Analiză parapsihologică

Cea care s-a nascut in prima decada a lunii martie in familia celebrului bariton Dan Iordachescu, a primit numele de Sevastia Irina Iordachescu si a devenit astazi o minunata soprana, cunoscuta la randul ei atat in tara cat si peste hotare. Data nasterii sale o face apartinatoare zodiei Pesti, ai caror nativi sunt cunoscuti pentru sensibilitatea lor si pentru faptul ca stralucesc in domeniul artistic si, mai ales, in muzica. Zodia Pesti are doi co-guvernatori, a caror influenta este puternica asupra nativilor ei, si anume: planeta Jupiter, care ii aduce nativei un caracter sincer si intelept, iar cea de a doua, Neptun, care favorizeaza puterea creatoare, activitatea artistica si da o puternica impulsionare iubirii spirituale si caritatii. Cu aceasta zestere astrala si cu mostenirea pamanteasca genetica, vocea sa de aur, nativa a absolvit in anul 2000 Academia de Muzica din Bucuresti, facandu-si in acelasi an debutul pe scena Ateneului Roman. Un trio planetar (Uranus, Luna si Mercur) in Casa a V-a, asigura nativei creativitatea atat de necesara artistilor; gandurile ei sunt creative, iar sentimentele sunt exprimate prin intermediul creativitatii, ceea ce permite nativei sa interpreteze cu brio diferite partituri si roluri. Astfel, dupa numai un an de la absolvire si a debutului in Romania, nativa isi face debutul international in 2001, pe scena teatrului “Dante Alighieri” din Ravenna-Italia. Dupa cativa ani si o perioada de activitate artistica pe diferite scene din strainatate, nativa devine din 2005 solista, apoi prim-solista de astazi, a Operei Nationale din Bucuresti. Firesc, dar nu usor de obtinut, debutul la “Scala” din Milano vine in anul 2007. Influenta binefacatoare a Soarelui in Pesti i-a daruit nativei determinarea cu care si-a abordat cariera; n-a facut compromisuri, n-a facut nici un rabat. Astfel, a sustinut nenumarate concerte pe scene din tara si strainatate, ca si numeroase roluri din opere cunoscute, pentru care a primit, de asemenea, nenumarate premii. Zodia Pesti este simbolul dragostei si devotamentului pentru ceilalti si nativa s-a “pliat” pe predestinare: a cantat in multe concerte de binefacere, dedicate celor in suferinta. Pestii sunt traditionalisti in cel mai inalt sens, iubesc mult casa si familia; nativa este casatorita cu tenorul Mario Vasiliu, care este si el nativ Pesti!

Psihologic vorbind, nativa are o personalitate ferma, curajoasa, sensibila sentimental; emotiile sale sunt pasionale, energice si durabile. Cu o culoare dubla in aura, bej predominant – violet secundar (tandem cromatic extrem de rar) (coieficient bioenergetic de 9,5) si cu un intelect hotarat, nativa este capabila a lupta pentru ideile, principiile si credintele sale. Are o imaginatie profunda si puternica, o minte intuitiva, imaginativa si receptiva. Nativa are un spirit milos, ce intelege sentimentele altora; are simtul generozitatii.

In zodiacul chinezesc este nascuta in Anul Sarpelui de Foc. Tocmai acest element – Focul – ii confera spiritul creator, originalitate, sinceritate si hotarare, folosite atat de eficient de nativa in cariera sa. Trasaturile definitorii ale acestui semn sunt inteligenta si agerimea, cu care nativa si-a construit aceasta cariera, evitand cu obstinatie orice ajutor care ar fi putut veni din partea tatalui celebru sau a numelui sau.

In zodiacul Indiei este Corabia, care arata bine si este impunatoare; multumita acestor doua calitati si talentului sau, va atrage multimile (publicul) si pe cei de sex opus. Are nevoie de afectiune, tandrete si armonie (nativa spune ca-si traieste viata “in lumina si adevar”).

In numerologie, destinul sau este condus de cifra 9, care simbolizeaza “o viata inchinata unui ideal”. Este un destin ce favorizeaza calatoriile, iar nativa calatoreste mult in strainatate, dar si in tara, cantand pe diverse scene. Calitatile necesare pentru asumarea acestui destin sunt: intelegerea si consacrarea, sensibilitatea si un spirit deschis, ca si curajul. Iar nativa le are!

In Tarot, arcana majora IX-Soarele (dupa numarul destinului: 9) semnifica bucuria de viata si (din nou!) creativitatea. Soarele simbolizeaza caldura si constiinta propriei valori, adica increderea si siguranta de sine, dar si independenta si altruismul; mai semnifica inflorirea si maturizarea naturii solare a nativei, cum si caldura sufleteasca si marinimia sa.

Schita karmica

In general, nativii Pesti au dorinta de a lichida o karma veche prin acceptarea suferintelor si limitarilor; in acelasi timp, nativii Pesti pot evita acestea printr-o amanare-reprogramare a karmei de care nu s-au putut elibera, pentru o viata viitoare, deoarece sunt semne Mobile, adaptabile. In cazul nativei noastre, in viata anterioara a fost un om puternic, ce si-a folosit vointa numai in scopuri personale. Si in viata prezenta independenta si vointa ii pot facilita succesul. Sarcina sa karmica este aceea de a creea o legatura afectiva armonioasa si de invata sa imparta succesele cu ceilalti. In aceasta sarcina karmica este inclusa si lectia karmica de a invata sa realizeze armonia si a include in planurile sale si interesele celorlalti.

Nu putem incheia acest potret psihoastrologic, fara unul dintre principiile sanatoase care o conduc in viata pe Irina Iordachescu, citez: “Al treilea stalp al existentei mele este Libertatea, cea artistica si cea personala. Nu voi permite nimanui sa decida destinul vocii mele, al existentei mele ca artist sau ca om si voi pleca intotdeauna din locul care nu-mi va da posibilitatea de a ma exprima liber, in cant sau in vorba, de a ma manifesta artistic pe toate planurile si in toate genurile muzicii culte, de a-mi parcurge linistit drumul daruit mie de Dumnezeu”.

Minunat principiu, care o defineste excelent pe nativa!


Radu Botez – parapsiholog – Senior Editor
Co-autor a Ediţiei de colecţie: “Între psihologie şi parapsihologie” – click aici
www.parapsiholog.ro