David Garrett s-a născut la Aachen, în Germania, pe data de 4 septembrie 1980, sub numele de David Christian Bongartz. Tatăl său era avocat, dar şi deţinătorul singurei case de licitaţii pentru instrumente de coarde din Europa la aceea vreme, iar mama sa era balerina Dove Garrett al cărei nume a devenit numele de scenă al micuţului violonist, David Garrett. Şi, cum vom vedea, ambii părinţi au contribuit din plin la succesul de mai târziu al “copilului-minune” cum era numit micuţul David. Pe când avea 4 ani, fratele său mai mare a primit o vioară, iar David a vrut şi el să înveţe să cânte la vioară. În scurt timp, părinţii au realizat că el este cel care, cu adevărat, are talent. Un an mai târziu, a participat la un concurs muzical şi a câştigat premiul întâi, la numai 5 ani.

Ca să înţelegem mai bine ascensiunea sa fulminantă şi succesul impresionant al acestui nativ, trebuie să privim harta sa natală. Este născut în zodia Fecioară, zodie dominantă în horoscopul sau, care este asociată cu perfecţionismul, de la care moşteneşte simţul responsabilităţii, calmul, o minte clară, o logică neclintită, precum şi nevoia de a-şi îndeplini sarcinile în cele mai bune condiţii. Logica şi înţelepciunea îl fac să fie o persoană cu picioarele pe pământ, care nu se comportă niciodată în mod iraţional şi, în mod special, este un om care munceşte conştiincios. Asta s-a întâmplat şi în copilăria sa, când exersa câte şase-şapte ore, căci până la vârsta de 7 ani a studiat la Conservatorul din Lubeck. Un alt semn zodiacal, Racul, este şi el dominant în tema sa natală şi acesta i-a dăruit imaginaţia şi o sensibilitate excepţională, căci Racul este guvernat de Lună, care i-a conferit lui Garrett un caracter receptiv, emotiv şi imaginativ. Munca asiduă şi talentul i-au favorizat debutul la Festivalul Kissinger Sommer  la vârsta de 9 ani, după care au urmat alţi ani grei, plini de muncă şi studiu cu diverşi artişti faimoşi în epocă. La 17 ani, pleacă de acasă pentru a se înscrie la Colegiul Regal de Muzică din Londra, unde nu rămâne decât un semestru, deoarece, spune el,  “drumurile noastre erau diferite”. Se pare că avea dreptate, deoarece în 1999, când s-a mutat la New York, inscriindu-sa la  Juilliard Scool, el a câştigat un concurs de compoziţie (2003), iar în 2004 a absolvit această şcoală  prestigioasa de muzică. Înainte de asta,  Garrett a participat la cursurile de masterat Keshet Eilon, timp de patru ani: 1997, 1998, 1999 şi 2002.

Cariera sa a înregistrat  numeroase alte succese. Încă de la vârsta de 13 ani, avea deja înregistrate două CD-uri, apăruse la televiziunile germană şi olandeză şi semnase un contract exclusiv cu Deutsche Grammophon, fiind cel mai tânăr solist care semnase vreodată un astfel de contract. La vârsta de 16 ani a cântat cu Orchestra Filarmonica din Munchen, sub bagheta lui Zubin Mehta, la Delhi şi Mumbai,  susţinând concertele care marcau a 50-a aniversare a independenţei Indiei. Astrele au fost binevoitoare cu acest nativ, înzestrându-l şi menindu-l pentru o carieră de mare succes. Luna-dominantă se afla în casa XII-a; această configuraţie planetară predispune la contemplare, iar nativul Garrett este la bază un singuratic care, de multe ori, se lasă dus de imagini mentale şi călătorii imaginare în centrul inconştientului său şi există ceva liniştitor în aceste momente. Sinele său sensibil şi romantic trăieşte în perioadele acestea, în care îşi lăsă imaginaţia să rătăcească după propria-i voinţă, iar acesta este modul său de a găsi linişte şi inspiraţie, iar ca rezultat, sensibilitatea sa poate fi pe deplin exprimată şi armonia absolută pe care şi-o doreşte în concertele sale poate fi atinsă. Popularitatea sa, chiar faima internaţională de care se bucură sunt consecinţele înzestrărilor astrale, ale spontanietăţii, sensibilităţii şi nu în cele din urmă, a talentului său extraordinar, care “supune” publicul, această entitate vie şi complexă care apreciază adevărul şi sinceritatea, talentul şi sensibilitatea, dăruirea şi măiestria acestui muzician desăvârşit.  Ar fi de menţionat că faima sa nu i-a adus mereu beneficii, atrăgând şi situaţii neplăcute. Astfel, cu Venus în Rac şi Soarele în Fecioară, afectivitatea şi seducţia sa sunt foarte dezvoltate şi nu există nici o îndoială că nativul este o persoană sensibilă, chiar fragilă, care rareori îşi dezvăluie natura sa impresionantă. Cel mai înţelept ar fi să nu-şi dezvăluie vulnerabilitatea. Dar, vai, nativul a avut parte de un proces cu o actriţă de filme pentru adulţi, în urma unei scurte relaţii. Acuzaţiile acesteia (nefondate) aveau ca scop obţinerea de foloase materiale (bani), ea exploatând vulnerabilitatea sa emoţională, dar şi… faima sa. Este important de menţionat că reputaţia sa nu a fost lezată, iar imaginea sa a rămas în ochii publicului nepătată.

