Considerând că sunteţi familiarizaţi cu ceea ce înseamnă karmă şi alte elemente care ţin de „karmic”, vom vorbi acum despre dragoste şi karmă, pentru a înţelege unele aspecte legate de acest subiect interesant. Din perspectiva karmică, felul nostru de a fi, de a ne comporta, chiar de a simţi, nu se trage aşa cum s-ar putea crede, din experienţele acestei vieţi, ci îşi are rădăcinile în vieţile trecute la care se raportează în mod inconştient amintirile, dar mai ales opţiunile de viaţă şi obiceiurile. Acest fel de a fi a fost ales special pentru această viaţă, cu scopul ca individul să se poată desprinde de repetarea vieţii trecute, deci şi de greşelile făcute atunci, prin anumite experienţe. Deseori nu ne sunt clare evenimentele, ba, de multe ori, suferim şi învinuim cu încăpăţânare destinul sau soarta rea, proiectând în mod greşit responsabilitatea în exterior, fără să ne întrebăm dacă nu cumva noi suntem aceia care am greşit undeva, cândva…

Despre întâlnirile karmice

O întâlnire karmică este, de fapt, o „regăsire” a două suflete care s-au cunoscut şi au relaţionat într-o viaţă anterioară, iar aceste întâlniri pot avea valenţe negative sau pozitive, în funcţie de legătura karmică a celor doi. Vi s-a întâmplat să întâlniţi, „pentru prima oară” în viaţa asta, o persoană necunoscută pentru care să simţiţi din prima clipă o simpatie spontană? Ei bine, este legătura karmică pozitivă care se manifestă în această întâlnire karmică. Există şi întâlniri în care legătura karmică are încărcătură negativă şi, în acest caz, vom simţi un sentiment de respingere pentru persoana respectivă. Întâlnirile karmice au un rol important în vieţile noastre, ele constituind ajutorul nostru pentru a evolua spiritual, în sensul rezolvării unor probleme relaţionale sau datorii karmice rămase dintr-o viaţă anterioară. Într-o temă natală, Saturn este cel care ne poate indica întâlnirile karmice de toate felurile, ca, de exemplu, cele cu părinţii, bunicii, rudele apropiate, cu şefii noştri ierarhici, cu prietenii şi cele ale sufletelor pereche. Ne regăsim cu suflete dintr-o viaţă anterioară din diverse motive: pentru că avem o datorie karmică sau pentru că trebuie să plătim celuilalt o astfel de datorie, ne reîntâlnim pentru a îndrepta un rău comis într-o viaţă anterioară persoanei respective sau pentru a învăţa o lecţie pentru evoluţia noastră spirituală, pentru a termina ceva rămas nedus la bun sfârşit într-o viaţă trecută. O reîntâlnire karmică poate avea drept scop ajutorarea altui suflet să evolueze spiritual sau să-şi plătească o datorie karmică, ori, în cazul în care viaţa unei persoane a luat sfârşit înainte de vreme iar celălalt a rămas blocat în suferinţa dragostei ca într-o buclă temporală, regăsirea karmică servește la deblocarea respectivă pentru continuarea evoluţiei. Sunt multe astfel de legături karmice care pot face posibile întâlnirile karmice. Acestea pot fi de naturi diferite şi nu poate fi vorba doar despre două suflete: bărbat-femeie; legătura karmică se referă nu numai la iubiţi, ci şi la mamă-copil, copil-tată, fraţi, surori, prieteni, şefi, rude şi alte legături care fac posibilă întâlnirea karmică. Ne reîntâlnim; şi dacă relaţia din această viaţă îşi atinge scopul, acela de evoluţie spirituală, nu este imperios necesar ca noi să rămânem împreună, iar despărţirea va fi simplă, uşoară şi firească.

„Sufletele-pereche”

Sufletele care într-o viață se iubesc cu o dragoste puternică, intensă pot să se reîntâlnească de-a lungul mai multor vieţi, datorită iubirii lor atât de puternice, deoarece energia pe care o creează ţine sufletele împreună pe durata acestor vieţi. Uneori sufletele-pereche se reîntâlnesc într-un moment critic al existenţei lor, când intervine un blocaj care nu mai permite evoluţia spirituală; iubirea îi ajută la deblocarea stării acesteia şi astfel îşi pot continua procesul de evoluţie. Pentru că scopul sufletelor-pereche este acela de a se ajuta reciproc în evoluţia lor spirituală. Dar nu spunem suflete-pereche numai îndrăgostiţilor; pot fi astfel de persoane cu legături de altă natură, cel mai simplu exemplu fiind acela al mamei cu copilul ei dintr-o viaţă anterioară, care se regăsesc în această viaţă ca fiind surori ce se simt suflete-pereche. Saturn este foarte important în sinastriile (compararea temelor natale a două persoane) unor întâlniri karmice; când Saturn se suprapune peste Soare, Lună, Venus sau ascendent, este vorba de suflete- pereche; suprapunerea lui Saturn peste ascendentul celuilalt poate duce la o căsătorie durabilă. De asemenea, poziţia nodurilor lunare poate indica suflete-pereche, dar şi Lilith (Luna Neagră), a cărei suprapunere cu Venus, Marte, Lună şi Soare provoacă o atracţie irezistibilă, iar dacă este vorba despre o persoană de sex opus, se manifestă o atracţie fizică instinctivă. De asemenea, Kiron este important deoarece poate indica o regăsire karmică a două suflete-pereche când se suprapune peste Nodul Nord sau peste Soare; suprapunerea cu Venus indică o puternică atracţie senzuală şi sentimentală. O legătură karmică deosebită poate fi atunci când Soarele din tema unuia se suprapune peste casa a VII-a din tema celuilalt; în acest caz Soarele este o dragoste dintr-o altă viaţă pentru cel cu casa a VII-a. Sunt mult prea multe elemente care trebuie luate în considerare pentru a descoperi afinităţile dintre două suflete, dar ce trebuie ştim este că, în pofida faptului că am întâlnit (sau nu) sufletul-pereche, a te crampona deo anumită legătură (şi am văzut că este vorba şi despre orice altă legătură decât cea de dragoste), poate fi uneori împotriva firii, căci odată ce scopul reîntâlnirii karmice a fost atins, nu este imperios necesar ca cei doi să rămână împreună.

Să mai ştim…

Întâlnirile karmice importante pentru evoluţia noastră sunt planificate în Universul Spiritual, în perioada dintre două vieţi; avem posibilitatea de a le trăi în mod inconştient sau (mult mai bine), putem încerca să înţelegem raţiunea spirituală a vieţii noastre. De multe ori căutăm iubirea în sfere înalte sau în alte locuri, când ea se poate afla undeva aici, aproape, doar că n-am văzut-o noi. Pentru a încerca să înţelegem acea raţiune spirituală a vieţii noastre, putem apela la astrologia karmică, la regresia emoţională sau hipnotică; dar cea mai bună „metodă” este aceea de a apela la propria intuiţie şi la „bunul-simţ” (spiritual). A trece cu „ochii închişi” prin viaţă, figurativ vorbind, înseamnă a ne condamna la reîncărcarea karmei cu alte şi alte datorii pentru viaţa viitoare, la ratarea ocaziilor de progres spiritual, la blocarea dezvoltării personale şi a evoluţiei noastre spirituale.

Fragment din cartea „Află ce ai fost într-o viaţă anterioară”
autor: Radu Botez (parapsiholog)


Radu Botez – parapsiholog – Senior Editor
Co-autor a Ediţiei de colecţie: “Între psihologie şi parapsihologie” – click aici
www.parapsiholog.ro