Portret psihoastrologic

In 1956, la 9 iulie, s-a nascut in localitatea Concord din California-USA, un mare actor care a primit numele de Thomas  Jeffrey Hanks, pe care mai tarziu l-a scurtat in TOM HANKS, nume sub care a devenit cunoscut si apreciat pe intreg mapamondul. Data nasterii sale indica apartenenta la zodia Rac, iar unele planete si zodii, cum sunt Venus si Gemenii care sunt dominante in harta sa natala, ne spun de la bun inceput ca el va avea o cariera artistica de exceptie. De asemenea, casa astrologica X, care reprezinta cariera sa, viata publica si ambitiile sale, este o casa proeminenta si anunta o cariera exceptionala, despre care am putea spune ca inceput inca de pe bancile liceului Skyline din Oakland, cand paralel cu studiul face si cursuri de teatru. Apoi, urmeaza neabatut predestinarile astrelor, inscriindu-se la Universitatea de Arte Frumoase- California. Nativul Rac Tom Hanks este pe deplin daruit de astre, caci zodiile dominante in harta sa natala sunt: Gemeni, care il fac plin de viata, curios, mobil, inteligent si flexibil; Racul si el dominant, ii ofera imaginatie si o sensibilitate exceptionala; apoi Fecioara, asociata cu perfectionismul, care aduce nativului simtul responsabilitatii si intelegerii, mintea clara si logica neclintita, dorinta de a fi un actor perfect, ceea ce a si devenit in ciuda modestiei si rezervei sale. Dar cea care a fost hotaratoare pentru cariera sa, Venus, este aceea care l-a inzestrat cu talent si o latura artistica puternica, dragoste pentru arta si capacitatea de a stabili o puternica legatura afectiva cu publicul, dincolo de ecran. Are si Mercur-dominant aportul sau in devenirea acestui nativ: darul comunicarii; de la Mercur mosteneste faptul ca este un  cerebral capabil sa transmita atat de bine emotii si sentimente, stari si fapte, personaje diverse atat de bine realizate. Este un bagaj de calitati impresionante, ambalate intr-un strat gros de talent, care, in final, l-au adus pe nativ la New York, unde debuteaza in 1979. Urmeaza desigur o serie de roluri diverse, cu care incepe o cariera impresionanta, despre care el spune cu modestie “am facut peste 20 de filme, iar cinci dintre ele sunt bune”. Nu stim precis la care dintre ele se refera actorul cand face aceasta afirmatie, insa este cert faptul ca el primeste Globul de Aur pentru cel mai bun actor pentru “Big” in 1989, pentru “Philadelphia” in 1994, “Forrest Gump” in 1995 si in 2001 pentru “Naufragiatul”. Pentru activitatea artistica in teatru primeste premiul international “Theatre World Award”, iar incununarea carierei sale sunt cele doua premii OSCAR primite in 1994 si 1995, pentru cel mai bun actor in rol principal. Acestora s-au adaugat unele onoruri si distinctii civile, intre care: Legiunea de Onoare a Frantei si Medalia Prezidentiala pentru Libertate (USA-2016). Ar mai fi de mentionat ca, la un moment dat  l-a transpus scenic pe Abraham Lincoln, cu care este inrudit nemijlocit de filiatia directa prin mama sa.

S-ar zice ca avand o astfel de activitate prodigioasa, sa fi uitat de viata personala. Nicidecum. Configuratia astrala la momentul nasterii sale sugereaza ca nativul este predispus sa creeze o legatura intre cariera si zona sentimentala a vietii sale, iar Venus a avut si aici un cuvant de spus: aflata in Gemeni, semn dual, ea arata posibilitatea ca actorul sa aiba doua casatorii, lucru care s-a si intamplat. Aceste aspecte s-au transpus in viata sa personala sub mai multe forme, si anume: a avut o prima casatorie cu o actrita (bineinteles), casatorie care a durat 9 ani si din care are 2 copii (cu fiul cel mare chiar a jucat in diverse filme); cea de a doua casatorie, tot cu o actrita dureaza din 1988 pana in prezent si i-a adus actorului alti 2 copii. Iata cat de bine s-a potrivit viata sa personala cu predestinarile astrale. Am zice chiar, in mod fericit.

Daca vrem sa-l cunoastem mai bine, va trebui sa ne gandim la cele trei lucruri care, spune el, l-au afectat cel mai mult: filmul “Odiseea spatiala 2001”, romanul “De veghe in lanul de secara” si cand a aflat despre Holocaust, pe cand era prin clasa a V-a sau a VI-a. Interesant, nu?