Cu Mercur- dominant  aflat în zodia sa, comunicarea este în prim-plan, iar modul său de a comunica este Muzica. De altfel, pentru el este foarte important şi funcţionează ca scop, dorinţa sa de a-i apropia pe tineri de muzică clasică, fără a neglija curentele muzicale contemporane. Mercur îl creditează cu o minte clară, analitică, cu abilităţi de observare şi  de comunicare, care îi facilitează legătura cu publicul şi îi asigura impresionantul succes de care se bucură. Astfel, între 1995 şi 2018 a înregistrat circa 22 de albume şi câteva DVD-uri, conţinând compoziţii originale şi înregistrări din concerte, în acelaşi timp sustinnd numeroase concerte pe diverse scena din întreaga lume. Jupiter în zodia sa, îi conferă talentul necesar pentru a se dedica muncii sale, dar şi o dexteritate mai mare decât medie, anul 2008 aducându-i titlul de “cel mai rapid violonist din lume” (13 note pe secundă!) şi înscrierea sa în celebra Guinness Book of Records. Deoarece casa (astrologică)  a III-a este una dintre cele mai importante case din horoscopul sau, comunicarea joacă un rol major în viaţa şi motivaţiile sale profunde; călătoriile frecvente, deschiderea sa, interesul pentru perfecţionare, acumularea de cunoştinţe şi studiul sunt zonele care îi atrag atenţia şi fac parte din viaţa de zi cu zi a nativului.

În afară de muzică, nativul a avut şi alte activităţi artistice sau sociale. În timp ce studia la academia Juilliard, el şi-a completat veniturile lucrând ca model, iar în anul 2007 a fost ales de firma Montegrappa (ale cărei articole sunt distribuite de Montblanc în întreaga lume) ca ambasador pentru lansarea colecţiei Tributo ad Antonio Stradivari. Evenimentul a avut loc în mai multe locaţii, inclusiv în Roma, New York, Hong Kong, Berlin şi Londra. Pentru aceste ocazii, lui Garrett i s-a oferit o vioară Stradivarius din colecţia Gli Archi di Palazzo Comunale. Nativul Garrett a jucat rolul principal în filmul “Violonistul Diavolului”, interpretând rolul Niccolo Paganini, celebrul violinist al secolului al  XIX-lea dar, deşi a compus teme muzicale pentru diverse filme, actoria de film nu l-a atras, rămânând la ceea ce astrele i-au predestinat – muzica. Să mai spunem că nativul a concertat şi în România, participând la două ediţii ale prestigiosului “Festival Geoge Enescu”, ediţiile din 2011 şi 2015, interpretând “Balada pentru vioară şi orchestra” (1895) de George Enescu. El a fost şi este unanim apreciat drept una dintre marile personalităţi ale lumii muzicale contemporane.

