La 22 noiembrie 1963, cel de al 35-lea presedinte al Statelor Unite ale Americii, John F. Kennedy, cade secerat de focuri de arma, trase asupra sa in timp ce se deplasa in coloana, intr-o masina deschisa, pe o strada din Dallas, Texas. Avea doar 46 de ani si este de presupus ca ar mai fi putut trai. Acest asasinat a zguduit intreg mapamondul, lasand o impresie de durata asupra natiunii americane, care nu a incetat sa se intrebe de ce a trebuit ca el sa moara; si odata cu intrebarile s-au nascut si numeroase “teorii ale conspiratiei”…

Viata si predestinari
Nascut la 29 mai 1917, in Brookline, Massachusetts, John Fitzgerald Kennedy, a fost nativ Gemeni, cu ascendent in Balanta. Nascut si crescut intr-o familie cu descendenti emigranti irlandezi, nativul a avut parte de o educatie aleasa si a absolvit cursurile Universitatii Harvard. Mercur, guvernatorul zodiei sale, i-a conferit talent scriitoricesc: a fost jurnalist si si autor; volumul sau, intitulat “Curaj”, a primit in 1956 Premiul Pulitzer la categoria Biografie. In tema sa natala Marte a fost conjunct cu Jupiter, iar Jupiter era in careu cu Uranus. Aceste aspecte au dus la fapte de eroism si, ca urmare, nativul a devenit erou de razboi decorat de mai multe ori, inclusiv cu importanta Purple Heart. Dar ambitiile tatalui sau si sprijinul neprecupetit al fratelui sau, Robert Kennedy, l-au propulsat in cele mai inalte sfere de guvernamant, devenind la 8 noiembrie 1960 cel de al 35-lea Presedinte al Statelor Unite. Dar, vai, Soarele a fost la nasterea sa in casa astrologica VIII, cea a mortii si schimbarii, si a predestinat ca el sa ramana celebru prin moartea sa si dupa moarte; iar asasinarea sa a ramas celebra. La fel, sunt o serie de aspecte rau-prevestitoare, cum ar fi Uranus-retrograd, ostil in casa IV si rau aspectat in Varsator, punandu-l in imposibilitate pe nativ sa-si mai realizeze scopurile; mai precis, reducandu-l la tacere prin moarte. Sa mai vedem si cele trei cuadraturi pe care le face numitul Uranus cu Mercur (dezechilibru, anarhie, intentii privind distrugerea edificiului social), cu Marte (razvratire, violenta) si cu Jupiter (sange); toate acestea prevesteau un sfarsit tragic.

Moartea si karma
Sa facem o mica digresiune si sa observam care a fost soarta unora dintre copiii familiei Kennedy. Dintre cei noua copii, tatal si-a pus sperantele in fiul cel mai mare, Joseph, si l-a educat in scopul de a deveni presedintele statului. Dar acest prim fiu a murit in razboi, in urma unui accident de avion. Sperantele s-au focusat atunci asupra celui de al doilea fiu, John, care a si devenit presedinte, dar a fost asasinat. Intre timp, fiica sa favorita, Kathleen, moare si ea, tot intr-un accident de avion. Un alt fiu, Robert, se pregateste sa candideze la presedintie, dar inainte de alegeri este asasinat si el. Urmatorul fiu pe care tatal vrea sa-l propulseze la presedintie este Edward (Ted), dar toate sperantele se naruie, cand acesta face un accident de masina in care moare prietena sa. Acest accident si circumstantele sale destul de dubioase, il discrediteaza si astfel Ted ramane doar senator. Sa mai spunem ca familia Kennedy a mai avut o fiica, nascuta cu probleme, care in urma unei lobotomii, o operatie nereusita menita sa-i amelioreze starea de la nastere, si-a petrecut restul vietii intr-o institutie specializata. Astfel, patru din cei noua copii sfarsesc tragic, iar doi raman invalizi: unul discreditat, celalat handicapat psihic.
Sa revenim. O privire sumara asupra temei karmice a lui John Kennedy, care avea Nodul Nord in Capricorn, in casa III, nu arata o incarcatura karmica foarte mare. In orice caz, nu atat de mare incat sa ceara suprimarea sau sa cauzeze o boala karmica, posibil a fi mortala. Karma sa nu sugereaza nici indeplinirea datoriei karmice si, prin urmare posibilitatea trecerii “dincolo”. Atunci? Avansam ipoteza karmei negative a parintilor nativului, in mod special a tatalui, care si-au pierdut prea multi copii in accidente tragice, platind astfel o datorie karmica extrem de incarcata. Nu poate fi exclusa nici posibilitatea ca tragatorul focurilor de arma, Lee Oswald, sa fi avut o astfel de karma negativa prin repetarea greselilor din vieti anterioare.

Ce-ar mai fi de spus…
Natiunea americana a fost zguduita periodic de evenimente care au lasat-o cu rasuflarea taiata si cu sufletul indoliat: la 7 decembrie 1941, atacul de la Pearl Harbor, la 11 septembrie 2001, atentatul asupra Turnurilor Gemene ale World Trade Center, iar la 22 noiembrie 1963, asasinarea lui John Fitzgerald Kennedy, Presedintele Americii. De atunci si pana astazi, in legatura cu acest asasinat s-au nascut numeroase “teorii ale conspiratiei”, a caror enumerare nu face subiectul acestui mini-studiu de caz. Este de presupus ca realitatea celor petrecute in acel sumbru noiembrie 1963 nu va fi cunoscuta in intregime niciodata. Asta si pentru ca presupusul asasin a fost la randul lui asasinat a doua zi, de catre un proprietar de bar, Jack Ruby, acum decedat si el. Cel mai cunoscut si vizionat film al momentului asasinatului, filmul Zapruder (numit astfel dupa numele celui care l-a facut), film care dureaza 26 de secunde, a fost evaluat la suma de 16 milioane de dolari si este si astazi tot atat de vizionat, ca si la data cand a fost dat publicitatii pentru prima oara. Natiunea americana inca se intreaba de ce? Gresim daca spunem: asa a fost sa fie?…

Centrul de investigatii parapsihologice A.A.P.E.S.
Coordonator: Radu Botez (parapsiholog)
www.parapsiholog.ro