Nascuta la 27 aprilie, cunoscuta jurnalista Corina Dragostescu este nativa in zodia Taur, semn plasat sub dominatia planetei Venus, care confera nativilor acestei zodii entuziasm si capacitatea de a lupta. Este nascuta intr-o zodie cu elementul Pamant, ceea ce face sa fie foarte legata de tot ce este concret si material; ea cauta sa-si consolideze pozitia, ii trebuie un loc bun, securitate materiala, o casa agreabila si liniste. Este semn Fix, de stabilitate, cu energie (-) Feminina (introvertit). Soarele in Taur confera nativei o mare putere de munca, iar ea foloseste aceasta calitate in toate momentele vietii sale, incepand cu absolvirea Facultatii de Drept in 1989. Dupa absolvire, ea ocupa un post de operator calculator, apoi va fi jurist la o intreprindere de constructii industriale. Dar nu mult timp, deoarece in martie 1990 o regasim angajata la “Adevarul”, unde ocupa succesiv postul de reporter, sef de sectie, publicist comentator, urmand ca din aprilie 2005 sa devina director editorial. Toate acestea ilustreaza predestinarile din tema sa natala, incepand cu cele ale lui Mercur in zodia sa, care ii confera o minte practica si constructiva, calma si rabdatoare, dar si incapatanare in idei si ganduri; iar aceasta incapatanare, transformata in calitate, a ajutat-o sa acceada in pozitia de responsabilitate, ca director editorial al unui ziar de mare prestigiu la vremea aceea. Venus in Gemeni aduce nativei o atractie deosebita pentru invatat, gandit, comunicare, atat in discutii, cat si in scris. Astfel, nici nu este de mirare ca nativa a facut rapid pasul de la jurnalism de presa scrisa la acela de om de televiziune; astfel ca, din 2007, ea va lucra la postul “RealitateaTV”, apoi la “Romania TV”. Forta necesara pentru a face toate acestea o are insuflata de pozitia lui Marte in Berbec, de unde isi improspateaza periodic curajul si spiritul independent; tot de acolo ia si spiritul de initiativa, dar si impulsivitatea. Mercur in casa X arata o persoana cu mentalul concentrat pe cariera, profesie si reputatie, lucruri pe care le-a indeplinit cu succes, pana acum. Am spus “pana acum”, deoarece, de curand, nativa si-a anuntat telespectatorii ca a hotarat sa paraseasca tara si sa se stabileasca definitiv in SUA. De altfel, in tema sa natala, Jupiter in casa IX, arata un intelect expansionist, idei entuziaste si aspiratii spre o constiinta superioara prin calatorii indepartate. Nativa are pe Kiron in casa VIII; acesta este denumit “vindecatorul-ranit” si semnifica o anume capacitate de a vindeca pe altii; in ceea ce o priveste, nativa a reusit sa se vindece de o boala grea. Dar Kiron in Sagetator mai arata ca ea poate fi despartita de cineva apropiat (fiica sa studiaza in State); de aici dorinta sa de a se stabili acolo, desi astrele par a fi impotriva expatrierii. Cele de mai sus creioneaza o personalitate puternica, hotarata si extrem de muncitoare. Aceasta este nativa Corina Dragotescu, cea care a invins o boala necrutatoare.

In numerologie are numarul de destin 6, ceea ce inseamna viata cu multe responsabilitati, iar calitatile necesare pentru asumarea acestui destin sunt: vointa si capacitatea de adaptare, ceea ce ea a dovedit din plin ca poseda. In zodiacul chinezesc, este nascuta in Anul Dragonului de Lemn; acest semn este plin de o energie inepuizabila, caruia elementul Lemn ii confera dinamism si credibilitate, dar si un pic de nerealism. In zodiacul floral este Trandafir, care nu se da in laturi de la sarcini dificile si manifesta un curaj demn de admiratie. In Tarot, arcana IX (dupa numarul zilei de nastere (27= 2+7=9) este Pustnicul, ale carui trasaturi sunt tenacitatea, motivatia si concentrarea. Aceste trasaturi sunt tipice si tandemului cromatic Verde (55% – predominant) – Albastru 45% – secundar). E vorba de aura, in cazul de fata una dubla cu un coeficient bioenergetic de 9,1 – cu mult peste medie. Toate aceste sisteme esoterice contureaza fara echivoc personalitatea puternica a nativei Corina Dragostescu.

Schita karmica

Nativa are Nodul Lunar Nord in Rac, ceea ce indica faptul ca, in viata anterioara, a refuzat sa-si asume obligatii afective. Desi dorea sa se impuna in plan social, a fost impiedicata sa o faca de catre familie si origini. In viata prezenta trebuie sa rezolve aceasta problema, asumandu-si responsabilitatea afectiva. In viata prezenta va trebui sa invete lectia karmica a echilibrului intre profesie si viata afectiva. Astrele spun ca pentru a-si stinge datoria karmica, nativa trebuie sa faca un sacrificiu, sa renunte la ceva in favoarea familiei. Se pare ca nativa este pe calea de a face acest lucru, lasand profesia in urma si plecand ca sa fie impreuna cu fiica sa.

Radu Botez – parapsiholog
www.parapsiholog.ro
www.radubotez.ro
www.psychic-parapsychologist.com