Lumea fizică – labirint de culori, dă dar ochiului din om să ştie că poate ţine în palme roşul din maci şi albastrul norilor din ape. Cum ar fi dacă într-o zi, fiecare dintre noi ar putea accesa toate darurile la care are dreptul în cel mai natural mod cu putinţă? Cum ar fi să putem vedea toate culorile luminii şi lumile care sunt tot aici?

Ted Andrews în calitate de profesor esoteric transpune pe înţelesul tuturor că există magie şi dincolo de ceea ce ochiul percepe şi chiar pune la îndemână tehnici care pot deschide capacităţi latente. Originar din S.U.A, se naşte la data de 15 iulie 1952 în Dayton, Ohio. Pe parcursul vieţii el organizează seminarii şi work- shopuri în domeniul metafizicii, radiesteziei, hipnozei, şamanismului, fiind în acelaşi timp şi un foarte bun clarvăzător. Autor a numeroase cărţi, scrie despre: Cum să- ţi dezvolţi clarviziunea cu ajutorul cristalelor; Cum să te vindeci cu ajutorul sunetelor sacre; Cum să te vindeci prin culoare; Farmecul tărâmului zânelor; Cum să cunoşti şi să lucrezi cu ghizii spirituali; Animalele vorbesc ; Cum să îţi descoperi vieţile anterioare. 

Printre acestea regăsim şi cartea: Cum să vezi şi să interpretezi aura – o carte extrem de bine structurată, care explică într-un mod accesibil ce anume este aura unui om, cum se poate simţi aceasta, cum se poate măsura câmpul auric, ce semnificaţie au culorile care apar în aura şi cum se poate aceasta întări şi proteja.Ted Andrews prezintă aura ca fiind câmpul de energie care înconjoară orice formă de materie- orice structură atomica are o aura, toate fiinţele au o aura, misticii din lumea întreagă vorbesc despre luminile pe care le văd în jurul capetelor oamenilor. Aura umană înconjoară corpul fizic din toate direcţiile, iar la o persoană sănătoasă ea are formă eliptică, având o dimensiune de 2,5- 3 metri putând ajunge şi la câţiva kilometrii, ca în cazul învăţaţilor din vechime, care puteau atrage sute de oameni in jurul lor. Aura nesănătoasă apare atunci când regimul de viaţă este neadecvat, persoana este stresată, îşi lipseşte corpul de odihnă, de aer curat şi îi oferă acestuia substanţe nocive: alcool, droguri, tutun, dar mai ales îl privează de exerciţiile fizice, care sunt extrem de importante.
Ştiinţa modernă ne învaţă, că un corp uman este alcătuit din câmpuri energetice – emanaţii de energie – unele dintre acestea fiind generate din interiorul corpului, iar altele sunt primite din afară şi transformate printr-un proces de interacţiune- osmoză.
De exemplu într-un mediu oceanic sunt cele patru elemente de bază ale vieţii: foc/soare, aer/briza marină, apa/apa, pământ/pământ- corpul individului fiind capabil să le absoarbă şi să le transforme în energii tămăduitoare. Se regăseşte şi ideea că fiecare fiinţă are sistemul său de energie, care este unic, iar modul în care acesta interacţionează şi lucrează cu influenţele subtile din mediul înconjurător variază în funcţie de individ- ,, aura ta influenţează şi este la randul ei influențată de energiile celor din jur”.

Cei ce îşi doresc să îşi crească capacităţile de percepţie a aurei trebuie să înţeleagă caracteristicile acesteia:

– Fiecare aură are frecvenţa sa unică;
– Aura ta interacţionează cu câmpurile aurice ale celor din jur;
– Câmpul energetic uman intră, de asemenea în interacţiune cu alte câmpuri: animal, mineral, plante;
– Cu cât este mai îndelungat şi mai apropiat contactul, cu atât este mai importantă energia schimbată;
– Aura şi schimbările acesteia reflectă caracteristicile fizice, emoţionale, mentale şi spirituale ale individului.

Printr-un simplu chestionar Ted Andrews reuşeşte foarte uşor să exemplifice cum fiecare dintre noi a simţit deja efectele inter- reacţiei unui câmp de energie- de exemplu, când apare starea de vlăguire sau stoarcere de energie în prezenţa unei alte persoane, când apare sentimentul de atracţie sau de respingere, când anumite persoane te pot agita sau pot transmite mai multă energie decât alte persoane, când unele camere sunt mai plăcute decât altele sau când se întâmplă să asociezi persoanele cu diferite culori.

Urmează o serie întreagă de exerciţii care au drept scop scoaterea din starea latentă a unor calităţi, care ar trebui să fie într- o stare de normalitate. De exemplu exerciţii cu diagrame: în spirală, a clarităţii coloristice, a contrastului luminos, de mişcare a ochilor. Exerciţii pentru a simţi energiile subtile, pentru a putea trimite şi a simţi formele de energie, de detectare a intruziunilor aurice, exerciţii de construire a unei baghete magice sau de verificare a aurei cu ajutorul pendulului- cele mai bune condiţii pentru a vedea aura, cum se poate măsura câmpul auric, cum se determină culorile aurice primare şi cum se poate vedea şi interpreta aura.

