Climatul astral

Această perioadă va fi marcată de câteva evenimente astrale foarte importante, cu un puternic impact asupra nativilor zodiacului, aducând influenţe diverse în diferite domenii. Vom începe cu acele evenimente astrale ale căror influenţe le vom simţi  un timp mai îndelungat datorită duratei lor de staţionare, şi anume: schimbarea axei Nodurilor Lunare şi intrarea lui Jupiter în Săgetător.

Nodurile Lunare au fost în ultimele 18 luni pe axa Leu-Varsator, iar pe 15 noiembrie 2018 vor trece pe axa Rac-Capricorn, cu Nodul Nord în Rac, şi vor rămâne astfel aproximativ un an şi jumătate. Cum Racul este guvernat de Lună, care face o cursă rapidă prin toate cele 12 semne în fiecare lună, viaţa noastră poate fi într-o continuă schimbare şi am putea să trăim  senzaţia de incertitudine. Vom căuta pacea interioară, liniştea şi siguranţa, primind esenţa calităţilor pozitive referitoare la împlinirea emoţională ale fiecărui semn prin care trece Luna,.  Pot fi şi unele încercări bruşte, care au rolul de a ne face să ne gândim  mai serios la ceea ce ne dă siguranţă, ce aducem nou în viaţa noastră şi cum ne vom adapta în următorul an şi jumătate.

Jupiter intra în Săgetător pe 8 noiembrie şi va rămâne acolo o lungă şi benefică perioadă, adică până la 2 decembrie 2019. Din această poziţie, dacă ne-am simţit împovăraţi de responsabilităţi şi obligaţii, el ne poate face sarcinile  mai uşoare. Dar nu ne va absolvi de ele în întregime, căci Saturn şi Pluton veghează din Capricorn, totuşi Jupiter este capabil să vadă posibilităţile viitorului şi să ne ajute. Căutarea adevărului nostru şi trăirea în conformitate cu acesta ne va face să ne simţim mai bine, deoarece oriunde călătoreşte Jupiter în graficul nostru şi indiferent ce reprezintă el, Jupiter aduce oportunităţi şi protecţie.

Alte evenimente astrale. Uranus, care din 15 mai a fost în Taur, intră pe 6 noiembrie în Berbec unde va rămâne până la 6 ianuarie 2019, când se întoarce ferm în Taur, unde va rămâne timp de 7 ani, în care vom avea şansa să recapitulăm şi să completăm ceea ce a nu a fost terminat, adaptat sau rezolvat în ultimii 7 ani. Cât timp Uranus este în Berbec să ne bucurăm de unicitatea şi individualitatea noastră, căci  Uranus în Berbec a deschis calea spre auto-exprimare şi acceptare a faptului că putem fi diferiţi.

Retrogradă sau în mers direct, Venus în Balanţă este fericită că se afl în semnul pe care îl patronează şi binevoitoare ne aduce bucurie cu petreceri, evenimente sociale, festivaluri de artă, muzică şi altele asemenea. În sfârist, pe 7 noiembrie vom avea Luna Nouă în Scorpion, ale cărei influenţe le găsiţi mai jos. Dacă doriţi să completaţi tabloul astrologic al zodiei dvs., puteţi citi şi “Horoscop “ELY STAR” Lecţia karmică a lunii noiembrie 2018” (click aici).

 

BERBEC

Odată cu intrarea lui Uranus în zodia dvs. veţi simţi nevoia să vă afirmaţi cu mai multă tărie personalitatea şi cum dispuneţi acum de o energie deosebit de puternică, aţi putea exagera. Această energie ar putea să vă aducă realizări frumoase la locul de muncă şi, desigur, venituri pe măsură. Dragostea va avea parte de mai multă pasiune, iar cei singuri beneficiază de farmecul şi magnetismul lor. Energia care va animă este bună pentru a explora noi posibilităţi şi noi orizonturi.
Luna Nouă în Scorpion din 7 noiembrie încuviinţează noile dvs. căutări, însă vă atrage atenţia că exagerările pot produce daune. De fapt, poate fi vorba despre dorinţa dvs. de a încălca regulile sau de a depăşi limitele. Poate credeţi că sunt făcute degeaba şi   cel mai bine ar fi să vă întrebaţi care sunt exact motivele pentru care există aceste reguli şi limite. În felul acesta veţi fi înarmaţi cu cunoaştere, de care aveţi mare nevoie în această perioadă în care dvs. vă asumaţi riscuri pentru a vă afirma individualitatea şi a vă deschide noi orizonturi.