Psihologic vorbind, natura sa este cerebrală, în acelaşi timp el fiind sensibil, vulnerabil şi delicat. Este foarte instinctiv şi se protejează împotriva lumii exterioare. Viaţa sa interioară este bogată, cu o imaginaţie fertilă nelimitată, cu tendinţa de a evita riscurile inutile şi de a căuta singuranţa. Înainte de a lua măsuri, analizează cu atenţie orice posibilă alternativă şi reacţie. Este un perfecţionist înainte de toate şi nu are odihnă până când va optimiza orice situaţie, în orice domeniu de interes pentru el. Este un cerebral cu mintea clară, are spirit analitic, este competent şi serios, modest şi ordonat,  harnic şi rabdător, dispus să progreseze, un personaj logic şi spiritual. Albastrul este culoarea predominantă în aura lui, având un coeficient bioenergetic de 9,7 (intuiţie şi sensibilitate cu mult peste medie). Elementul intelectual intervine atât în ​​fața celor fizice cât și în sentimentele sale: este unul dintre indiciile esențiale pentru înțelegerea personalității tale.

În zodiacul  chinezesc, este născut în Anul Maimuţei de Metal, ale cărei trăsături definitorii sunt inteligenţa şi intuiţia şi care doreşte să iasă din comun prin ceea ce face. Maimuţa este foarte greu de depăşit atunci când îşi pune ceva în minte în legătură cu o afacere oarecare (în cazul său, în muzica). Ea (el) este foarte logică şi în acelaşi timp plină de originalitate, având o încredere de neclintit în forţele proprii şi multă ingeniozitate. Personajul său extravagant ascunde de fapt o percepție profundă a oamenilor și a situațiilor. Natura sa este individualistă și determinată, rareori se teme de obstacole. În plus, capcanele vieții îl stimulează adesea. Pe de altă parte, nativul este recunoscut pentru determinarea sa, care atrage admirația unanimă. Trăsătura sa predominantă este puterea sa de persuasiune, o credință care poate mişca munții și depășește cele mai rezistente obstacole. Totuşi, este important să-şi dezvolte şi toleranța, deoarece numai cu acest preț poate obține o viață armonioasă, socială și personală.

În numerologie, Calea Vieţii sale este influenţată de cifra 4, iar destinul sau  presupune eforturi susținute, lucrări îndelungate și realizări concrete. Calea poate părea un pic obositoare, dar este foarte promițătoare şi presupune tenacitate, loialitate și răbdare.  Natiul are calități ordonate și metodice și, pas cu pas, trece prin toate etapele care îl conduc spre succes, nelăsându-se învins de  obstacole de-a lungul vieții. Persistența se numără printre calitățile sale majore. Vede viața ca pe o provocare și, departe de a cădea în capcana  cailor ușoare, confrunta problemele cu calm și luciditate, alege munca și efortul constant care deschide ușa succesului, deși evoluția necesită o perioadă lungă de timp. Calea sa personală se bazează pe eforturi continue și pe menținerea aceleiași direcții imuabile.

În Tarot, arcana majoră IV-Stapanul este semnificativă pentru nativul Garrett. Această arcană are o corespondentă astralogică, şi anume: Soarele în Capricorn, în sensul responsabilităţii, ordinii, siguranţei, structurii, continuităţii şi perseverentei. IV-Stapanul reprezintă elementul structurant, nevoia noastră de sensibilitate, siguranţă şi continuitate. El arata năzuinţa de a dobândi independenta faţă de condiţiile impuse de natură, în deplina lor manifestare nestăpânită. Mai concret, am zice că nativul este pregătit temeinic să-şi depăşească limitele, să obţină noi succese răsunătoare.

Schiţa karmică

În vieţi anterioare, nativul s-a simţit în siguranţă numai fiind sub protecţia rudelor şi prietenilor, supunându-se deciziilor acestora şi aprobându-le părerile în schimbul protecţiei,  neavând curajul de a lua decizii şi a crea ceva de unul singur. Datoria karmică îl obligă pe nativ să înveţe o lecţie karmică dură: el trebuie să înveţe să-şi formeze un sistem propriu de gândire, să acţioneze singur, fără a aştepta ajutor de la alţii, să renunţe la a se ocupa de altceva decât de interesele proprii. Pare ciudat, dar nu este: el e menit karmic pentru succes, dar numai dacă acesta vine în urma propriilor eforturi. El trebuie să fie consecvent în împlinirea proiectelor proprii, chiar dacă va trebui să facă unele sacrificii. Asta este karma lui! Şi dacă privim atent viaţa sa de până acum, putem spune că nativul Garrett este pe drmul cel bun, karmic vorbind.


Radu Botez – parapsiholog – Senior Editor
Co-autor a Ediţiei de colecţie: “Între psihologie şi parapsihologie” – click aici
www.parapsiholog.ro