Evenimentele astrale mai importante ale săptămânei acesteia, sunt: conjuncţia lui Mercur cu Venus, care are loc în zodia Scorpion luni-15 octombrie, aspect care poate conferi nativilor talent literar şi eleganţă în exprimare, dar şi o oarecare nestatornicie; apoi, trigonul Mercur în Scorpion cu Marte în Vărsător din ziua de vineri-19 octombrie, aspect care face legătura între gândirea logică şi cea spirituală, conferind aptitudini în ambele direcţii, potenţează intuiţia şi uneori aptitudinile artistice. Desigur, se vor manifesta şi alte influenţe, mai bune sau mai puţin bune, cum este retrogradarea lui Venus în Scorpion, aspect capabil să aducă numeroase şi diferite influenţe pentru fiecare zodie, mai ales în plan intim. În orice caz, Mercur este cel care “dictează” mersul acestei săptămâni, fără a neglija celelalte aspecte şi tranzite care au loc acum. Pentru a completa tabloul astrologic al fiecărei zodii, consultaţi şi “Lecţia karmică a lunii Octombrie 2018 (click aici) (pentru toate zodiile)”.

BERBEC
În prima parte a săptămânii vă sunt evidenţiate aptitudinile artistice şi creative, favorizând pe cei care lucrează în aceste domenii. De bune auspicii se bucură şi cei care lucrează în comerţ; negocierile sunt, de asemenea, favorizate în această săptămână pentru nativii Berbec. Comunicarea este la nivel înalt şi asta ajută mult în afaceri. Competenţele sociale sunt sporite şi vă puteţi face noi prieteni. În această săptămână puteţi solicita favoruri, puteţi aranja întâlniri romantice sau chiar să faceţi sau să primiţi cereri în căsătorie. În cea de a doua parte a săptămânii, veţi putea face faţă oricăror probleme privind relaţiile, veţi fi mai încrezători în sine şi veţi avea o putere de concentrare mai mare.

TAUR
Prima parte a săptămânii va aduce o dispoziţie oarecum mai relaxată, dar munca, unele probleme legate de relaţii sau alte probleme serioase ar putea să fie mai greu de rezolvat. Este un moment favorabil mai degrabă pentru distracţie şi pentru momente plăcute cu partenerul sau partenera. În starea de spirit în care sunteţi acum va fi deosebit de greu să rezolvaţi problemele grave, lăsaţi-le pentru a doua parte a săptămânii, când vă bucuraţi de o excelentă capacitate de comunicare şi de convingere. Dacă aveţi probleme în domeniul tehnic, bazaţi-vă pe abilităţile de negociere şi… pe farmecul dvs. Puteţi avea o popularitate magică şi veţi fi foarte atractivi.

GEMENI
Începeţi săptămâna oarecum pasivi, dar vă veţi bucura de linişte şi armonie în relaţii, deoarece diplomaţia, ca şi comunicarea sunt punctele dvs. forte. Şi în partea a doua a săptămânii veţi avea o viaţă echilibrată emoţional, ceea ce va dă sentimentul de pace şi bunăstare generală. Atât viaţa profesională, cât şi viaţa personală pot fi armonioase şi pline de succes. Este un moment bun pentru relaţii îmbunătăţite cu partenerii de afaceri şi cu familia şi puteţi să vă faceţi noi prieteni. În aceste momente, indiferent dacă sunteţi femeie sau bărbat, o influenţă importanta în viaţa dvs. o poate avea o persoană specială, de gen feminin, care vă oferă asistenţă, sfaturi sau ajutor.

RAC
Prima parte a săptămânii este plină de armonie în relaţii, starea emoţională este echilibrată, iar intuiţia, mai puternică acum, va face să spuneţi şi să faceţi lucrul potrivit la momentul potrivit. Sunt zile bune pentru socializare, iar farmecul accentuat şi aptitudinile sociale va ajuta să obţineţi o favoare sau un împrumut. E un moment bun şi pentru declaraţiile de dragoste. De la mijlocul săptămânii până spre sfârşitul ei, veţi avea capacitatea de a privi lucrurile în ansamblul lor, fără a fi distraşi de aspectele minore. Simţurile vor fi bine reglate, astfel încât vă urmaţi intuiţia, care acum este mai puternică. Optimismul şi imaginaţia dvs. fac din aceste zile un moment bun pentru a gândi planuri de viitor.

LEU
În primele zile ale săptămânii vă puteţi simţi oarecum incomod în relaţiile sociale. Nu este vorba despre conflicte, care sunt puţin probabile, dar acum este un moment bun pentru a vorbi mai puţin şi a asculta mai mult. Este posibil să existe tensiuni în dragoste, dar diferendele pot fi uşor evitate prin mici compromisuri. De miercuri încolo, trăiţi un fel de echilibru interior şi un sentiment de armonie, astfel încât dramele celorlalţi nu vă afectează, deoarece puteţi vedea în mod corect şi echilibrat ambele părţi ale problemelor. Este posibil să faceţi o nouă cunoştinţă romantică sau să petreceţi plăcute clipe de intimitate cu partenerul dvs.

FECIOARĂ
Începeţi săptămâna într-o dispoziţie prietenoasă şi este momentul să vă relaxaţi. Relaţiile de orice fel sunt plăcute şi armonioase, iar capacitatea de a vă exprima dragostea şi afecţiunea este mărită, deci şi relaţiile intime vor fi favorizate. Probabil că în a doua parte a săptămânii vă veţi simţi mai creativi, mai romantici şi mai spirituali, visaţi mai mult, fantazaţi mai mult. Sensibilitatea dvs. la energia vibrationala arată că vă puteţi ocupa de ceva care implică armonie: dans, muzică, poezie. Şi abilităţile de comunicare beneficiază de o bună influenţă.