TAUR

În perioada 1-15 noiembrie din acest an, astrele vă încurajează să faceţi o inventariere şi o evaluare a proiectelor sau activitătilor dvs. profesionale. Nu ezitaţi să faceţi lucruri noi, să decideţi dacă trebuie să urmaţi altă cale, poate un nou serviciu, căci  este posibil ca acestea să ducă la îmbunătăţirea sau creşterea bugetului personal. Relaţiile de dragoste sunt favorizate acum, iar partenerii se sprijină reciproc pentru  bunăstarea lor. Cât priveşte pe cei singuri, aceştia “cad” îndrăgostiţi sub secera astrală (Luna Nouă). Veţi fi veseli, sănătoşi şi optimişti.
Luna Nouă în Scorpion din 7 noiembrie decretează că puterea cuplului stă în capacitatea celor doi de a sta “spate-n spate” pentru a cuceri lumea. Însă, un adevărat duo dinamic este acela în care ambii parteneri sunt liberi să evolueze şi independent . Desigur, există întotdeauna neşansa ca prea multă libertate să dăuneze, dar în perioada Lunii Noi, pentru ca relaţia să progreseze, veţi avea nevoie şi de un pic de spaţiu.

GEMENI

În acest interval vă veţi simţi bine lucrând la proiecte şi activităţi care vă vor încânta şi vă vor captive, incitându-vă să fiţi inventivi şi originali, ceea ce vă va consolida poziţia profesională. Unele probleme referitoare la buget vă pot aduce nelinişte. Nu la fel stau lucrurile în domeniul relaţional, unde veţi avea bucuria de a întâlni oameni noi, interesanţi şi plăcuţi. În relaţia de dragoste, unele cupluri vor lua decizia de a-şi uni vieţile prin căsătorie, iar în ceea ce priveşte pe cei singuri, aceştia vor fi şarmanţi şi seducători, cu bune perspective relaţionale. Sunteţi optimişti şi este bine să folosiţi toate oportunităţile şi  propunerile care vi se fac acum, deoarece vă pot schimba şi îmbunătăţi viaţa de zi cu zi.
Luna Nouă în Scorpion din 7 noiembrie poate să vină cu o avertizare. Ea spune că dacă ardeţi lumânarea la ambele capete, veţi progresa mai repede că mulţi alţii, dar asta nu o face mai bună pentru sănătatea dvs., deoarece odată-şi-odată lumânarea se topeşte cu totul şi asta se va întâmpla dacă nu echilibraţi activităţile mentale şi fizice cu odihna. Această Lună Noua poate fi pentru dvs. o lună de vindecare, dacă vă faceţi timp şi pentru a vă reîncărca bateriile. E necesar.

RAC

Deoarece Luna este guvernatorul zodiei dvs., ea vă aduce acum o perioadă extrem de intensă, care necesită multă energie şi multă concentrare, ceea ce înseamnă că nu veţi avea prea mult timp spre a vă ocupa şi de dvs. De aceea va trebui să fiţi foarte atenţi  la modul cum gestionaţi bugetul dvs. ca să nu rămâneţi cu…goluri.  În dragoste poate fi o perioadă liniştită în care să fiţi foarte ataşaţi de obiceiurile dvs. Cei singuri se pot baza pe un anumit farmec, foarte cuceritor şi dătător de speranţă. Energia dvs. este la un nivel satisfăcător, dar se poate şi mai bine. Este bine să evitaţi stările prea visătoare, să cultivaţi simţul realităţii,  şi să rămâneţi cât mai mult “cu picioarele pe Pământ”.
Luna Nouă în Scorpion din 7 noiembrie, vă cunoaşte bine căci vă este guvernator. Ea spune că nu sunteţi chiar aşa timizi cum pretindeţi că sunteţi, doar că aşteptaţi momentul potrivit să ieşiţi din cochilia dvs. Sunteţi foarte selectivi când, unde, cum şi cu cine împărtăşiţi ideile dvs., mistica dvs., şi chiar viaţa dvs. Totuşi, este bine ca din când-in-când să lăsaţi garda jos, să vă relaxaţi,  să vă simţiţi bine. Această Lună Noua poate fi momentul potrivit să ieşiţi din cochilie!

LEU

Va fi o perioadă bogată în evenimente pozitive: veţi experimenta un mare impuls energetic, veţi dori noi aventuri şi veţi inatlni destule provocări. Acum, vă puteţi îmbunătăţi finanţele şi vă puteţi optimiza schimburile. În dragoste se fac proiecte în cuplu, iar cei singuri vor fi mai atractivi ca oricând, iar dragostea va veni  la chemarea lor. În această perioadă trebuie să fiţi cât mai creativi căci astfel veţi putea îmbunătăţi proiectele, indiferent în ce zonţia vieţii dvs. se aplică acestea.
Luna Nouă în Scorpion din 7 noiembrie, vrea să vă spună că mândria nu e totul, mai ales în ceea ce priveşte familia. Desigur, puteţi să vă susţineţi punctul de vedere moral într-o dispută familială, dar trebuie să ţineţi cont de faptul că există mai multă putere de convingere în iertare decât în învinovăţire sau pedeapsă. Lăsaţi trecutul în trecut, deşi poate să nu fie chiar uşor, dar la această Lună Nouă renunţarea (şi iertarea implicită) poate fi adevăratul dvs. motiv de mândrie.

