Portret parapsihologic

Conform datei sale de nastere 1 octombrie 1956, Cristian Tudor Popescu este nascut sub zodia Balantei, care simbolizeaza justitia, masura, echilibrul, dar si dualismul si instabilitatea. Semnul Balantei este plasat sub dominatia planetei Venus care-l face pe nativ o persoana amabila, agreabila si sociabila. Nativul este o persoana rationala, a carui logica este fara cusur. Este inteligent prin predestinare, deschis fata de toata lumea si are simtul dreptatii foarte dezvoltat. Poate ca acest simt al dreptatii sa fie cauza pentru care publicul larg il vede uneori pe micul ecran, atat de rituos si, aparent, cu opinii de neschimbat. Este tipul de om care se enerveaza repede dar tot atat de repede ii trece. Are gusturi rafinate, iar pasiunile sale sunt profunde si cinstite. O usoara unda de melancolie il traverseaza cand-si-cand. Nativul nu este predestinat sa aiba darul introspectiei si de aceea va exista intotdeauna un contrast straniu intre anumite situatii in care el intelege foarte just o stare de lucruri si altele in care pare limitat.
Pe harta sa natala, Mercur se afla in domiciliu, in Fecioara, de unde rezulta o minte logica, stiintifica, prudenta si ganduri analitice, sistematice, lucide, corecte si sceptice, ce tin seama de detali. De altfel, cu aceste inzestrari nativul a absolvit in 1981 Facultatea de Automatizari si Calculatoare, avand placerea mentala de a invata si a experimenta. Tot in Fecioara, dar in exil, se afla si Jupiter, care il face prudent, analitic, experimental, sceptic si materialist; este si critic fata de ideile altora. Nascut intr-o generatie cu vointa intensa, cu multa putere si creativitate, nativul are Soarele conjunct cu Mijlocul Cerului, ceea ce inseamna implicare in viata publica sau politica si asigura faima intr-un anumit domeniu; in cazul nostru, el s-a implicat in jurnalism. Foarte importanta este influenta sextilului Mercur-Saturn, care aduce dupa sine o minte disciplinata, gandire profunda, memorie si concentrare bune, minte logica, metodica si practica. Cu aceste dotari, nativul este doctor in cinematografie, filmolog si sustine cursuri la UNATC „I.L.Caragiale”. Acelasi sextil arata un talent literar solid, iar C.T. P. este scriitor, jurnalist si eseist, autor de proza SF, editorialist; are numeroase aparitii in mass-media, in cadrul unor talk-show-uri la diverse posturi de televiziune, in cadrul carora el face simtita influenta lui Marte in opozitie cu Jupiter, care ii aduce agresivitatea in impunerea punctelor sale de vedere. Culoarea albastra (fara nuante adiacente pe aura) si un coeficient bioenergetic de 9,9 imprima nativului o atitudine aparte, cumva aristocrata.
Dar cel mai bine vorbeste despre felul de a fi a lui C.T. P., Saturn in Scorpion; este siret, perspicace, cu un intelect penetrant. Emotiile sale sunt agresive, pe fondul unor dorinte bine calculate; are tendinte de investigare si detectarea greselilor. Si fiindca am pomenit de emotii, iata ce ascunde astrograma nativului: o mare insecuritate emotionala.

Daca Balanta este – in general – dispusa sa accepte compromisuri in virtutea temperamentului sau conciliant si a faptului ca-i repugna polemica, in acest punct nativul C.T.P. devine o Balanta atipica, dar exceptia confirma regula. Tot atipic este si stilul sau vestimentar; o Balanta tipica se imbraca elegant, C.T.P. adopta stilul sportiv, nepretentios. Important este ca el adopta toate trasaturile unei Balante care se respecta si, mai ales, toate calitatile sale. Cu numar de destin 5, predestinarea sa este sa fie o persoana energica, ambitioasa si razbatatoare. Este numarul de destin al luptatorului prin excelenta. Adica asa cum poate fi vazut C.T.P. in aparitiile sale pe micul ecran.

Schita karmica

Nativul are Nodul Lunar Nord in Sagetator; in existentele trecute el nu a acordat prea mult spatiu imbogatirii intelectuale si a abordat viata cu multa superficialitate, gasindu-se in situatii dificile pe care nu a stiut sa le gestioneze; probabil ca a escrocat sau a desproprietarit pe cineva fara a simti nici un sentiment de vinovatie. In actuala viata are simtul justitiei si legalitatii, dar deseori se opreste la cadrul formal, tinzand sa creeze situatii in care totul apare limpede si clar in ochii lumii. Cu Marte-retrograd in Pesti, este important pentru nativul C.T.P. sa nu decida gandindu-se la conservarea libertatii absolute si la detinerea totala a puterii de decizie, pentru ca riscul este acela de a ignora ceva, care apoi se demonstreaza a fi absolut necesar in atingerea propriei fericiri; aceasta este o lectie karmica importanta pe care nativul trebuie sa si-o insuseasca. Cu o profunda constiinta de sine, dar si cu mandria de a avea calitati si virtuti rare (pe care le poseda cu adevarat!), nativul are din cand in cand o dificultate in a intelege care sunt propriile limite, dar si o lipsa de intelegere pentru ideile celorlalti. La nivel karmic, aceste dificultati isi au radacina in vietile anterioare, el temandu-se sa nu fie inselat sau prost inteles, cum probabil s-a intamplat in existentele anterioare. In aceasta viata el trebuie sa invete sa asculte cu inima si nu doar cu mintea; sa coboare de pe piedestalul propriilor certitudini si al senzatiei ca este neinteles, impresie care este de cele mai multe ori falsa. Se pare ca C.T.P. mai are de conspectat la aceasta lectie karmica.


Radu Botez – parapsiholog – Senior Editor
Co-autor a Ediţiei de colecţie: “Între psihologie şi parapsihologie” – click aici
www.parapsiholog.ro