Climatul astral

Decembrie poate fi o lună destul de agitată, după cum şi astrele vor fi, ca să zicem aşa, oarecum agitate. La începutul acestui interval, pe 1 decembrie, Mercur-retrograd va intra în Scorpion, anunţând câteva zile dificile pentru parteneriate şi investiţii în afaceri. Din fericire, pe 6 decembrie, Mercur reintră în mers direct, ajutându-ne să rezolvăm  posibilele greşeli făcute anterior. Mercur în Scorpion ne poate face mari observatori, mai ales când vine vorba de emoţii, dorinţe şi relaţii interpersonale. Politeţea nu va fi printre calităţile noastre, însă sinceritatea – da, chiar prea multă uneori. Pe 13 decembrie Mercur reintră în Săgetător, iar noi ne vom recăpăta încrederea în sine şi optimismul.  Toleranţa şi spiritul deschis sunt, în timpul acestui tranzit, cele mai importante valori.Tot pe 1 decembrie Venus (în Balanţă) va fi în opoziţie cu Uranus (în Berbec) şi este posibilă o instabilitate emoţională care aduce şi tendinţa de a divorţa. Marele noroc este faptul că Venus va intra în Scorpion foarte repede, pe 2 decembrie şi de acolo ne inculcă tendinţe diverse: de avea relaţii extreme, pe principiul “ori tot, ori deloc”, de a deveni pasionali, dar şi geloşi. Atenţie, gelozia nu este dăunătoare doar celorlalţi, ea poate fi un chin chiar pentru cei geloşi. 3 şi 5 decembrie sunt marcate de cuadraturile între Soare (în Săgetător) cu Marte (în Peşti) care ne fac nervosi, chiar certăreţi, pe de o parte şi, pe de altă parte, între Soare şi Neptun care este tot în Peşti, aspect care ne poate face să nu ne asumăm responsabilităţi. Pe 7 decembrie are loc în Peşti conjuncţia între Marte şi Neptun, care poate însemna oarecari riscuri pentru sănătate. Pe 7 decembrie are loc Luna Noua în Săgetător (conjuncţia între Soare şi Lună). Această Lună Noua vrea ca noi să ne extindem conştiinţa, să ne  extindem orizonturile, să ne păstrăm mintea deschisă, căci se spune că “mintea e ca o paraşută, nu funcţionează dacă nu e deschisă”. Cum spuneam, perioada este destul de agitată şi variată şi, dacă mai adăugăm febrilitatea alergăturii după cadouri, este clar că nu va fi o perioadă plictisitoare. Dimpotrivă. Să mai spunem că, dacă orice Lună Noua poartă promisiunea unor zile mai luminoase, Luna Noua în Săgetător din 7 decembrie, susţinută de guvernatorul acestei zodii – Jupiter-Marele Benefic, vă îndeamnă să profitaţi de această ocaxie şi să visaţi în mare, căci acum cerul este limita! Această Lună Noua din decembrie poate fi cea mai plină de speranţă şi optimism din întregul an 2018. Şi dacă doriţi să completaţi tabloul astrologic al lui decembrie 2018, citiţi şi “HOROSCOPUL ELY STAR. LECŢIA KARMICĂ  a lui Decembrie.(Pentru toate zodiile)” (click aici).

Redacţia “ELY STAR” urează LA  MULŢI  ANI celor ce poartă numele Sfântului Nicolae sau  derivate din acesta şi celor ce îşi sărbătoresc ziua de naştere în această perioadă.

 

MEMENTO:

Joi, 6 decembrie – Sfântul Ierarh Nicolae – citeste superstitiile zilei aici.

 

BERBEC

După o călătorie provocatoare prin întreg anul 2018 vă doriţi o ancorare într-un port mai liniştit, dar o cantitate foarte mare de energie brută este disponibilă în această lună. Jupiter vă oferă energia expansiunii şi norocului, iar dvs. trebuie să o rafinaţi şi să definiţi modul în care această energie vă influenţează pe dvs. şi pe cei din jur. Indiferent dacă veţi strânge grămezi de aur sau mari grămezi de zăpadă, cu siguranţă – veţi fi mulţumiţi. Comunicarea poate fi un pic stânjenită de Mercur-retrograd, aşa că fiţi atenţi cum vorbiţi, cu cine vorbiţi şi ce spuneţi…

Cum vă influenţează Luna Nouă în Săgetător din 7 decembrie

Luna Nouă vă îndeamnă să vă stabiliţi un ţel, un anume scop pentru această lună, să nu rătăciţi fără ţintă, haotic. Planificaţi-vă activităţile şi… urmaţi planurile. Nu lăsaţi pentru ultima clipă cumpărăturile, inclusiv cadourile pentru Crăciun.

