Analiză parapsihologică

Vom incepe cu o intrebare retorica: cine nu foloseste astazi Facebook-ul? Este simplu: toti cei care au un calculator sunt “navigatori” pe Facebook. Istoria acestei retele sociale este strans legata de viata co-fondatorului sau Mark Elliot Zuckerberg, programator american si antreprenor in domeniul internetului, care este in prezent presedinte si director general al acestei retele sociale si este cotat ca fiind al cincilea cel mai bogat om din lume, cu o avere estimata in septembrie 2017 la 62,4 miliarde dolari. Ca sa-l cunoastem mai bine, sa vedem care au fost predestinarile astrale si caracteristicele sale psihologice.

Nascut la 14 mai 1984, in White Plains (Dobbs Ferry) NY, in Statele Unite ale Americii, nativul apartine zodiei Taur, semn de Pamant, Fix, cu energie (-) Feminin. Spunem ca este Taur, deoarece la data nasterii sale Soarele se afla in zona astrala a Taurului. Soarele in Taur l-a inzestrat cu o vointa puternica, cu idealuri inalte si cu mult farmec. De asemenea, i-a conferit nativului abilitati iesite din comun pentru cercetarea stiintifica prelungita (Soarele in casa IX). Putem observa ca Mercur este dominant in horoscopul sau, iar Mark Zuckerberg, inca din copilarie, s-a axat pe comunicare. Se spune ca el a facut patru lucruri mai mult decat importante in timp foarte scurt, adica de la 11 la 20 de ani. Primul a fost un program software, numit “ZuckNet”, prin care comunicau toate calculatoarele din casa si din cabinetul stomatologic al tatalui sau. Acest program este considerat versiunea “primitiva” a Messenger-ului. Inca in liceu, nativul concepe programul “Synapse Media Player” pentru muzica, pe care compania Microsoft a vrut sa o cumpere, dar el postat-o on-line, gratuit. Acesta a fost o a doua mare realizare. Nativul, dotat cu mult spirit logic, plin de resurse, capabil, impetuos si bine inzestrat pentru studii (Mercur in Berbec c.VIII), intra la Harvard pentru studii superioare. Aici studiaza matematica, fizica si stiinta calculatoarelor, dar in paralel concepe un program numit “FaceMash” (colegii de atunci spun ca “pentru distractie”), considerat a fi cea de a treia mare realizare a sa. In timpul week-end-ului, site-ul respectiv a devenit viral printre studentii universitatii, iar traficul coplesitor a blocat internetul. Asta i-a adus necazuri studentului Mark Zuckerberg, nevoit sa-si ceara scuze si suportand ca programul respectiv sa fie catalogat ca fiind “complet nepotrivit”. Dar nativul este plin de viata, alert, ingenios si provocator (Marte in casa III); energic si hotarat, capabil si rabdator, dur si calculat, el isi pune toata energia si talentele pentru a-si asigura succesul (Marte conjunct Saturn). Cum Saturn in Scorpion l-a predestinat a fi un cercetator neobosit, un investigator cu mult curaj si cu incredere in sine, care nu face concesii si nici compromisuri, in semestrul urmator el incepe scrierea unui nou program, in ciuda necazurilor avute anterior. Astfel, la 4 februarie 2004 lanseaza noul site web, intitulat Thefacebook.com, pe care l-a raspandit impreuna cu colegul sau Dustin Moscovitz in numeroase alte universitati. Asa a luat nastere Facebook-ul, cea de a patra mare realizare a sa, lansat dintr-o camera de student la Harvard.

Nativul este inteligent si inventiv, uraste rutina si reuseste datorita ideilor sale geniale si neobisnuite (Uranus in c.III; Neptun in c.IV). El renunta in ultimul an de studiu la Harvard, mutandu-se la Palo Alto, in California, unde isi deschide un birou pentru a finaliza proiectul Facebook. Dar in harta sa natala, casa astrologica a parteneriatelor era in Pesti, iar casa a XII-a, a “crizelor”, era in Leu, iar aceasta a dus la dezamagiri din partea unor studenti seniori, (de care s-a si despartit, fara a face vreo intelegere) si care l-au acuzat ca i-a indus in eroare ca vrea sa faca un site de socializare (HarvardConnection.com), in schimb el a folosit ideile lor ca sa faca un produs concurent; i-au intentat proces, apoi au cazut la o intelegere, pentru anumite beneficii materiale (bani sau actiuni). Acestea au fost problemele cu autoritatile, predestinate de casa XII in Leu.

Dar ce spun astrele despre viata sa personala? El are casa a V-a in Capricorn, care ii predestineaza o casatorie si o familie, facute calm, cu dragoste si intelepciune. Nativul este casatorit cu Priscila Chan, pediatru, si au impreuna o fetita, Maxima, nascuta la 1 decembrie 2015. Intelept si sensibil (Neptun in Capricorn), nativul este un mare filantrop; in anul 2010 a semnat impreuna cu Bill Gates si Warren Buffet “Angajamentul Giving”, prin care se angajau sa doneze de-a lungul timpului, 50% din averea lor in scopuri caritabile. In acel an, Mark Zuckerberg a primit distinctia de “Omul Anului 2010”. El are numeroase proiecte filantropice, centrate pe educatie, sanatate si stiinta, in anul 2013 fiind declarat “cel mai generos filantrop”, iar in 2014 a donat 25 milioane dolari pentru combaterea virusului Ebola in Africa de Vest. Impreuna cu sotia sa a infiintat “Initiativa Chan Zuckerberg”, o organizatie centrata pe sanatate si educatie.

