Caracterizare parapsihologica

Titlul de mai sus a fost inspirat de unul dintre numerosele premii decernate uneia dintre cele mai cunoscute, mai indragite si mai talentate cantarete; am numit-o pe Corina Chiriac, o personalitate muzicala foarte cunoscuta atat in tara, cat si in strainatate. Nascuta in Bucuresti, la 26 octombrie 1949, nativa are Soarele intr-o zodie puternica, Scorpion, cu ascendent in alta zodie “tare” – Capricorn. Plecand de la aceste premise, vom mai observa ca nativa este nascuta intr-un semn Fix, care i-a insuflat vitalitate si continuitate in actiune, iar ca semn fix al triadei de Apa ea exprima puterea acesteia. Marte este planeta guvernatoare a zodiei Scorpion, impreuna cu Pluton; prima planeta ii confera dinamism, combativitate, spirit aventuros si o ambitie de neoprit, impreuna cu energia necesara pentru a face toate acestea. Cea de a doua planeta guvernatoare, Pluton, i-a adus capacitatea de a face transformari pozitive prin abandonarea lucrurilor revolute, si pe aceea de a face loc noului in viata si activitatea sa. Tocmai pentru aceasta capacitate de a se reinnoi continuu, ea ramane si astazi favorita publicului roman, dar si a celui din strainatate. Vom observa ca ambele planete guvernatoare se afla pe harta sa natala in Leu, alta zodie puternica; Marte in Leu conferind energie creativa, ambitie, dinamism si talent actoricesc, iar Pluton in Leu o face partasa unei generatii cu vointa puternica, putere, creativitate si abilitati dramatice; toate aceste calitati aducand-o pe Corina Chiriac, rand pe rand, in postura de cantareata, compozitoare, actrita de teatru, film si televiziune, textiera, realizatoare de emisiuni tv si scriitoare.
Albastrul, reprezinta culoarea pe aura cea mai interesanta, iar in raport cu zodia, dezvolta capacitati extrasenzoriale, ce nu pot fi puse la indoiala. Aura foarte puternica, cu coborasuri, dar si suisuri uimitoare.
Are un coeficient bioenergetic de 10,2, ceea ce ne indica o persoana energica, independenta, pasionala, capabila de averisuni puternice, dar si de simpatii pe masura.

Si-a inceput cariera muzicala, odata cu studiile facute la Scoala de Muzica din Bucuresti, iar debutul muzical are loc in 1965, in emisiunea radiofonica “Debuturi”, al carei Premiu de popularitate si-l adjudeca. Este inceputul unui lung sir de succese si al unei activitati prodigioase, a carei descriere ne-ar putea rapi zeci de pagini, caci nativa s-a aratat a fi exact asa cum au predestinat-o astrele: o Stea a cantecului, o neobosita a concertelor, o actrita apreciata si o compozitoare admirabila, dar si scriitoare. Are Soarele in casa a IX-a, pozitie specifica idealurilor majore si aspiratiilor inalte, ambele fiind obiectivele pe care nativa si le-a fixat in prodigioasa ei activitate. In 1970 obtine consacrarea dupa debutul la “Steaua fara Nume”, in acelasi an incepand lungul sir de evolutii in strainatate, in Polonia, unde isi face debutul international. Asa cum Luna in trigon cu Marte o descrie: deschisa, curajoasa, energica, ambitioasa si talentata, asa este cu adevarat, dovedind aceasta in numeroasele premii obtinute la tot atat de numeroase festivaluri la care a participat: Cerbul de Aur-Brasov sau Festivalul Mamaia, dar si in show-urile sustinute peste hotare: Leipizig-R.D.Germania sau in SUA, Venus in Sagetator fiind cea care i-a insuflat sentimentele “aventuroase”, si dragostea pentru calatorii si strainatate. Astfel, in octombrie 1988 pleaca in turneu in SUA, unde primeste un contract de colaborare permanenta in California; se stabileste la Los Angeles, unde are numeroase activitati si preocupari, concertele fiind printre acestea. In 1991 Federatia Internationala de organizare a Festivalurilor-FIDOF, prin presedintele Armando Moreno, ii confera Corinei Chiriac “Medalia de Onoare pentru 20 de ani de activitate internationala”, caci Soarele in Conjunctie cu Mijlocul Cerului din harta sa natala i-a predestinat faima internationala. Revine in tara in 1994, unde continua sirul concertelor si
activitatilor artistice, intre care cele de televiziune si teatru, componistica, activitati umanitare si pe cea scriitoriceasca, in octombrie 2006 aparandu-i primul volum de nuvele.
Nu stim ce este mai bun in viata artistei-cantarete: predestinarile astrelor sau capacitatea ei de a le implini si, mai ales, de a le desavarsi. De-ajuns sa spunem ca are ca numar de destin cifra 5, care o arata ca fiind o personalitate debordand de energie. Gratie acestei energii inepuizabile ea a fost predestinata a deveni o personalitate celebra, dotata cu talent, care are in sange simtul show-business-ului si o nevoie imperioasa de a se devota publicului, care o respecta, o pretuieste si o iubeste.

Schita karmica

Nativa are Nordul Nord in Berbec si Nodul Sud in Balanta. A trait intr-o viata anterioara emotiile si fericirile altora, necunoscandu-se pe sine cu adevarat. In aceasta viata ea trebuie sa se afirme ca personalitate distincta (iar nativa, cum am spus, nu numai ca a facut asta, dar s-a dus mai departe, catre desavarsirea acesteia). Prin intreaga ei activitate de pana acum, arata ca si-a insusit lectia karmica, iar datoria ei karmica a fost stearsa prin faima pe care a dobandit-o prin munca, efort si sacrificiu. Nativa nu are planete personale retrograde in tema sa; in schimb Uranus, una dintre planetele “grele”, zise sociale, este in mers aparent retrograd in harta sa natala. Este o pozitie iesita din comun, care se refera si la nivelul afectiv, in sensul ca cel cu Uranus-retrograd traieste relatiile in mod nepractic; dar acesta este un aspect mai mult sau mai putin intim, despre care numai ea este indrituita sa vorbeasca. Este deajuns sa spunem ca, pana acum, nativa si-a construit pentru o viata viitoare, un bagaj karmic favorabil.


Radu Botez – parapsiholog – Senior Editor
Co-autor a Ediţiei de colecţie: “Între psihologie şi parapsihologie” – click aici
www.parapsiholog.ro