Portret psihoastrologic

Prestigiosul Wall Street Journal si-a intitulat unul dintre cele mai citite articole, astfel: “Un politist onest si pagina sa de Facebook iau prin surprindere Romania”. Acesta este Marian Godina, politist roman, care intradevar ne-a surprins cu onestitatea sa, dar si cu talentul scriitoricesc, pe care nu multi il pot egala. Iata cum isi anunta el data nasterii pe blogul personal, citez: “Am citit in ultima perioada ca, de fapt, nu as exista si ca sunt doar produsul unei campanii de marketing. […] tata […] mi-a zis ca e adevarat. Sunt rodul unei campanii initiate de el cu vreo noua luni inainte de 7 septembrie 1986, ziua din care am inceput sa exist.” Nativul are umor, iar modul in care ne arata data nasterii sale, o dovedeste. Sa revenim si sa mai spunem ca este nascut la Brasov, sub zodia Fecioara, cu ascendent in Scorpion. Sa mai spunem si ca nativul are in harta sa numeroase planete in domiciliul lor, planete dominante, ceea ce intareste influentele lor asupra acestuia. Soarele in Fecioara la data nasterii lui l-a inzestrat cu calitati deosebite: spirit analitic, atentie pentru detalii si perfectionare; nativul este practic, riguros, pus in slujba altora, interesat de munca sa si ordonat. Toate aceste calitati l-au adus in Scoala de Agenti de politie “Vasile Lascar” din Campina, iar determinarea sa a facut sa aleaga aceasta profesie inca din copilarie si l-a motivat sa se puna in slujba celorlalti, facandu-se politist. Si-a ales bine meseria: Luna in Balanta l-a inzestrat cu diplomatie, un simt profund al dreptatii si al prieteniei, facand din acest nativ o persoana pasnica, fermecatoare, cu simt estetic si sentimente rafinate. Cu toate acestea, nativul este o persoana puternica, hotarata, curajoasa si energica, plina de resurse si intuitie, toate aceste fiind datorate ascendentului sau in Scorpion, care, pe langa acestea i-a dat si o doza buna de sarcasm, pe care el a convertit-o in ironie si umor. Nativul le-a folosit pe acestea doua, combinandu-le cu talentul conferit de Mercur in trigon cu Marte (aspect care confera nativului creativitate in scrieri, ca si Soarele conjunct cu Mercur care intareste aceasta creativitate). Din aceasta “combinatie” au iesit, pana acum, doua volume, dintre care, primul “Flash-uri din sens opus” a facut senzatie si este pana in acest moment cea mai bine vanduta carte in acest an; iar cea de a doua “In misiune cu Marian” este adresata copiilor si, probabil, vor urma si altele. Sa mai spunem ca nativul este necasatorit si, cum spune chiar el cu mult umor, intr-un interviu: “daca ma ajuta Dumnezeu, nu ma-nsor nici la anu” – am incheiat citatul.

Psihologic vorbind, mai multe planete dominante i-au intregit portretul, astfel:
este o persoana cu o minte logica, prudenta si critica (Mercur in Fecioara), are ganduri analitice, sistematice, lucide si corecte, precum si placere mentala pentru a invata, a experimenta si a servi. Nativul are sentimente armonioase, cinstite si exprimate politicos, iubeste arta si literatura, dreptatea si armonia (Venus in Balanta). Este o persoana blanda, imaginativa si receptiva, este sincer si devotat (Jupiter in Pesti). La nevoie, ar putea accepta sacrificiul pentru o cauza nobila, caci nativul cauta cauza ascunsa a lucrurilor pentru a putea sa le indrepte (Pluton in Scorpion). Tipologia fizionomiei ne duce cu gandul la un personaj razboinic din perioada vikingilor (fara barba,desigur), pastrand totusi proportiile secolului in care traim. Preponderenta in aura lui este culoarea albastra (nicio legatura cu uniforma pe care o poarta). Avand un coeficient bioenergeti de 9,1 (mare), este suficient sa mai spunem ca nativul dovedeste putere, ambitie personala si incredere in propriile forte, ca si un simt dezvoltat al onoarei. Se intelege bine cu colegii de munca, castigand cooperarea lor, ceea ce s-a dovedit in practica. Este o persoana modesta, practica, adaptabila, cu personalitate precisa si perfectionista, ceea ce ii asigura succesul.

In zodiacul chinezesc este nascut in Anul Tigrului de Foc, o zodie foarte puternica, cu spirit de lupta ca trasatura definitorie. Idealul Tigrului este sa fie multumit de sine si stimat de ceilalti, ceea ce nativul a dobandit deja, chiar daca este atat de tanar. Este curajos si tenace, nu suporta jumatatile de masura si merge intotdeauna pana la capat in tot ceea ce face. Desigur, l-ati recunoscut pe nativul Godina!

In zodiacul celtic este Salcie, ale carei atu-uri sunt inteligenta, intuitia, supletea si un fler deosebit in dezvaluirea intentiilor celorlalti, mai ales atunci cand acestea nu sunt dintre cele mai bune. Nativul stie sa-si ia soarta in maini, iar in actiunile sale hotarate se simt uneori accente de duritate, care sunt totusi imblanzita de onestitatea sa.

In zodiacul Indiei este nativ Pana, cu darul vorbirii si al scrisului, pe care nativul le foloseste din plin, mai ales pe cel din urma. Are multiple posibilitati de afirmare, si este bine caci, desi este modest din fire, isi doreste asta pentru cariera si existenta sa. Dar cine nu le doreste?..

In numerologie, destinul sau poarta cifra 4. Aceasta cifra insemna o viata de munca si realizari concrete si favorizeaza succesul prin munca si eforturi sustinute si regulate. Pentru asumarea acestui destin, nativul are nevoie de dragoste de munca bine facuta, regularitate, rigoare si perseverenta, ceea ce nativul a dovedit ca are!

In Tarot, arcana majora VII-Faetonul sau Carul, a carui corespondenta astrologica este Berbecul, simbolul punerii in miscare a fortelor, este reprezentanta celor nascuti pe data de 7. VII-Faetonul (Carul) este singura arcana din Tarot care simbolizeaza pornirea la drum cu incredere si bucurie, ea insemnand “marele salt spre inainte”, o inaintare cutezatoare, plina de vigoare, cu spirit patrunzator si o mare disponibilitate pentru asumarea riscurilor, de care nativul Godina dispune din plin!

Schita karmica

Este posibil ca intr-o viata anterioara, nativul sa fi trait in mod necinstit sau lipsit de respect in diferite relatii, iar in viata prezenta se poate intalni cu responsabilitatile evitate atunci. Lectia karmica ii cere sa invete sa renunte la orgolii si la propria imagine, in scopul de a deveni o persoana autentica si mai putin superficiala in relatiile sale. Se pare ca si-a insusit aceasta sarcina karmica. O alta lectie karmica pentru nativ: sa se bazeze pe munca sa, sa dezvolte o activitate de creatie, sa realizeze ceva important prin capacitatile proprii. S-a dovedit practic: si aceasta lectie a fost insusita! In karma sa este inscris si talentul pedagogic, iar el, ce-a facut? a scris o carte pentru copii! In sfarsit, aceasta este doar o schita karmica; nativul mai are si alte lectii karmice de invatat, dar cum a invatat unele dintre acestea si este atat de tanar inca, probabil le va invata si pe celelalte.

Radu Botez – parapsiholog
www.parapsiholog.ro
www.radubotez.ro
www.psychic-parapsychologist.com