BALANŢĂ
Se arată un bun început de săptămână, cu abilităţi sporite de comunicare şi cu mult farmec personal. Cei din jur vă găsesc prietenoşi, eleganţi, chiar fascinanţi. Aveţi un “ochi bun” pentru chilipiruri, un bun-simţ al modei şi ar trebui să profitaţi acum de tranzacţiile în afaceri şi de negocierile contractuale. Apoi, creşte încrederea în sine şi entuziasmul dvs. ceea ce face ca acesta să fie un moment bun pentru a începe noi proiecte. Puternici şi curajoşi, folosiţi iniţiative diverse pentru a vă îndeplini dorinţele şi a face faţă sarcinilor dificile. Vă bucuraţi de bune aprecieri din partea şefilor şi a persoanei iubite. Carisma şi farmecul magnetic sunt un semn bun pentru viaţa dvs. sexuală.

SCORPION
În primele două zile ale săptămânii vor fi momente potrivite pentru a face o declaraţie de dragoste, a face un cadou sau alt gest de apreciere sau dragoste faţă de cineva. Este foarte posibil, de asemenea, ca dvs. să fiţi subiectul aprecierii şi iubirii cuiva; puteţi primi un compliment, o invitaţie importantă, un cadou sau chiar nişte bani. Zilele următoare vă aduc o mai mare sensibilitate, mai multă creativitate şi o imaginaţie vie. Comunicarea plăcută vă arată a fi mai plini de compasiune, mai romantici şi mai atractivi. Nu vă lăsaţi distraşi de amănunte minore, veţi simţi şi veţi vedea lucrurile în ansamblul lor şi veţi putea transmite această imagine celorlalţ,i în mod simplu şi atractiv.

SĂGETĂTOR
La începutul săptămânii n-ar trebui să vă ocupaţi de problemele altora, deoarece atitudinea dvs. relaxată se poate întoarce împotriva dvs., ceilalţi crezând că nu-i ascultaţi, că nu sunteţi interesaţi, ceea ce poate duce la dezacord sau chiar conflicte. Este important să nu încercaţi să le rezolvaţi problemele, pentru că s-ar putea să fiţi de acord cu ceva, pe care să-l regretaţi mai târziu. Mult mai bine va fi în a doua parte a intervalului, când veţi avea forţă, încredere în sine, vitalitate şi curaj. Cu asemenea bagaj de calităţi, este lesne de înţeles că va trebui să vă îndreptaţi spre activităţile fizice: munca manuală şi activităţile sportive, în special de natură competitivă. Dar vă puteţi ocupa şi de proiectele dificile, care v-au dezamăgit în trecut. Relaţiile de afaceri, de familie sau sexuale se bucura de farmec şi multă căldură.

CAPRICORN
Sentimentul de prietenie şi abilităţile diplomatice sunt prezente în primele zile ale săptămânii. Veţi fi plăcuţi şi apreciaţi pentru aptitudinile dvs. sociale, nu veţi avea neînţelegeri sau conflicte, comunicaţi bine şi străluciţi în orice situaţie. Este momentul ideal pentru comunicare, inclusiv pe internet, pentru a solicita un împrumut sau o favoare, pentru a negocia afaceri. În celelalte zile ale săptămânii, aveţi parte de relaxare, creativitate, socializare şi activităţi spirituale. Simţurile devin acute şi veţi primi diverse informaţii prin intuiţia dvs., chiar informaţii spirituale prin vise sau meditaţie, iar relaţiile pot deveni mai sensibile şi mai romantice.

VĂRSĂTOR
La început de săptămână pot interveni unele tensiuni în dragoste; puteţi descoperi că vă plac lucruri diferite faţă de cele ale partenerului, dar puteţi aplana conflictele prin tact şi mici compromisuri. Dar evitaţi să fiţi de acord cu lucruri care v-ar face să regretaţi mai târziu. Nu prea dispuneţi de abilităţi sociale, deci amintiţi-vă bunele maniere. În celelalte zile, veţi fi mai sensibili şi mai emoţionali, mai perceptivi şi cu o mai bună intuiţie. Este un moment bun pentru o discuţie reuşită cu partenerii de viaţă, de dragoste sau de afaceri, le veţi fi simpatici, înţelegători şi plini de grijă, ceea ce va aduce maximum de câştig, atât în dragoste, cât şi în afaceri.

PEŞTI
În primele două zile ale săptămânii, puteţi face o declaraţie de dragoste, dar este şi un moment bun pentru a rezolva orice problemă delicată apărută în relaţia de dragoste. Ocupaţi-vă de orice este legat de frumuseţe, lucrări de artă, bijuterii, cadouri sau produse pentru frumuseţe, puteţi chiar să investiţi în acest domeniu, căci aveţi acum “mâna bună” pentru asta. În celelalte zile, relaţiile vor beneficia de natura dvs. mai romantică şi mai plină de sensibilitate. Sunt zile în care puteţi să faceţi planuri, să socializaţi, să învăţaţi astrologia, să mergeţi la film, la teatru, să ascultaţi muzica. Într-un cuvânt, să vă relaxaţi.

Drepturile de autor ale acestui articol aparţin Asociaţiei de Astrologie şi Parapsihologie ElyStar® (www.aapes.ro)