De pildă, în unul dintre exerciţii apare aşa- numita „Lege a Reversibilităţii”, sau efectul de oglindire.,,Dacă te uiţi într-o oglindă, te vezi pe tine însuţi, dar imaginea este reflectată în poziţie inversă. Când te uiţi şi experimentezi dimensiuni subtile cum este planul astral al existenţei se produce acelaşi efect.’’

Culorile şi corespondențele lor astrale:

Roşu – Verde
Albastru – Portocaliu
Galben – Violet
Galben Verde – Roşu Violet
Roşu Portocaliu – Albastru Verde
Galben Portocaliu – Albastru Violet

În această carte ,,Cum să vezi şi să interpretezi aura’’-culoarea ocupă un loc primar, pentru că- aura conţine culoare, ea indicând aspecte diferite. Culorile mai apropiate de corpul fizic sunt determinate de energiile fizice, iar culorile exterioare de energiile emoţionale şi spirituale. Culorile aurei se schimbă în mod frecvent chiar şi de câteva ori pe zi, pentru că fiecare emoţie puternică, activitate fizică sau mentală importantă poate determina fluctuaţii în culoarea și luminozitatea aurei . Aura se schimbă şi pe parcursul vieţii unei persoane. În general culorile pot fi constructive sau distructive, pot stimula sau dezamagi, pot avea caracter feminin sau masculin, în aura, ele pot da indicaţii asupra personalităţii, a stării de spirit, a maturităţii şi sănătăţii individiului.

Roşu – culoarea energiei, a puterii, a focului şi a forţei creative primare, culoare dinamică, indică pasiune, minte şi voinţă puternică.

Portocaliu – căldură şi emoţie, bucurie, curaj, culoarea care reflectă deschiderea către noi dimensiuni.

Galben – noi posibilităţi educative, iluminare, inţelepciune şi inteligenţa, este culoarea activităţii mentale şi a noii lumini solare.

Verde – sensibilitate şi compasiune, reflectă simpatie şi calm, bunăstare,forţă şi prietenie.

Albastru – calm şi linişte, reflectă devotament, adevăr şi seriozitate, creativitate.

Violet şi Purpuriu – căldură, îmbinarea inimii cu mintea, independenţă şi intuiţie, abilitatea de a acţiona cu judecată şi simţ practic.

Roz – compasiune, iubire şi puritate, bucurie, confort, lipsă de maturitate.

Auriu – energie spirituală, entuziasm şi inspiraţie profundă, restaurarea energiei universale.

Alb – are toate culorile in el.

Gri – o culoare de iniţiere, indică trezirea unor capacităţi înăscute.

Cafeniu – culoarea pământului, stabilitate şi dorinţe de împlinire.

Negru – culoare de protecţie, acţionează ca un scut împotriva energiilor exterioare, dar poate indica şi un dezechilibru.

Pentru a putea veni în sprijinul celor care vor să îşi purifice şi să îşi întărească aura Ted Andrews prezintă o serie de tehnici cum ar fi: evitarea furtului de energie, exerciţii de respiraţie energetică, vârtejul purificator, exerciţiul pivotului central şi nu în ultimul rând incantaţii pentru aură şi exemple de mantra.Sunt indicate multe căi de revitalizare şi de întărire a aurei. Lumina solară are efect benefic asupra câmpului auric, la fel şi exerciţiile fizice, aerul curat, mâncatul mai des şi în cantităţi reduse are de asemenea efect de echilibrare. Păstrarea organismului curat şi meditaţia sunt şi ele elemente de curaţare şi de protecţie. Moderaţia trebuie să fie folosită în toate aceste metode, pentru a nu se ajunge la exces!

Pe lângă acestea mai putem utiliza şi muzica sau parfumurile, tămâia, uleiurile mirositoare, uzuală este şi combinaţia de salvie cu alte ierburi mirositoare. Tămâia are acelaşi efect de echilibrare, dar din cauza conotaţiei religioase multe persoane evită folosirea acestui purificator. Un alt instrument pentru protejarea și întărirea aurei poate fi o rocă sau un cristalul de cuarț. Energia electrică din interiorul cristalului amplifcă și întărește câmpul auric. Este un fenomen natural pentru fiecare din noi să vedem aura!

“Cum să vezi şi să interpretezi aura”, o carte pe înţelesul tuturor care pune la îndemana oricui, posibilitatea de a se informa în acest vast si infinit domeniu al metafizicii, o carte practică, foarte bine structurată care vine în ajutorul omului de a se proteja, curăța si de a scoate din stare latentă calitati deja existente, care nu sunt accesate.

Mulţumim , Ted Andrews!

Maranda Mihaela