FECIOARĂ

Astrele arată că în această perioadă va trebui să acordaţi mai multă atenţie gestionarii timpului de lucru sau organizării proiectelor dvs., dar şi o evaluare corectă a abilitaţilor dvs. pentru a avea succes în profesiune.  Bugetul vă va îngădui să faceţi o investiţie sau chiar o achiziţie de bunuri imobiliare, iar relaţiile vor fi aducătoare de împlinire. În dragoste nu vor fi mişcări semnificative; cuplurile stabile îşi duc traiul în mod obişnuit, iar cei singuri meditează la cine merită atenţia lor. Acum nu trebuie neapărat să luptaţi cu stresul, mult mai eficace va fi să-l evitaţi, iar pentru asta este imperios necesar să vă gestionaţi mai bine emoţiile.
Luna Nouă în Scorpion din 7 noiembrie este de acord că detaliile pot face diferenţele, dar nu toate sunt demne de atenţia dvs. Unele sunt nesemnificative şi dacă vă fixaţi prea mult pe acestea puteţi deveni neproductivi. Desigur, vă trebuie o mai mare putere de concentrare şi mai mult discernământ pentru asta, căci Luna Nouă vă trezeşte curiozităţi prin detectivul dvs. interior şi este bine să vă asiguraţi că misterul pe care îl cercetaţi merită să fie rezolvat. Alfel, vă veţi pierde în… detalii.

BALANŢĂ

Pentru aceşti nativi urmează o perioadă interesantă, care îi va face să se simtă bine. Pentru mulţi va fi un moment perfect pentru a se deplasa, a face solicitri, a se angaja sau a se lepăda de rutină.  Finanţele prezintă stabilitate, dar uneori asta poate însemna stagnare, iar când e vorba de bani, toţi vrem să progresăm. În privinţa relaţiilor: nativii îşi vor extinde cercul de prieteni; cuplurile se bucură de complicitate şi armonie, iar cei singuri găsesc ocazia să se îndrăgostească. Fiindcă nu sunt posibile evenimente sau situaţii  stringente, este bine să vă relaxaţi şi  să v răsfăţaţi-vă, dar fără să exageraţi. Găsiţi ritmul care vă convine.
Luna Nouă  în Scorpion pe 7 noiembrie, aduce vorba despre bani, care nu sunt nici buni nici rai, nici mulţi nici puţini. Ceea ce contează este modul în care îi obţineţi şi cum anume îi folosiţi, căci toateacestea vorbesc despre valorile dvs. Şi, la această Luna Nouă , este timpul potrivit să vă plecaţi mai mult spre propriile finanţe: o mai bună evaluare este necesară.

SCORPION

În plan profesional, în această perioadă vă puteţi impune şi nu veţi trece neobservaţi, având toate capacităţile şi mijloacele necesare pentru asta. Va fi un timp favorabil pentru încheierea contractelor în mod avantajos şi veţi putea vedea îmbunătăţirea situaţiei financire. În cuplul stabil domneşte armonia, dar mai ales pasiunea, iar cei singuri, vor fi plini de farmec şi atractivitate, mai ales că acum, aveţi o mare putere de adaptare. E bine, dar ar mai fi ceva de făcut: amintiţi-vă să vă reîncărcaţi bateriile. Respectaţi nevoile organismului dvs.
Luna Nouă în Scorpion din 7 noiembrie vă favorizează. Dacă aţi avut neplăceri diverse în trecut, acum, în “aura” Lunii Noi,  le puteţi rezolva. Nu va fi greu, căci sunteţi născuţi într-o zodie puternică şi, susţinuţi de aceste împrejurări favorabile, veţi avea posibilitatea să scăpaţi de acele probleme. Şi mai mult, realitatea va întrece visele.

