(portret parapsihologic)

Pentru inceput, sa spunem ca MICUTZU este mult-mult mai cunoscut decat… Cosmin Nedelcu, desi ei sunt o singura persoana. Acest lucru se intampla deoarece Micutzu este numele de scena a lui Cosmin Nedelcu, actor de teatru, film si stand-up comedy, cunoscut multora din serialul “In puii mei”. Iar cine n-a urmarit acest serial il cunoaste din numeroasele sale turnee prin tara cu spectacole de stand-up comedy, gen care isi face simtita prezenta din ce in ce mai mult si in peisajul artistic al Romaniei.

Cosmin Nedelcu s-a nascut la Focsani, pe 22 iulie 1986, cu Soarele in zodia Rac. Dar el nu este un Rac absolut autentic, deoarece este ceea ce numim o personalitate de cuspida, adica un nativ ivit pe lume la o data aflata la hotarul dintre semnele zodiacale, iar el s-a nascut in cuspida Rac-Leu, ceea ce face ca el sa “mosteneasca” anumite predestinari de la ambele zodii. Ca nou-nascut, Cosmin Nedelcu a fost Rac, iar mai apoi, cand a crescut – la propriu si la figurat – Micutzu s-a apropiat mai mult de… Leu. Soarele in Rac i-a conferit sensibilitate si afectivitate, o memorie buna si o imaginatie activa. Luna in Varsator completeaza aceasta “zestre” cu emotii oneste, sinceritate si, mai ales, cu simtul umorului. Mercur in Leu pune “cireasa pe tort”: ii confera o minte voioasa, creativa si expresiva, speculativa, dar si generoasa. El ii predestineaza o gandire artistica bine organizata si o buna concentrare a ideilor. Cu acest bagaj de inzestrari, nativul a absolvit Liceul de Arta “Gh. Tattarescu” si a studiat la Univeritatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica. Si, iata , actorul este gata: a jucat in cateva filme, a facut si teatru si emisiuni tv, a si cantat, dar s-a oprit la stand-up comedy, gen care l-a adus pe Micutzu intre cei mai buni actori de comedie ai momentului, la o varsta atat de tanara. Tanar-tanar, dar bogat in predestinari astrale favorabile: inclinatii artistice, energie emotionala si exprimare dinamica  (trigonul Venus-Marte), credinta si speranta in puterile proprii, o stare expansiva, vesela (Jupiter in Casa IV) si mentalul concentrat pe cariera, profesie si reputatie, faima nefiindu-i indiferenta; este o persoana competitiva (Mercur in Casa X). Nativului ii place sa cunoasca multi oameni si sa apartina unui grup; component al trupei de stand-up comedy DEKO, participa la numeroase spectacole de improvizatie (Venus in Casa XI). Despre viata personala vom spune doar ca exista in viata sa o “micutza” – cum o numesc ziaristii –  care o percep ca pe o prietenie amoroasa.

Psihologic vorbind, este o persoana placuta, politicoasa, agreabila si diplomata. Emotiile sunt rafinate de intelect. Este bine stimulat mental, avand un mod original de gandire si de apreciere artistica. Modul de comunicare este imaginativ, senzitiv si rafinat, el exprimandu-se in mod artistic. Este atras de colaborari. Nativul este practic, logic, responsabil si metodic. Se bucura de o memorie buna, o judecata corecta, de concentrare si organizare mentala.

Alte sisteme divinatorii

In zodiacul chinezesc, este nascut in Anul Tigrului de Foc, al carui ideal in viata este sa fie multumit de sine si stimat de ceilalti. Elementul Foc ii confera nativului dinamism, originalitate, spirit creator si capacitate de stimulare a celorlalti.  Coincidenta sau nu, tandemul cromatic din aura lui este Galben (predominant) – Rosu (secundar) (spectrul cromatic al Focului) cu un coeficient bioenergetic de 9,8 (mare). I se poate recomanda sa cultive altruismul, prudenta si stapanirea de sine.

In zodiacul celtic, este Ulm si, ca si arborele cu acest nume, nativul este impozant, atrage toate privirile si nu poate trece neobservat (are o puternica tendinta de ingrasare). Este, de obicei, cam lent, insa compenseaza acest minus comportamental printr-o inteligenta pragmatica foarte dezvoltata. Este generos, cu pretentii materiale modeste si, foarte important, cu mult simt al umorului.

In zodiacul Indiei, este Caine; agreabil, generos si curajos in fata pericolelor. Ii plac laudele si o viata linistita, devotandu-se persoanelor la care tine.

In numerologie, destinul sau poarta cifra 8; este un drum care favorizeaza ambitiile si realizarile de anvergura. Acest destin 8 simbolizeaza puterea, banii si materialitatea; este destul de dificil, dar poate conduce la o reusita extraordinara. Nu este scutit de accidente sau de probleme de sanatate. Calitatile necesare pentru asumarea acestui destin, sunt: curajul, rezistenta, puterea de a indura si simtul echilibrului. Ei, Micutzule, sa te vedem!

In Tarot, arcana majora reprezentativa pentru Micutzu este (dupa data zilei de nastere 22, adica 2+2 = 4)  arcana IV-Stapanul. Aceasta  simbolizeaza  interesul nativului pentru ordine, pentru transpunerea in realitate a unor planuri, nazuinte si intentii. IV-Stapanul arata simtul ordinii, luciditate, disciplina, responsabilitate si mod de actiune pragmatic, calitati pe care nativul trebuie sa le folosesca pentru progresul personal. Nu este recomandata ancorarea intr-o etapa a vietii sau profesiei, chiar daca este “calduta”, ci continuarea cautarilor, a invatarii lucrurilor noi, a inovarii, tocmai pentru a obtine acel progres personal.

Schita karmica

Nativul are Nodul Nord in Berbec, pozitie care aproape tot timpul este legata de karma afectivitatii. Nodul Sud aflandu-se in Balanta, arata ca in vieti precedente nativul a trait din plin viata de cuplu sau viata in comunitate, iar acum trebuie sa depuna efort in directia independentei, a individualismului, dar nu egoist, fiind extrem de util ca nativul sa invete o lectie karmica importanta: aceea de a gestiona propria solitudine fara frustrari si fara inhibitii.  Ceea ce inseamna o viata relationala echilibrata. Astrele il mai avertizeaza pe nativ (atat de tanar, deocamdata…) asupra tendintei de a se lasa atras de viata sociala (sau chiar politica), pentru a obtine putere. El isi va folosi – poate – toata energia (si aceasta energie e imensa) pentru a obtine putere sociala sau politica (s-au vazut destule cazuri la noi, de artisti, muzicieni s.a care au incercat asta, dar fara succes). Lectia karmica de invatat este: fii modest, invata sa faci binele chiar de pe un nivel mai modest, de pe o treapta sociala mai joasa. Ar mai fi unele lectii karmice de invatat, dar aceasta este doar o “schita”. Insa, este bine de tinut minte, ca “de-ar sti omul ce-ar pati, dinainte s-ar feri”.


Radu Botez – parapsiholog – Senior Editor
Co-autor a Ediţiei de colecţie: “Între psihologie şi parapsihologie” – click aici
www.parapsiholog.ro