Nascuta intr-o zi de vineri, 14 iulie 1967, in Valenii de Munte, Madalina Manole, pe numele sau de nastere Magdalena Anca Manole, casatorita Mircea, a fost nativa Rac, guvernata de Luna senzitiva, semn Cardinal, de Apa cu energie (-) negativa, feminina. Cu Soarele in Rac, a beneficiat de atributele daruite de acesta: tenacitate, calm, discretie, tandrete, dar si de cele care au facut-o delicata, senzitiva si impresionabila. Trigonul Soare-Neptun i-a favorizat o imaginatie fecunda, multa inspiratie si o mare emotionalitate, care au fost excelent folosite in plan profesional. Soarele in casa X a favorizat pentru ea o certa reusita profesionala, iar sextilul Soare-Uranus a facut din Madalina Manole o mare personalitate, cu multi prieteni-fani. A debutat la o varsta timpurie, la 15 ani, cariera ei cunoscand un trend ascendent, a luat “Discul de Aur” cu melodia intitulata “Fata draga”, a facut numeroase turnee, in SUA, Canada, Austria, Belgia, Germania, Franta. A cantat in deschiderea concertelor renumitilor Los del Rio si Whigfield, fiind cotata ca “primul nume al muzicii pop romanesti”. De asemenea, a fost supranumita “Patricia Kaas a Romaniei”; scoate numeroase albume, ultimul fiind cel lansat la 19 februarie 2010. Considerata ca fiind cea mai buna voce feminina la Premiile Radio Romania, Madalina Manole avea si alte talente: a jucat intr-un film si a prezentat celebrul Festival “Cerbul de Aur”. Era casatorita si avea un copil. Aparent, o viata plina de impliniri, dar careul Soare-Luna din tema sa natala o arata ca fiind nesatisfacuta de viata, instabila, pentru ca era mereu nemultumita de ea insasi; Luna in casa I o arata cu o mare sensibilitate, usor impresionabila, tematoare, timida, prudenta si emotiva. Careul Luna-Mercur este un aspect care, in general, este propriu persoanelor care se complac intr-o lume imaginara proprie; dar care nu se plang niciodata, desi nu se regasesc nicicand in aceasta lume, unde sunt prea multe schimbari, multa instabilitate, dar si multa neliniste. Opozitia Luna-Saturn da schimbari de dispozitie, determina inchiderea in sine si, chiar daca aparentele arata altceva, nativul poate simti ca-i lipseste siguranta.

Toate cele de mai sus, ar putea servi ca suport pentru presupunerea de suicid, caci Madalina Manole s-a dus dintre noi la 14 iulie 2010. S-ar mai putea spune, cu Marte in Balanta, ca-si refula agresivitatea si ca acumula contrarietati pe care nu le lasa la vedere, dar ce-i prea mult strica… Nu este lipsit de interes sa mentionam ca, ar fi putut exista si cauze karmice ale acestei disparitii ; daca vom spune ca in tema sa natala avea o planeta personala retrograda – Mercur in Rac, in careu cu guvernatorul zodiei sale – Luna in Balanta ; si una dintre planetele “grele” – Neptun, retrograd si el in Scorpion; dar si Kiron-retrograd de asemenea, in Pesti, vom vedea ca era o persoana hipersensibila, care isi putea autoamplifica starile afective si putea ajunge la dezechilibre nervoase fara sa-si dea seama; astfel ca, problema se localizeaza in zona starilor emotionale si afective. Astfel de persoane au o forta mentala si o cunoastere spirituala foarte mari si, bineinteles, greselile pe care le poate comite un asemenea om sunt pe masura acestora. Se spune ca s-a sinucis. Dumnezeu sa o ierte si sa o odihneasca! Dar oamenii sunt rai si avizi de sensational; in loc sa-si vada fiecare de viata lui, fac sa circule tot felul de ipoteze; se cauta autori morali ai gestului, daca nu cumva, maine-poimaine, vor spune ca a fost o mana criminala la mijloc. Noi tindem sa credem ca, poate, a fost doar un nefericit accident al Destinului; sa-i respectam amintirea si sa o lasam in odihna Domnului.

*Cititi si articolul Sinuciderile „speciale” sau/si cele „normale” din volumul „Intre psihologie si parapsihologie” (citeste).

Centrul de investigatii parapsihologice A.A.P.E.S.
Coordonator: Radu Botez (parapsiholog)
www.parapsiholog.ro