Si ce alt motiv al celebritatii sale putem avea, decat faptul ca un asteroid a fost numit dupa el: “12818 Tomhanks”.  Doar asa… ca sa-l cunoasca si Universul nitel…

Psihologic vorbind, nativul este un cerebral, modelul sau psihologic fiind cel intelectual. Inteligenta sa este sensibila si delicata, cu bune abilitati de intelegere, care il inzestreaza cu o puternica intuitie si receptivitate. Mintea sa plina de viata este in slujba carierei sale; performanta sa profesionala este rezultatul capacitatii  de a intelege ca succesul se obtine prin munca, cu atat mai mult cu cat activitatea artistica este un sector plin de varietate, relatii umane diverse si calatorii, care ii trezesc interesul. Ceea ce face ca el sa-si exprime emotiile in mod fericit, este faptul ca trebuie sa le exterioririzeze; si nu numai atat:  le interpreteaza, le adapteaza in mod dramatic, deoarece pentru el este esential sa straluceasca pe scena sau in platoul de filmare. Ca nativ Rac este foarte instinctiv si se protejeaza impotriva lumii exterioare; are o viata interioara bogata si o imginatie fertila. Si coeficientul bioenergetic de 9,8 isi spune cuvantul impreuna cu un tandem chromatic in aura (foarte rar) violet – portocaliu. Este un perfectionist si zelul atent pe care il dedica atingerii obiectivelor sale contribuie in mare masura la realizarea lor. Talentul si eficienta sa nu trebuie dovedite (performantele sale dovedesc), el face lucrurile sa se miste, progreseaza si este dornic sa fie mereu mai bun.

In zodiacul chinezesc este nascut in Anul Maimutei de Foc. Activ si eficient, el exploreaza cu success multe sfere sociale si profesionale (multe roluri si diferite), lasandu-si amprenta personalitatii in orice loc s-ar afla. Personalitatea vioaie, sensibila, spontana si naturala a nativului facandu-l foarte agreabil celor din jur. Se bazeaza pe intelectul sau bine dezvoltat, pe o memorie de exceptie si pe  exigenta sa in raport cu ceilalti. Trasaturile sale definitorii sunt inteligenta si intuitia, iar idealul sau este sa iasa din comun prin ceea ce face. Si, reuseste…

In numerologie, Calea Vietii sale este influentata de cifra 1,  care ii cere o viata active si originala. 1 este numarul creativitatii si arata un destin individual, realizat cu pretul eforturilor personale. Nativul invata de-a lungul vietii sa-si gestioneze viata cu o vointa puternica, utilizandu-si propriile forte si talente. El si-a ales o ocupatie liberala – actoria –  care ii permite o multime de initiative personale si unde are multa libertate de actiune. Este un drum dificil, dar promite invingerea tuturor obstacolelor. Calitatile necesare pentru asumarea acestui destin, sunt: vointa, curajul, increderea in sine si perseverenta, pe care talentul artistic vine sa le completeze in mod fericit.

In Tarot, dupa data nasterii sale, 9 iulie, reprezentativa este arcana majora IX-Eremitul. Aceasta arcana reprezenta un maestru pe care fiecare dintre noi il purtam in interior, este cel care detine toate raspunsurile, care stie de ce suntem aici si care este obiectivul nostru in viata; acel maestru care cunoaste drumul pe care trebuie sa mergem si stie care este cea mai buna solutie pentru problemele si obstacolele pe care le intalnim in viata. El cere o detasare periodica de lumea exterioara pentru a medita serios la schimbarea care trebuie sa o facem in vietile noastre. Poate fi o schimbare importanta, dirijata de maestrul sau interior si de aceea ea nu poate fi negativa. Spuneam despre nativul Tom Hanks ca are o bogata viata interioara; dar nu numai atat, el isi asculta maestrul interior, iar hotararile lor comune nu pot fi decat benefice. Ceea s-a ilustrat pe parcursul vietii sale de pana acum.

Schita karmica

In vieti anterioare, actorul a fost o persoana cu multiple abilitati spirituale si o mare capacitate intelectuala, avea o curiozitate foarte mare si dorea sa-si imbogateasca  cunostintele cat mai mult. Calitatile respective le-a adus si in aceasta viata. Daca in viata anterioara a facut compromisuri, din cauza lipsei de moralitate, in viata actuala el dovedeste ca si-a insusit lectia karmica a moralitatii si ca nu va mai gresi in acest sens. Nativul are un potential creativ imens si idei geniale; are datoria karmica de a folosi acest potential, pentru a face viata celor din jur mai frumoasa. Si ce altceva face el cu talentul lui, decat sa-si bucure publicul, sa-i faca viata mai frumoasa?


Radu Botez – parapsiholog – Senior Editor
Co-autor a Ediției de colecție: “Între psihologie şi parapsihologie” – click aici
www.parapsiholog.ro