 

TAUR

În această perioadă, persoanele născute în acest semn zodiacal vor cunoasre o rară creştere a capacităţii lor de a anticipa evenimentele viitoare (vă poate invidia şi Oracolul de la Delphi). De asemenea, astrele au reţeta astrologică pentru o creştere a pasiunii dvs., dar nu neparat de tipul pe care aţi putea să-l speraţi, am numi-o mai bine revigorare pasională. Când Luna trece prin Scorpion, ar trebui să vă verificaţi ego-ul la uşă şi să  lăsaţi acasă agresivitatea. Atenţie, graba pentru aprovizionare şi cumpărarea cadourilor de Crăciun  vă poate epuiza mai mult decât în anii precedenţi.

Cum vă influenţează Luna Nouă în Săgetător din 7 decembrie

Odată cu această Lună Nouă, relaţiile pot reprezenta oportunităţi dincolo de tot ce visaţi dvs. Dar unele dintre aceste daruri pot veni cu un preţ şi dacă acest preţ este libertatea sau integritatea, preţul este prea mare. Vă puteţi permite să fiţi selectivi în relaţii, în ceea ce priveşte ofertele pe care le acceptaţi; selectivitatea va face diferenţa între normalitate şi exces.

 

GEMENI

În primele zile ale acestei perioade, Mercur, guvernatorul zodiei dvs. ester retrograd şi asta înseamnă că în comunicarea cu ceilalţi nivelul acesteia nu va fi acceptabil, va fi multă conversaţie şi nu suficientă înţelegere. Ce e de făcut? Ascultaţi: cerul nu este doar locul de unde vin ploaia şi ninsorile şi unde străluceşte Soarele. Este în primul rând o lume spirituală care deschide calea spre influenţele Universului. Prin urmare, permiteţi inimii dvs. să se deschidă spre aceste influenţe benefice,  să devină organ de vorbire şi ascultare;  comunicaţi din inima. Apoi, influenţa lui Saturn se referă la talentele dvs., la stima de sine şi bani. Creaţi un plan prin care să aduceţi talentele dvs. în slujba dobândirii de bani şi stimă de sine. Decideţi ce vă ajuta să vă simţiţi liberi şi capabili, folosind aceste calităţi pentru a vă îmbunătăţi stilul de viaţă. Şi nu uitaţi de cadourile pentru Crăciun.

Cum vă influenţează Luna Nouă în Săgetător din 7 decembrie

Pe Lună Nouă consideraţi că lumea este şcoala, iar relaţiile sunt profesorii. Prin urmare, ce modalitate mai bună de a învăţa lucruri noi  decât de a întâlni o altă persoană, a cărei experienţă şi perspectiva pot fi diferite de a dvs. Şi, pe Lună Nouă, veţi întâlni o astfel de persoană sau chiar mai multe. Cântăriţi bine, judecaţi cu inima şi cu înţelepciune,  fără să cădeţi în egocentrism,  dar nu uitaţi nicicând că dvs. sunteţi eroul propriei vieţi.

 

RAC

Potrivit horoscopului, în această perioadă,  Racul apreciază mult experimentele în toate domeniile, unele chiar îndrăzneţe, care fac Racul să se transforme dintr-o pasăre micuţă şi timidă, într-un vulture îndrăzneţ. Dar, atenţie, acum casele dragostei şi relaţiilor sunt bine evidenţiate,  însă există şi o perioadă mai dificilă (12-14 decembrie) de incertitudine sau confuzie, când cineva este nesigur/a de nevoile sau dorinţele sale şi fiindcă există pasiune acolo, asta vă obligă să rezolvaţi această problemă. Este de preferat să folosiţi pasiunea pentru experienţe fericite şi nu pentru cele iritabile. Poate cadoul de Crăciun vă va ajuta la rezolvarea situaţiei. Alegeţi-l cu grijă.

