PIETRE SI VIBRATII

Terapia prin pietre pretioase este o operatiune terapeutica indicata in cazurile in care a fost detectat un dezechilibru al chakrelor ori unul fizic sau psihic.
Trebuie sa stim ca pietrele folosite in scopuri terapeutice trebuie curatate din punct de vedere energetic si fizic; aceasta se obtine prin spalarea lor sub jet de apa, rau sau izvor si expunerea pietrelor timp de 7 zile sub razele solare, in fiecare seara ele fiind impachetate in bucati de material din fibre naturale, pe cat posibil in culoarea pietrei respective sau de culoare neutra. Pietrele pretioase si semi-pretioase utilizate in terapie nu trebuie purtate ca podoabe; ele se vor pastra intr-o cutie speciala, cu despartituri pentru fiecare piatra.

Dupa folosire piatra trebuie curatata si neutralizata cu ajutorul unei “bai” cu sare marina uscata, unde va fi tinuta cel putin jumatate de ora. E bine de stiut ca trebuie sa lasam o distanta – in timp – de cel putin 7 zile intre sedintele in care folosim pietrele si ca se folosesc cristale de cuart impreuna cu piatra pretioasa sau semi-pretioasa respectiva, pentru amplificarea absorbtiei vibratiilor si a energiei de polarizare. De asemenea, este important sa stim ca nu dimensiunea pietrei este criteriul dupa care o alegem, ci dupa culoare, calitate si claritate. La fel, trebuie evitate pietrele taiate, fatetate sau perforate. Cele slefuite sunt potrivite scopului noastru, cu exceptia cristalelor de cuart care trebuie folosite in forma naturala, neslefuite si netaiate.
Sa vedem acum care sunt pietrele pe care le folosim, indicatiile lor si chakra care rezoneaza la vibratiile energetice ale pietrei respective.

Carneolul, piatra semi-pretioasa, rezoneaza cu chakra sacrala, avand proprietati stimulatoare si normalizatoare ale sistemelor organismului uman. Este indicata in diverse stari psihologice ca: apatie, complexe de inferioritate, persecutie, timiditate, descurajare si multe altele. De asemenea, in suferintele fizice ca: anemie, hipotensiune arteriala, circulatie defectuoasa s.a.m.d.

Chihlimbarul, piatra semi-pretioasa, rezoneaza cu chakra ombilicala, ca antispastic si expectorant, folosita in stres emotional, lipsa de siguranta, resentimente – pe plan psihologic, si in suferinte fizice ca: boli respiratorii, spasme musculare, menopauza, dezechilibre hormonale.

Jadul, piatra semi-pretioasa a chakrei plexului solar, cu proprietati nefritice, diuretice si digestive. Este indicat in lapsusuri, slaba putere de concentrare, lipsa atentiei, ganduri obsesive, rigiditate mentala sau suferinte fizice ca: afectiuni ale tractului digestiv si urinar, dar si al afectiunilor pielii sau dezechilibrul glicemiei.

Turcoaz, piatra semi-pretioasa, rezoneaza cu chakra inimii. Turcoazul este cardiotonic. Este indicata in stari psihice ca: dezorientarea in perioade de tranzitie, incoherenta, dar si in suferinte fizice : aritmie, afectiuni cardiace, palpitatii, hipertensiune arteriala, dezechilibrul PH-ului.

Obsidianul, piatra semi-pretioasa rezonanta cu chakra gatului. Are proprietati antiseptice si diaforetice (favorizeaza transpiratia). Starile psihice pe care le amelioreaza: mahnirea, durerile de ordin afectiv, pierderile ; si este indicat in afectiuni fizice ca: febra, arsuri, raniri, contuzii, infectii s.a.m.d.

Acvamarinul, piatra pretioasa, rezonanta cu chakra fruntii, folosit ca remediu in boli nervoase, ca tranchilizant usor si calmant. Amelioreaza starile psihice: agitatie nervoasa, isterie, insomnie, vicii, epuizare nervoasa si, suferinte fizice ca problemele auzului (surditate si pierderea echilibrului) si pe cele ale vazului (glaucom, cataracta).

Ametistul, rezonant cu chakra crestetului. Piatra semi-pretioasa cu proprietati antiinflamatorii, imunomodulatoare si catabolizant, folosita in excese alimentare, alcoolice si comportamentale si in suferinte mentale si emotionale; ca indicatie in suferinte fizice este folosit in nevralgii, chisturi, tumori benigne si dureri de cap.

Foarte important: terapiile cu pietre pretioase nu tin loc de medic ! Si cum spuneam mai sus, aceste pietre pretioase si semi-pretioase nu se folosesc ca podoabe sau bijuterii, ele fiind pastrate strict pentru procedurile de vibratie, in conditiile descrise mai sus.

REDACTIA