Ati avut vreodata un inel, un pandantiv, o bratara, o brosa, un port-chei sau un ac de cravata, cu o piatra oarecare, un obiect cu care erati „prieten”, care va facea sa va simtiti bine, in siguranta si vioi ? Daca – da, inseamna ca piatra aceea – port-bonheur-ul – era cea potrivita pentru dvs. si care, aleasa la intamplare sau voit, se armoniza cu energia dvs., fiind probabil un cristal benefic zodiei din care faceti parte. Notiunea de „cristal” se refera la diverse minerale, pietre pretioase sau semi-pretioase, la pietrele de natura organica (sidef, perla, ambra, coral), tectite (obsidian) si roci (granit, marmura, carbune). Aceste cristale se incarca energetic din mediul in care se dezvolta, in care cristalizeaza, folosind, unele, lumina Lunii, energia Soarelui si puterea Terrei, iar altele energia Apei si forta materiei organice, avand capacitatea de a amplifica energia noastra si a purifica organismul, actionand la nivel subtil, regland energetic aura. Ele ofera energia pozitiva, atat de necesara pentru o viata echilibrata, in masura in care este folosit cristalul potrivit.

Neutralizarea, curatarea cristalelor, chakrele care rezoneaza la vibratiile cristalelor si proprietatile acestora, au fost tratate in articolul „Pietre si vibratii” (click aici) si nu vom reveni asupra lor.
Din cele mai vechi timpuri, cristalele au fost folosite atat ca podoaba sau obiect de cult, cat si ca obiecte norocoase, protectoare si vindecatoare. In zilele noastre, cristalele continua sa fie folosite ca podoaba, dar sunt folosite si in terapiile alternative, ca stabilizatoare si armonizatoare a energiilor, iar mai nou, se folosesc la imbunatatirea calitatilor apei (de ex. coralul marin fosilizat, coralul japonez Sango, cu ajutorul caruia se obtine apa fosilizata) care este utila ca adjuvant in probleme de sanatate, alaturi de metodele clasice ale medicinei.

Cristalele in Feng-shui

In Feng-shui, cristalele sunt des folosite, culoarea lor fiind si ea importanta. Pentru succes in viata sociala si in diferite alte domenii, se folosesc cristalele rosii : rubin, jasp rosu, granat, coralul rosu, rodocrozit si altele. Pentru ascensiunea in cariera cristalele albastre : onix, lapis-lazuli ; culoarea roz pentru dragoste – cuart roz. Calcedoniul alb, citrinul galben si hematitul se folosesc pentru imbunatatirea si viitorul familiei; pietrele verzi, grena si albastru pentru bunastare si prosperitate : malahit, aventurin si granat. Calatoriile sunt favorizate de cristale gri, negre sau albe, ca : hematit, onix ; iar pentru sanatate pietrele verzi sau albastre : lapis-lazuli, malachit. Ar mai fi de spus ca amplasarea lor se face in directii bine determinate, functie de rezultatul pe care dorim sa-l obtinem.

Cristalele si Zodiacul

De-a lungul timpului s-a observat o „afinitate” intre tipurile zodiacului si anumite cristale, de diferite culori, facandu-se astfel o asociere intre acestea. Trebuie sa stim ca un anumit cristal asociat cu o anumita zodie, trebuie sa fie „ajutat” de cristalul corespondent Ascendentului nativului, pentru ca acestea sa se armonizeze si pentru a nu crea efecte adverse. Diversi autori indica diverse culori pentru zodii diferite ; am folosit parerile imbratisate de cei mai multi autori. Iata-le : Berbecului ii este benefic cristalul rosu : carneol, rubin, granat, spinel rosu, coralul rosu si multe altele, care potenteaza forta si protejeaza de spirite malefice. Taurului ii revin cristalurile roz : cuart roz, coral roz, safir roz, turmalina si altele, care deschid inima catre ceilalti, favorizeaza dragostea si tempereaza lacomia. Gemenii folosesc cristale galbene, ca: turmalina galbena, chihlimbarul, citrinul, Ochi de tigru s.a., care protejeaza si pastreaza forta interioara. Racului ii sunt indicate cristalele albe sau incolore, ca : Piatra Lunii, cuart laptos, agat s.a., care tempereaza orgoliul si mandria, elibereaza de melancolie. Leului – cristalele portocalii sau aurii : Piatra Soarelui, calcedonie, crisoberil, carneol, care armonizeaza sufletul, mintea si trupul. Fecioara si cristalele verzi se simt bine impreuna ; indicate sunt sardonixul, malahitul, turcoazul, care tempereaza pesimismul, favorizeaza bunadispozitie si energiile pozitive. Pentru Scorpion cristalele rosii, ca : rodonitul, carneolul, jaspul rosu, care maresc puterea de concentrare si protejeaza. Sagetatorului ii sunt benefice cristalele albastre, bleu : topazul bleu, zirconiu albastru, lapis-lazuli, care ajuta la transformarile interioare si pastreaza echilibrul. Capricornul prefera cristalele negre: onix negru, obsidian negru, perla neagra, jais si altele, care ii poarta noroc si il protejeaza energetic ; Varsatorului, cristalele albastre: beril acvamarin, turcoaz, ametist, care il echilibreaza si il remonteaza, iar nativilor Pesti , cristalele violet : ametist, safir violet, lepidolit, care alunga melancolia si reda buna dispozitie. Tuturor, cristalele le ofera energie pozitiva si o viata echilibrata.

*Cititi si despre „Cel mai de pret cristal” (click aici).

Radu Botez – parapsiholog
www.parapsiholog.ro
www.radubotez.ro
www.psychic-parapsychologist.com