Cum vă influenţează Luna Nouă în Săgetător din 7 decembrie

Lună Nouă se referă la profesiunea dvs. Este vorba despre muncă, dar ea nu trebuie să devină o povară. Petreceţi mult timp la muncă şi e bine să găsiţi bucurie în ceea ce faceţi, chiar dacă vă doriţi ceva mai bun. Pe Lună Nouă , asezonaţi rutina muncii cu un pic de bunăvoinţă şi căutaţi bucurie chiar şi în cele mai mici sarcini. În definitiv, de acolo vin banii cu care veţi face  cumpărături şi cadouri de Crăciun.

 

LEU

Horoscopul acestei perioade arată că vă veţi confrunta cu multe sarcini şi îndatoriri, cumpărături, aprovizionare, cadouri şi munca, toate deodată. Totuşi, dacă vă puteţi baza pe prieteni, colegi şi rude, această bătălie dură poate fi câştigată. Gândirea extinsă şi comunicarea sunt teme importante, iar aceasta este o perioadă  bună să renunţaţi la gândirea limitată, căci astrele vă inspiră sinele creativ şi  Venus susţine posibilitatea întâlnirilor romantice. Când faceţi cumpărături, nu uitaţi de cadouri pentru cei dragi.

Cum vă influenţează Luna Nouă în Săgetător din 7 decembrie

Această Lună Noua vă este deosebit de favorabilă. Ea va promite că, după perioada prezentă, dacă v-aţi îndeplinit conştiincios  îndatoririle (şi, desigur, aţi făcut asta), veţi fi sufletul petrecerilor care urmează. Nu numai că veţi străluci dvs., dar generozitatea  Leului va face ca şi cei din jurul dvs. să strălucească. Veţi împărtăşi cu ceilalţi lumina şi bucuria sărbătorilor.

 

FECIOARĂ

În această perioadă, Mercur-retrograd este cam dificil, prin urmare trebuie să fiţi mulţumiţi cu înţelepciunea şi adevărul dvs., fără a le aştepta de la alţii. Începeţi cât mai devreme examinarea cheltuielilor şi obiceiurile de Crăciun, ca să nu ajungeţi la fundul sacului. În acest început de lună a cadourilor, există o mulţime de inspiraţie, care trebuie luată în considerare; folosiţi-vă talentele şi abilităţile creative, pentru a uşura lista de cumpărături. Faceţi ordine (că vă place mult să faceţi asta) nu numai în casă, ci şi în finanţele dvs. Este un moment magic pentru a vă feri de surprize şi a da drum-liber creativităţii dvs.. Şi mai este ceva: nu vă bazaţi prea mult pe memoria dvs., căci ea nu este acum la un nivel prea bun. Notaţi totul, faceţi liste.

Cum vă influenţează Luna Nouă în Săgetător din 7 decembrie

Luna Nouă vă sfătuieşte să fiţi mai deschişi la experienţe noi. Ea vă provoacă să vă dezvoltaţi şi să aflaţi mai multe despre alte culturi. Acest lucru vă poate ajuta să vedeţi propriile cunoştinţe într-o lumină diferită sau chiar să reinterpretaţi tradiţiile într-un mod mai personal. Crăciunul sau Anul Nou în străinătate? Poate fi posibil.

 

BALANŢA

Jupiter-Marele Benefic vă ajută. El poate face să formulaţi în mod fericit tot ce aţi putea dori să spuneţi, să scrieţi sau să învăţaţi. De asemenea, este favorabil extinderii orizonturilor afacerilor dvs. Un aspect  tot atât de favorabil este cel al lui Neptun cu Jupiter, care susţin aceste activităţi. Dar, atenţie, Mercur-retrograd în primele 6 zile vă poate face comunicarea dificilă; dar este o scurtă perioadă de timp. O altă atenţionare se referă la faptul că decembrie vă pune oasele la încercare. Asta înseamnă că sunteţi expuşi căzăturilor, fracturilor sau ranirilor şi dacă Balanţa nu-şi pierde curajul, în orice caz are nevoie şi de un pic de noroc. Dar nu vă bazaţi numai pe noroc şi nu alergaţi după aprovizionare şi cadouri, mergeţi mai încet şi fiţi prudenţi!

