Caracterizare parapsihologica

Nascut la 19 iulie 1946 in Bucuresti, Ilie Nastase, singurul roman din “Hall of Fame” al celor mai mari tenismeni din toate timpurile, este nascut in zodia Rac. Astrele l-au predestinat sa fie cunoscut si renumit, caci are ascendentul in Leu, o zodie despre care se spune ca este stralucitoare. Elementul sau este Apa si, in harta sa natala, elementul Apa este predominant, ceea ce indica o sensibilitate ridicata si elevatie prin sentimente. Inima si emotiile sunt cele care il conduc, iar acest lucru il poate face vulnerabil si ar trebui sa invete sa lupte impotriva acestora. Dar evolutia nativului Nastase este influentata si de elementul Foc predominant si element al ascendentului; iar aceasta influenta se manifesta prin intuitie, energie, curaj, incredere in sine si entuziasm. De altfel, acestea au fost atributele cu care a castigat, intre altele, turnee importante de tenis, ca US Open, Roland Garros, Wimbledon si altele. Slabiciunea relativa a acestui element este dificultatea de face “pasul inapoi” sau un fel de indrazneala, care il poate determina sa faca lucruri… nebunesti. Cunoscut pentru glumele sale din arena si pentru tacticile sale agresive, urmare a acestei influente, el a fost poreclit Nasty (Rautaciosul). Are o aura dubla (Rosu 80% predominant si Galben 20% secundar). Cele doua culori pozitive ale aurei sunt calibrate de un coeficient bioenergetic de 9,2 fapt ce ne aminteste de intuitia deosebita a celor care au acest tip de aura dubla. Desi Luna este guvernatoarea semnului Rac si are o mare influenta asupra sa pentru ca ii confera stari sufletesti schimbatoare, facandu-l sa fie irascibil, excentric si agitat (ceea ce se vedea in arena), cu toate acestea un rol mai mult decat important il joaca planetele dominante din tema sa natala, care sunt: Mercur, Soarele si Pluton. Prima planeta dintre acestea, Mercur, il face pe nativ cerebral, nervos, rapid, curios, ager si iubitor de comunicare. Sensibilitatea, emotiile si impulsurile inimii acorda prioritate gandirii, ceea ce ii face pe oameni sa creada ca este o persoana jucausa si plina de duh; iar cine isi aminteste de evolutiile lui Nastase in arena si dialogurile sale cu arbitri sau cu publicul, va intelege influentele acestei planete. Dar, pisica aterizeaza intotdeauna in picioare si toate acestea au fost atu-ul sau si puterea sa mercuriana. De altfel, slabiciunea sa consta in nervozitatea sa, dar fiindca este o fiinta solara, caci Soarele este si el dominant in tema sa, vointa, magnetismul si calitatile sale au obtinut mereu iertarea pentru iesirile sale.

O alta dominanta din diagrama sa a fost Pluton si este locul sa spunem ca tandemul de glorie pe care l-a facut cu Ion Tiriac si cu care a fost de trei ori finalist de Cupa Davis se poate datora si faptului ca ambii au avut ca planete dominante Soarele si Pluton. Racul, zodia sa, este si el o dominanta, care il inzestreaza cu sensibilitate, imaginatie si perspicacitate. Desi suspicios la prima vedere, cand se familiarizeaza cu oamenii el se deschide catre ei, inima lui de aur iesind la vedere, in ciuda discretiei si dorintei lui de siguranta; caci el se retrage in cochilia lui la cea mai mica alerta. De fapt este un “poet”; ba mai mult, in realitate este si scriitor, caci a publicat cateva carti in limba franceza, dar a fost si actor, caci a jucat si in filme. Astrele l-au predestinat sa aiba multi copii, iar el are cinci, din mai multe casatorii.
In zodiacul chinezesc este nascut in Anul Cainelui de Foc. Astrele predestineaza pe nativii din Anul Cainelui sa fie buni militari; nativul Nastase nu a “profesat” in acest domeniu, dar are grad de general-maior (cu 2 stele) in retragere deoarece a jucat sub culorile unui club militar. Rareori Cainele ajunge in posturi de lideri din proprie vointa, intrucat el nu aspira la asa ceva, dar nativul Nastase a condus 11 ani Federatia Romana de Tenis, de unde a demisionat “invins de justitia si presa din Romania”, dupa cum a declarat el. Sa mai spunem ca Nastase are numarul de destin 1, care in numerologie este considerat un destin foarte favorizat. Este un drum de viata care aduce reusita personala; sa nu uitam ca el a cucerit de doua ori titlul de Nr. 1 mondial, in 1972 si 1973, ca jucator profesionist de tenis, socotit unul dintre cei mai buni ai anilor ’70. Destinul 1 simbolizeaza o viata activa, cu un drum uneori dificil, dar cu o mare sansa ce permite nativilor invingerea tuturor obstacolelor. Acest drum a fost parcurs de nativul Nastase datorita calitatilor sale de vointa, curaj, incredere in sine si perseverenta.

Schita karmica

Pe harta sa natala, nativul are Nordul Nord in Gemeni, ceea ce arata o mare dorinta de libertate si independenta, care isi are originea in viata anterioara, in care a reusit sa dezvolte o judecata corecta si logica si sa manifeste multa siguranta. In prezent are dificultati in comunicare, ii este greu sa-si schimbe parerile si sa accepte sfaturile celorlalti. Lectia karmica de invatat pentru el este ca trebuie sa socializeze, sa-si clarifice ideile, sa devina mai lucid, trebuind sa invete ca in viata trebuie sa tina cont si de opiniile celorlalti. Daca in viata anterioara a trait dupa ideile si conceptiile sale si nu a acceptat sa dea socoteala nimanui, in viata prezenta avand greutati in a se acomoda si dorind o viata independenta, el are datoria karmica de a fi mai tolerant cu ceilalti; lipsa simtului diplomatic si manifestarile exaltate ii pot provoca multe conflicte. Desi isi doreste sa fie liber si independent, daca nu-si va achita datoria karmica, el va fi impiedicat sa-si indeplineasca aceste dorinte.

Radu Botez – parapsiholog
www.parapsiholog.ro
www.radubotez.ro
www.psychic-parapsychologist.com