Santinela energiei – lumânarea

Ritualurile cu lumanari se folosesc in mod obisnuit pentru deschiderea canalelor energetice si este indicat ca ele – ritualurile – sa fie indeplinite de persoane specializate in acest domeniu, deoarece utilizarea incorecta a culorii lumanarii sau a diferitelor metode poate genera fenomene si efecte adverse (de exemplu, putini stiu ca lumanarea verde este total neindicata si extrem de periculoasa in tumori, fie ele maligne sau benigne). Sa mai spunem ca aceste ritualuri nu pot tine loc de medic diagnostician sau de tratamente; ele sunt doar adjuvante si energizante. Iata de ce – repetam – folosirea acestor ritualuri nu este indicata profanilor.
Ritualul focului este un stravechi ritual al creatiei, iar noi privim o lumanare neaprinsa ca pe esenta neeliberata – inca – a energiei vietii din corpul fizic, care asteapta o atingere innoitoare de foc pentru a contribui la restabilirea sanatatii trupului si sufletului. Cand lumanarea este aprinsa, culoarea si forta ei vibrationala sunt activate, eliberate si amplificate, astfel acestea sunt eliberate in zona din jur si ii influenteaza benefic pe cei aflati in acea zona.

Pentru a folosi in mod corect terapia cu lumanari este necesar sa parcurgem o serie de pasi si sa cunoastem asocierea paranormala a culorii lumanarii cu efectele terapeutice, dar sa tinem seama de faptul ca ele pot fi folosite si pentru rugaciune, meditatie si in alte scopuri magice. Astfel, vom incepe fiecare procedura cu o lumanare de culoare ALBA si vom incheia cu aceeasi culoare, deoarece aceasta amplifica efectul terapiei, rugaciunii sau meditatiei si impiedica efectele negative in cazul in care nu s-a folosit lumanarea colorata adecvat, oferind echilibru procedurii.

Ca linie generala, tonurile de ALBASTRU sunt linistitoare si purificatoare, influentand energiile spirituale; tonurile de Rosu influenteaza latura fizica si sunt stimulatoare si calde. Nuantele de GALBEN influenteaza energiile mentale si servesc ca o punte intre latura fizica si cea spirituala.

Vom incepe prin procedeul numit “curatarea lumanarii” – adica eliberarea ei de orice energie negativa acumulata in procesul fabricarii, prin miscari de la baza spre varf pentru scoaterea simbolica a culorii in atmosfera. Se poate rosti o rugaciune, dar este de-ajuns numai concentrarea puternica a scopului propus. O lumanare folosita pentru un anumit scop nu va mai fi folosita pentru altceva deoarece genereaza vibratii adverse. Nu folositi niciodata lumanarile pentru a interveni asupra liberului arbitru al cuiva; efectul de recul poate fi neplacut. Si nu in ultimul rand, nu suflati ca sa stingeti lumanarea deoarece suflatul, asemenea focului, este creator si nu trebuie folosita o forta creatoare pentru a stinge o alta forta creatoare. Se poate folosi o ceasca mica sau stingatoare din tabla in forma de con. Ce mai trebuie stiut? O lumanare (de buna calitate) care fumega arata faptul ca energiile negative sunt arse. Cand fumegarea inceteaza inseamna ca s-a produs curatarea asteptata.

Lumanarea alba provoaca purificare si trezeste speranta, cea neagra este protectoare, folosita in meditatie, este stabilizatoare, iti optimizeaza responsabilitatea. Este indicat a fi folosita impreuna cu o lumanare alba pentru a evita depresia. Lumanarea rosie reprezinta expresia fortei noastre vitale fundamentale, a dragostei, sanatatii si realizarilor noastre; poate fi folosita in anemii, hipotensiune si pneumonie. Lumanarea roz simbol al dragostei si succesului, al vietii curate si onoarei, al puritatii intentiilor, poate stimula imaginea adevarului si succesului; se foloseste in problemele sanilor. Lumanarea portocalie este simbolul bucuriei si creativitatii, poate fi folosita odata cu meditatia pentru stimularea realizarii spirituale; este folosita pentru contracararea durerilor musculare. Lumanarea galbena si cea aurie ajuta la implinirea dorintelor noastre si la stimularea activitatii onirice, potenteaza apetitul alimentar si se folosesc in problemele intestinelor si vezicii urinare. Lumanarea verde este cea a progresului si miscarii, ea elibereaza energiile trupului si mintii, ajuta la deschiderea nivelurilor de constiinta care inteleg spiritele naturii; stimuleaza prosperitatea si fecunditatea. Lumanarea verde in combinatie cu cea roz sunt folosite in probleme cardiace si de nervi. Lumanarea albastra – simbolul intelegerii spirituale, potenteaza perceptia, este puternic vindecatoare pentru copii; ea se arde si in anumite ritualuri pentru aducerea banilor. Lumanarea gri si cea argintie – simbolul claritatii, al noilor activitati trezeste intuitia noastra fundamentala innascuta; recomandate a fi arse pentru intelegerea influentelor astrale si cand pornim pe noi drumuri materiale sau spirituale. Lumanarea maro este intemeietoare, trezeste discernamantul si o mai mare siguranta; ajuta la gasirea lucrurilor pierdute, fiind asociata cu Sf.Anton, patronul lucrurilor pierdute. Lumanarea violet si lumanarea purpurie – simbolul spiritualitatii, trezind inaltarea si realizarea dorintelor spirituale, se folosesc pentru vindecarile tumorilor benigne si diferitelor mici infectii.

Este absolut necesar sa stim ca in procesul ritualurilor cu lumanari cel mai important lucru este, inainte de toate, sa determinam ce culoare este necesara in acest proces si in fiecare caz in parte. Aceasta determinare este un proces complex, pe care numai un specialist o poate efectua cu succes. El este acela care va aplica diversele metode de divinatie cu lumanari, prin aranjamentele de baza (pentagrama, triunghi, cruce, patrat ori stele in 6 sau 7 colturi, dupa caz). Daca mai spunem ca procedeele cu lumanari se pot aplica si in absenta cu mult succes, v-am prezentat cateva informatii generale despre “santinela energiei” – lumanarea.
… Dar si recomandarea de a va adresa unui specialist in astfel de procedee!

Radu Botez – parapsiholog
www.parapsiholog.ro
www.radubotez.ro