Analiză parapsihologică

S-a nascut intr-o zi de vineri, la 14 iunie 1946, in New York, SUA, cel de al patrulea din cei cinci copii ai magnatului imobiliar Frederic Trump, un fiu care va fi botezat Donald John Trump si care in prezent este si el magnat ca tatal sau – dar miliardar, si, de asemenea, este vedeta de televiziune, actor de film, scriitor si politician. In noiembrie 2016, a fost candidatul republican care a castigat alegerile pentru a fi cel de al 45-lea presedinte American, impotriva candidatului democrat, Hillary Clinton (potretul psihoastrologic al dansei il puteti citi aici).

Soarele se afla la momentul nasterii sale in zodia Gemeni, care il are ca guvernator pe Mercur, celebru pentru influentele sale favorabile comunicarii, dar si ca planeta favorabila afacerilor si comertului. Asa se face ca nativul obtine in 1968 o diploma de licenta in stiinte economice de la Scoala de Finante si Comert Wharton din cadrul Universitatii din Pennsylvania. Dar in harta sa natala, Marte este una din planetele dominante; tatal sau spunea despre el ca “a fost un baiat destul de brutal cand a fost mic” si prin urmare, la 13 ani a fost inscris la New York Military Academy din Cornwall, terminand liceul in 1964. Ca urmare a influentei martiene, nativul se bucura de o energie debordanta si de mult entuziasm, de vointa si capacitatea de a intreprinde; este activ, dinamic, curajos, ii place sa lupte si nu se teme de riscurile care fac parte din actiunile pe care le incepe cu determinare. In 1971 preia controlul Organizatiei Trump, continuand cariera imobiliara inceputa inca de pe bancile scolii, construind sau renovand hoteluri, cazinouri, blocuri-turn de birouri s.a. O alta planeta dominanta in harta sa natala este Soarele, care simbolizeaza vointa, magnetismul, puterea de convingere si multe calitati carismatice. Necazul e ca slabiciunea solariana este legata de pacatul mandriei si autoritaritatii excesive, iar granita dintre mandrie si vanitate este foarte subtire si uneori nativul o trece. Cu Venus intre planetele dominante, nativul are o latura artistica foarte dezvoltata: a jucat in filme, a fost producator si prezentator al serialului de televiziune “Ucenicul” (The Apprentice) si are publicate trei volume de non-fictiune. De asemenea, intre 1996-2015 a organizat concursurile de frumusete “Miss SUA”. Ca semn zodiacal dominant, nativul are Leul, care este garantul stralucirii si generozitatii sale, traduse prin Fundatia Donald J. Trump, fundatie caritabila care a donat pentru ingrijiri medicale, pentru organizatii caritabile legate de sport si alte organizatii non-profit. Dar Leul dominant are si defecte: egoismul, mandria si autoritarismul nativului, care ar putea fi trecute cu vederea, daca ar ramane moderate; dar ele nu raman intotdeuna astfel. Cea de a X-a casa astrologica este proeminenta si dominanta in harta sa natala; ea reprezinta cariera nativului, viata publica si ambitiile sale, care sunt notabile. Nativul depune o mare cantitate de energie pentru a pune in aplicare cu succes ceea ce are in minte, fiind foarte dornic sa-si vada visele devenind realitate. La 20 ianuarie 2017, cel mai de pret vis al sau poate deveni realitate: aceea de a fi cel mai puternic om de pe planeta, presedintele Americii.

Psihologic vorbind, natura sa este puternica si sigura pe sine, optimista si emotionala, iar inteligenta sa este dotata cu bune abilitati de intelegere, cu o intuitie puternica si multa receptivitate. In privinta sentimentelor, slabiciunea sa poate fi lipsa de implicare combinata cu tendinta de a da prioritate carierei, ceea ce poate ofensa ori soca partenera (nativul are la activ trei casatorii, din care are cinci copii). Comportamental, nativul este mandru, ambitios, determinat, curajos, plin de vitalitate, carismatic si stralucitor. Dar este si dominant, vanituos, autoritar, intolerant (s-a dovedit in discursul sau electoral impotriva femeilor, oamenilor de culoare, musulmanilor, persoanelor cu handicap si lista poate continua); nativul poate fi, de asemenea, incapatanat, irascibil si egocentrist. Ca nativ Gemeni este dotat a fi un bun orator, dar si dublu-guraliv: o persoana care se auto-contrazice si poate rasuci cuvintele oamenilor. (El a negat si in campania electorala unele afirmatii vis-à-vis de contracandidata sa, desi exista dovezile filmate). Ca este schimbator o arata si apartenenta sa la o zodie Mutabila, iar el a dovedit asta prin pozitia sa in continua schimbare: a sustinut sau nu razboiul din Irak, parerile sale despre Putin si, mai ales, declaratiile sale fiscale atat de… evazive. Albastru este culoarea predominanta in aura lui (pragmatic) si are un coeficient bioenergetic de aproape 9,mai precis 8,9. Dar, autoritatea, prestigiul si charisma sa sunt un intreg care il pune mereu in lumina reflectoarelor. Este genul de persoana la care nevoia de afirmare este foarte puternica; el poate fi un lider a carui forta trezeste in mod natural respectul si aderarea celor din jur, iar legitimitatea sa este de necontestat. Exista totusi un pericol latent, de temut: euforia puterii si consecintele dezastruoase ale acesteia. O buna doza de detasare si o gandire mai profunda l-ar putea scuti de multe probleme.