SĂGETĂTOR

Perioada asta anunţă perspective frumoase. Veţi primi sarcini noi şi noi responsabilităţi, care vă garantează siguranţă. Nu şi banii, căci veţi face multe cheltuieli, aşa că fiţi foarte atenţi cum gestionaţi bugetul dvs. Din punct de vedere relaţional, veţi fi o persoană plăcută;  compania dvs. va fi foarte apreciată şi foarte căutată; veţi fi forţa motrice în cuplu dvs. şi mult apreciaţi pentru imaginaţia dvs.. Ca şi cei singuri, care vor avea parte de multe flirturi şi aventuri. Plini de viaţă şi întreprinzători, va trebui să nu uitaţi de odihnă şi relaxare. Va fi o perioadă profitabilă pentru decizii şi alegeri importante.
Luna Nouă în Scorpion pe 7 noiembrie doreşte să vă reamintească un vechi adevăr: cu cât lumina este mai strălucitoare, cu atât este umbra mai întunecată. Dar asta nu e neapărat ceva rău, căci  comorile se ascund la întuneric. Şi Luna Nouă vrea să vă îndemne să începeţi să săpaţi după aceste comori. Poate fi ceva mult reprimat din trecut, sau o renunţare forţată la ceva dorit, ori poate o călătorie pe care aţi amânat-o de nevoie sau din alte cauze. Scoateţi la lumină aceste dorinţe şi împliniţi-le. Acum este timpul.

CAPRICORN

Vom spune de la început că nu va fi o perioadă foarte uşoară. Veţi avea multe pe cap: analiza unui proiect sau analiza muncii dvs.; apoi veţi dori să vă regândiţi viitorul, căutând cea mai bună cale de a face asta. Şi, peste toate astea, va fi o perioadă cu mari cheltuieli. Veţi fi mai puţin disponibili pentu partenerii de viaţă şi ei/ele vor observa asta şi faptul că pentru prieteni aveţi timp. Ghinion! Şi dacă mai trebuie ceva, am zice că veţi fi mai sensibili la stres, veţi obosi mai uşor şi că trebuie neapărat să vă mai şi relaxaţi. Nu sunteţi de fier!
Luna Nouă în Scorpion pe 7 noiembrie, ştie că sunteţi un om hotărât şi că hotărârea dvs. va duce cu siguranţă acolo unde doriţi. Dar ştiţi sigur unde doriţi să fiţi? Oamenii se mai schimbă şi obiectivele lor odată cu ei. Nu faceţi excepţie nici dvs. Luna Nouă este momentul propice pentru a face o reevaluare a dorinţelor, scopurilor şi obiectivelor dvs. şi să căutaţi să aflaţi ce va mână pe drumul către acestea.

VĂRSĂTOR

Este neîndoios că va fi o perioadă solicitantă din punct de vedere profesional şi vă puteţi aştepta la multe momente de oboseală şi la unele obstacole. Nu veţi avea nimic pe gratis şi nu veţi avea niciun ajutor de la nimeni. Cu toate astea aveţi o dispoziţie spumantă şi sunteţi plini de viaţă, ceea ce face să vă menţineţi şi echilibrul financiar. Este un moment bun să faceţi noi cunoştinţe şi să vă întâlniţi cu prietenii. În schimb, în cuplu trebuie să fiţi mai creativi şi să înlăturaţi rutină, pentru revigorarea relaţiei. În mod general,  nu fiţi prea cerebrali, evitaţi monotonia şi fiţi mai flexibili.
Luna Nouă în Scorpion pe 7 noiembrie vă conferă abilitatea şi puterea de pune la muncă energia colectivă  care vă este ca o supraputere. Întrebarea este dacă o folosiţi bine sau rău, pentru că această capacitate de a mobiliza  mulţimile poate fi şi periculoasă. În cazul dvs. este bine  să orientaţi energia grupului de colegi sau prieteni spre obiective cât mai benefice pentru dvs., pentru  întreprindere şi pentru cei din jurul dvs.

PEŞTI

Astrele nu au prea multe cadouri pentru dvs., ba mai mult, ele vă promit stres. În profesiune va trebui să folosiţi toată ingeniozitatea şi fantezia dvs.,  să fiţi mai adaptabili şi să luaţi în calcul toate oportunităţile care se vor ivi. Va trebui să vă confruntaţi cu un volum mai mare de cheltuieli şi uneori vă veţi simţi singuri şi un pic îngrijoraţi de soarta iubirii în viaţa dvs. Iar asta, este valabil şi în cazul ceibatarilor. Pentru un bun echilibru al organismului dvs. căutaţi să duceţi o viaţă mai sănătoasă,  mai liniştită, cu o alimentaţie diversificată şi cu un program ferm. Luna Nouă în Scorpion din 7 noiembrie, ştie că aţi trecut prin multe perioade întunecate şi că aţi ieşit cu bine din aceste experienţe. Această Lună Nouă vă poate oferi experienţe tot atât de transcendente, împărtăşirea lor cu ceilalţi fiind cu adevărat iniţiatoare de transformări radicale. Transformări în bine, desigur!

Drepturile de autor ale acestui articol aparţin Asociaţiei de Astrologie şi Parapsihologie ElyStar® (www.aapes.ro)