National de Televiziune, are o filmografie impresionanta si a regizat o lunga lista de spectacole diverse. Pluton in Leu il arata pe nativ ca facand parte dintr-o generatie cu vointa intensa, abilitati dramatice, putere si creativitate. Iar Neptun in Balanta il creioneaza ca facand parte dintr-o generatie  cu iubirea spirituala a frumusetii, o generatie de poeti, artisti, muzicieni, scriitori si pictori cu intuitie estetica si emotii rafinate. Astfel stand lucrurile, il regasim pe nativul Malaele, nu numai ca actor si regizor, dar si ca scriitor si caricaturist talentat. Un artist aparte cu o coloare a aurei aparte: portocaliu deschis – coeficient bioenergetic de 9,9 (mare).

Este autor a doua volume: “Horatiu despre Malaele” si “Rataciri”, dar si caricaturist cu numeroase expozitii nationale si internationale. Daca numeroase premii ii incununeaza prodigioasa cariera de actor si regizor, intre care amintim doar doua Premii UNITER, doua Premii ATM si multe altele, cariera de caricaturist este incununata de Premiul A.U.R. Nativul a repurtat un mare succes la Venetia cu spectacolul “Mincinosul” in regia lui Vlad Mugur – iarna, iar in anotimpul calduros – vara – cu expozitia de caricatura intitulata “Ho si Mi” (de la Horatiu si Milu (Emil) Hosu); nu numai la Venetia dar si in Mexic, Israel, Franta si Germania. De altfel, aceeasi Luna in Sagetator ii predestinase la nastere multe calatorii si il regasim astfel calatorind cu prilejul turneelor “peste tot in lume… din China pana in Australia, din Madagascar pana in vestul salbatic al Americii”, dupa cum singur marturiseste. Cariera artistica nu a impiedicat cu nimic viata sa personala, nativul Malaele este casatorit si are doi baieti mari.

Alte sisteme divinatorii

In zodiacul chinezesc este nascut in Anul Dragonului de Apa. “Dragonul” Malaele este o persoana mandra, tenace si plina de o energie inepuizabila. Foarte activ, el infaptuieste adesea lucruri mari, grandioase. Stralucitor, inteligent, iubit si iubitor si profund original, este plin de optimism. Sa mai spunem ca are un simt al datoriei foarte dezvoltat si nu nesocoteste niciodata interesele celorlalti. Este foarte talentat.

Zodiacul celtic il arata pe nativ ca fiind Chiparos, a carui trasatura definitorie este loialitatea, cea mai mare calitate a sa fiind fidelitatea fata de persoanele la care tine, ori fata de principiile pe care le adopta. Are un farmec aparte si nu va ramane mult singur. Va intemeia o familie in mijlocul careia isi va gasi fericirea. Lucru pe care “Chiparosul”Malaele l-a indeplinit deja.

Zodiacul Indiei spune ca este Caine; agreabil, generos si curajos in tot ceea ce intreprinde, se devoteaza persoanelor la care tine.

Numerologie. Nativul este condus de numarul 1 (cifra zilei sale de nastere) si de Soare, care determina intensitate, energie creatoare si foc, amplificate de Soarele care guverneaza in Leu. Unul dintre atu-urile sale principale este capacitatea de a vedea limpede lumea in care traieste, fara valuri sau iluzii, ceea ce  serveste de minune talentului sau de caricaturist si nu numai.

Tarot. I-Magicianul (dupa numarul 1 al zilei sale de nastere), este prima carte a Arcanei Majore, care simbolizeaza intelectul, comunicarea, informarea si magia. De asemenea, simbolizeza intelepciunea, iscusinta, constiinta propriei valori si o conceptie de viata activa. Sunt calitati pe care “Magicianul” Malaele le are din plin si le foloseste in mod maiastru in toate activitatile sale.

Schita karmica

Nativul are Nodul lunar Nord in Varsator, in casa astrologica IV, ceea ce arata o mare popularitate (pe care nativul o are din plin), contacte sociale numeroase (nativul Malaele se bucura de un numeros public si multi fani), are activitati profesionale diverse (este actor, regizor, caricaturist si scriitor) si o cariera plina de succes. Nativul are o karma de reconstructie; daca intr-o viata anterioara a creat o karma de vise nerealizate, el trebuie ca in aceasta viata sa le concretizeze, sa le puna in lucru. Ceea ce si face in viata prezenta. Are de invatat lectia karmica a flexibilitatii si are datoria karmica a unei vieti de familie exemplare. Prin intreaga activitate si prin viata sa de familie, nativul dovedeste ca isi achita din plin datoria karmica.


Radu Botez – parapsiholog – Senior Editor
Co-autor a Ediţiei de colecţie: “Între psihologie şi parapsihologie” – click aici
www.parapsiholog.ro