In zodiacul chinezesc, este nascut in Anul Cainelui de Foc. Acest ultim element – Focul – ii confera nativului impulsivitate, responsabilitate, eficienta, inteligenta, spirit organizatoric, practic, strategic si spirit conducator. Idealul sau: sa conduca mari mase de oameni (in scoala militara a fost comandant, este conducatorul afacerilor sale, iar in prezent poate fi liderul lumii). Pentru acest nativ exista unele recomandari, si anume: sa-si cultive stapanirea de sine, prudenta, altruismul si spiritul de non-violenta; numai astfel isi va netezi drumul in viata. Nativul face parte din categoria celor care nu renunta cand se confrunta cu obstacolele, provocarile il stimuleaza. Pericolul ar fi sa se grabeasca cu capul inainte in peretele de dificultati insurmontabile si sa actioneze in mod impulsiv sau necugetat. Este important sa-si modereze cat mai des posibil impetuozitatea naturala si sa se fereasca de accese de furie inoportune.

In numerologie, Calea Vietii nativului Donald Trump este sub influenta numarului 4, iar destinul sau presupune eforturi sustinute, activitati si lucrari pe termen lung, de larga respiratie si realizari concrete. De la inceput trebuie observat faptul ca exact asa s-a desfasurat viata sa, pana la aceasta varsta venerabila (va fi cea mai in varsta persoana care a fost vreodata aleasa a fi presedintele Americii). Destinul sau – promitator – i-a cerut sa demonstreze tenacitate, loialitate si rabdare, sa dovedeasca ordine si metoda, dar si o calitate majora: persistenta. Nativul vede viata ca pe o provocare si, departe de a alege calea cea mai usoara, s-a confruntat cu calm si luciditate cu dificultatile ivite in cale (cateva falimente, mii de procese in instantele SUA etc) A ales munca si efortul constant care deschid usa spre succes. Ambitia, efortul continuu si mentinerea pe aceeasi directie imuabila, l-au adus astazi la fotoliul de presedinte al Americii.

In Tarot, intervine o surpriza placuta si, intr-un fel, o garantie ca nativul va uza de mai mult calm in viitor. Arcana XIV-Cumpatarea (dupa data sa de nastere – 14 iunie) se mai numeste si “masura justa”, ea simbolizand armonia dintre corp, suflet si spirit. Asta inseamna ca nativul este impacat cu sine, ca este in armonie cu Universul, ca este intr-o stare de detasare calma, ca desi se auto-apreciaza, a lasat in urma excesul de zel sau indoielile. Pornind de la experienta profunda a vietii (are 70 de ani), nativul poate, fara efort, fara ambitii si vanitati, sa aduca pacea, sa indrepte pasii altora spre fericire si poate sa constituie un exemplu demn de urmat.

Schita karmica

In existentele anterioare, nativul s-a cufundat in studii profunde, pierzand contactul cu realitatea si, din acest motiv, in viata prezenta ii vine greu sa abordeze simplitatea in orice actiune, dar mai ales in aceea de a fi concret. Una din lectiile karmice ii cere nativului sa-si simplifice ideile, pentru a le face mai practice si concrete, caci, in general, el abordeaza o atitudine complicata si pompoasa. Ar mai trebui sa renunte la minciuna (si asta e o lectie karmica), deoarece minciuna este o nota dominanta a existentei sale, fiind o conditionare a vietilor trecute de care nu reuseste sa se elibereze. In vieti anterioare a acumulat cunostinte solide in varii domenii, iar convingerile morale au jucat un rol important in viata sa, dar el si-a manifestat opiniile intr-o maniera fanatica. Acum, lectia karmica cere sa-si analizeze profund conceptiile si sa fie tolerant fata de ceilalti. Are tendinta de a-si impune propria lege, iar lipsa diplomatiei ii poate provoca multe probleme. Nativul are o karma incarcata, fiind plin de datorii karmice diverse, dar aceasta este doar o schita karmica. De altfel, nativilor semnelor Mobile, cum este Donald Trump, le este specifica o amanare-reprogramare pentru o viata viitoare a karmei de care nu se pot elibera; iar ei fiind miscarea, fluiditatea, capacitatea de adaptare, se pot elibera cu usurinta de propria karma. Probabil, este si cazul nativului Trump.


Radu Botez – parapsiholog – Senior Editor
Co-autor a Ediţiei de colecţie: “Între psihologie şi parapsihologie” – click aici
www.parapsiholog.ro