Cum vă influenţează Luna Nouă în Săgetător din 7 decembrie

Luna Nouă va cere să vă exprimaţii opiniile în mod deschis, să spuneţi adevărul cu tact. Şi dacă cineva poate face asta, acela este nativul Balanţă! Pe durata Lunii Noi şi în aura acesteia (trei zile înainte şi trei după), abordarea dvs. diplomatică poate deschide noi canale de comunicare. Nu vă reţineţi, profitaţi de această ocazie pentru a spune adevărul şi a vă răsfăţa curiozitatea. Cine ştie? S-ar putea să obţineţi răspunsuri la întrebările dvs. cele mai arzătoare!

 

SCORPION

Se ştie că Scorpionul este un semn zodiacal căruia îi place să acţioneze singur, pe cont propriu. Horoscopul din decembrie însă, îl îndeamnă pe  Scorpion să încerce să se simtă ca un grăunte de nisip pe plaja mării. Prin urmare astrele îi oferă oportunitatea de a se simţi o unitate din marea familie a Universului, o mică parte din societate, component al unei familii sau a unui colectiv. Marte şi Venus se ocupă de creşterea intensităţii pasiunii dvs., dar Neptun are aspecte dure cu Zeul Razboiului-Marte şi Zeiţa iubirii şi pacii-Venus, ceea ce face ca intrarea în cea mai veselă lună, a Crăciunului, a cadourilor şi Anului Nou, să fie cel puţin dezorientantă. Acum, va trebui să învăţaţi bine lecţia toleranţei şi înţelegerii, a armoniei şi iubirii. Ocupaţi-vă de pregătiri şi faceţi din fiecare cadou, mic sau mare, un ambasador al iubirii dvs. pentru cei din jur.

Cum vă influenţează Luna Nouă în Săgetător din 7 decembrie

Luna Nouă este mesagerul astrelor, care vă recomandă ca în această perioadă să cultivaţi generozitatea, căci dacă faceţi asta, bucuria şi plăcerea nu vor întârzia. Dacă resursele de energie şi  timp sunt cele mai valoroase daruri pe care le puteţi oferi, banii nu trebuie neglijaţi, chiar dacă sunt mai puţini. Oferiţi  “o bucată de pâine” (dacă nu puteţi mai mult) şi astrele vă vor răsplăti regeşte.

 

SĂGETĂTOR

În prima săptămână a lunii,  relaţia favorabilă între Neptun şi Jupiter va face să vă imaginaţi lucrurile aşa cum ar putea fi şi să spuneţi “De ce nu!” Dar astrele spun să vă păstraţi picioarele pe pământ, această strategie fiind cea mai potrivită pentru a primi inspiraţie şi a reuşi. Dar, atenţie mare, căci este foarte important ca realitatea să vă verifice planurile şi ideile. Şi mai este ceva: horoscopul lui decembrie vă cere imperativ să luaţi o pauză adecvată, deoarece aveţi mare nevoie de odihnă şi să respiraţi mai profund. Nu trebuie să luaţi decizii fundamentale acum; amânaţi ce poate fi amânat, iar tot ce este urgent şi necesar imperios să se decidă dimineaţa, nu seara. Odihniţi-vă, mergeţi într-o veselă hoinăreala prin magazine, bucuraţi-vă de cadouri  şi lăsaţi deoparte agitaţia şi deciziile, că e timp şi la anul…

Cum vă influenţează Luna Nouă în zodia dvs. din 7 decembrie

Astrele nu se îndoiesc de faptul că dvs. puteţi  să faceţi sau să fiţi tot ce vă doriţi. Mesajul pe care ele vi-l trimit prin Luna Nouă este că în acest interval nu trebuie să urmăriţi prea multe obiective deodată. Veţi atinge un înalt potenţial chiar şi numai meditând asupra celui mai arzător dintre idealurile dvs. planificându-l.  Punerea sa în lucru poate aştepta până după Anul Nou.

 

CAPRICORN

În prima săptămână a lui decembrie. Jupiter, binevoitor, primeşte un sprijin important de la Soare şi Neptun; oportunităţile în carieră şi cele creative sunt abundente. Dacă aveţi talent artistic sau de vindecare, este un moment minunat să le extindeţi sau să vă gândiţi să le transformaţi în carieră. Conform cu horoscopul dvs., în decembrie este cel mai bun timp să vă conectaţi cu natura. Procuraţi-vă un talisman, să zicem, o piatră semipreţioasă naturală, sau puneţi nasturi de lemn la hainele dvs. Cei mai îndrăzneţi pot renunţa la curent electric (costă destul de mult!) şi pot folosi lumânări pentu iluminat; chiar cadourile pe care le faceţi sau le primiţi e bine să fie din lemn sau lână sau orice material natural. Veţi observa că nu tot ce este nou şi modern este neapărat mai bun. În mod surprinzător, acest lucru se aplică şi relaţiilor.