Psihologic vorbind, este cu siguranta un cerebral, rapid, curios si istet. Slabiciunea sa poate sa stea in nervozitate, dar cum se spune ca “pisicile aterizeaza intotdeauna pe picioare”, aceasta nu-l impiedica sa iasa victorios; in asta sta puterea sa mercuriana. Este mereu gata sa evolueze, sa progreseze, cu orice risc, dar si cu pasiune, acesta fiind unul dintre marile sale atu-uri plutoniene: acela de a trece cu succes prin fiecare incercare de viata, cu putere tot mai mare. Nativul este o persoana puternica si abila, complicata si pasionata, cu vointa puternica, dura si indrazneata (Scorpion dominant). Are o personalitate constructiva, stabila, cu bun gust si bun simt, calitati care contribuie la farmecul si puterea sa; daca i se reproseaza ritmul sau incapatanarea, aduce ca argument siguranta si faptul ca-i place acest mod lent si constant de a face lucrurile (Taur dominat). Reamintim ca ascendentul sau este in Fecioara, zodie dominanta, asociata cu perfectionismul, ceea ce denota ordine si responsabilitate, o minte limpede si o logica statornica. Uneori, unii cred ca este excesiv de critic; dar nu sunt logica si intelepciunea mari calitati? Comunicarea joaca un rol major in viata sa, iar procesul de invatare si acumularea de cunostinte fac parte din viata sa de zi cu zi (Casa III dominanta). Calatoriile au si ele un rol important in viata nativului – cele simbolice. Mintea sa speculative exploreaza necunoscutul, in cautarea unor descoperiri interesante si a unor noi orizonturi. Sa nu uitam varsta nativului (32 de ani); el are capacitatea si posibilitatea de face mult mai multe si de acum inainte, in domeniul comunicarii prin internet.

In horoscopul chinezesc este nascut in Anul Sobolanului de Lemn, cu o personalitate secreta si misterioasa, care prefera sa nu-si dezvaluie planurile si ambitiile. Se comporta excelent in situatii de criza, evitand capcanele datorita perspicacitatii sale. Nu este deschis in totalitate, in schimb, poate ghici miza care sta la baza oricarei situatii, avand arta de a-i face pe interlocutori sa dezvaluie ceea ce doreau sa tina ascuns. Elementul Lemn ii aduce nativului abilitatile creative; vioiciunea si imaginata sa merg mana in mana cu sentimental realitatii, care il impiedica sa alerge dupa proiecte himerice. Pentru el totul este realizabil. Isi foloseste diplomatia cand interesele ii sunt in joc, ceea ce favorizeaza succesul eforturilor sale. Dar foloseste foarte multa energie pentru asta…

In numerologie, numarul 5 este cel care ii influenteaza destinul. Activitatile nativului sunt variate si plasate sub semnul adaptabilitatii si multiplicarea resurselor. Va avea o viata cu multe schimbari si va trebui sa-si largeasca orizonturile, pentru a face fata acestor transformari. Abilitatile sale de adaptare ii vor permite sa treaca prin etape succesive de viata, fara a fi vreodata destabilizat de situatiile noi. Acest fapt se datoreaza si unui coieficient bioenergetic mare,de 10,2 impreuna cu o culoare in spectrul aurei extrem de sugestiva – rosu aprins.

Schita karmica

Desi s-a declarat ateu, Mark Zuckerberg are o credinta ferma in karma, spunand ca “Budismul este o religie uimitoare”. Dar el are o karma foarte dura si trebuie sa invete mai multe lectii karmice pentru a o putea echilibra. In viata prezenta, nativul poseda un mare bagaj informational deoarece in viata anterioara studiul a fost activitatea sa de baza. Va trebui sa invete lectia karmica a unei analize profunde a propriilor conceptii si pe cea a tolerantei fata de ceilalti. Nativul are multa energie si forta, pe care le foloseste in comunicare; lectia karmica se refera la a invata sa-si dozeze efortul, sa nu actioneze impulsiv si excesiv, sa aiba rabdare si sa nu-si impuna mereu punctul de vedere. Nativul este intr-un permanent conflict intre dorinta jupiteriana de expansiune, de entuziasm si optimism, si tendintele capricorniene de restrictie si sobrietate; lectia karmica ii cere sa stabileasca un echilibru intre cele doua influente. O alta lectie karmica ii cere sa invete sa nu mai impuna celorlalti sistemul sau de valori. Poate ar mai fi cate ceva de invatat, dar aceasta este doar o schita a datoriilor sale karmice.


Radu Botez – parapsiholog – Senior Editor
Co-autor a Ediţiei de colecţie: “Între psihologie şi parapsihologie” – click aici
www.parapsiholog.ro