Cum vă influenţează Luna Nouă în Săgetător din 7 decembrie

Luna Nouă ştie că încercaţi să fiţi realişti, dar realismul dvs. seamănă cam prea mult cu pesimismul. Deci, nu lăsaţi limitările, atitudinile şi credinţele să vă împiedice să trăiţi o viaţă mai bună. Pe această Lună Nouă, lăsaţi optimismul dvs. interior să iasă la joacă! Ştim că este acolo, undeva!

 

VĂRSĂTOR

Se simte în această perioadă o anumită stânjeneală în comunicare, Dacă aveţi un secret, fiţi atenţi cum vorbiţi, ce spuneţi  şi cum formulaţi ideile cruciale. Este posibil ca din greşeală să dezvăluiţi secretul  sau secretele dvs. Dacă pregătiţi cadouri pentru cei dragi, puteţi dezvălui surpriza fără să vreţi. Pe de altă parte, dacă plănuiţi să faceţi ceva nedrept în mod intenţionat, acesta vi se poate întoarce îndoit. Saturn vă cere să luaţi în considerare sănătatea şi vindecarea, munca şi viaţa dvs., să le abordaţi cu mai mult interes. Va fi o perioadă deosebită pentru rezolvarea eventualelor probleme de sănătate, de prevenire a îmbolnăvirilor, de concentrare pe dietă, de a începe unele exerciţii de înviorare sau de menţinere a sănătăţii. Faceţi o listă de cumpărături, dar încredinţaţi-o unei persoane de încredere şi discretă, care să le cumpere. Dvs. ocupaţi-vă de muncă şi sănătate!

Cum vă influenţează Luna Nouă în Săgetător din 7 decembrie

O mulţime de oameni împărtăşesc ideile şi viziunea dvs., dar este posibil să nu impărtăşească şi calea pe care doriţi să ajungeţi acolo. Deocamdată, pe această Lună Plină,  concentraţi-vă asupra plănuiri a “ce” doriţi şi lăsaţi pe mai târziu  “cum” să ajungeţi acolo. Lucraţi în echipă; mişcarea unei mulţimi este mai bună decât cruciada unei singure persoane!

 

PEŞTI

În primele zile ale acestei perioade, Jupiter formează un aspect favorabil şi util creativităţii nativilor Peşti. Saturn, cel care aduce zodiacului lecţiile de învăţat, vă îndeamnă să gândiţi strategii pentru aplicarea creativităţii dvs. Nu vă temeţi de Saturn, el vă va aduce ceea ce căutaţi, pe măsură ce vă apropiaţi de primavata lui 2019. Anul 2018, care se termină acum, poate fi considerat o victorie în sine, însă nu e nevoie ca sărbătorind să cădeţi în stare de ebrietate. Feriţi-vă de asta, căci sunteţi Peşti, care întotdeauna încearcă să trăiască decent. Cursa vieţii virtuoase este epuizantă şi dacă veţi câştiga, veţi fi fericiţi. În acest decembrie, ocupaţi-vă sufletul cu lucruri spirituale şi folosiţi-vă mintea pentru a găsi modalităţi de ajutorare umanitară. Voluntariatul de binefacere poate fi benefic pentru dvs.

Cum vă influenţează Luna Nouă în Săgetător din 7 decembrie

Astrele sunt în deplin acord când e vorba de spiritualitatea dvs. Luna Nouă vă îndeamnă şi ea să folosiţi propriile moduri  experimentate în spiritualitatea personală, pentru a-i ajuta şi pe alţii. Faceţi cadouri celor năpăstuiţi, vizitaţi cămine de copii şi bătrâni. În definitiv, vine Crăciunul! Să fim mai buni!

Drepturile de autor ale acestui articol aparţin Asociaţiei de Astrologie şi Parapsihologie ElyStar® (www.aapes.ro)