În ziua întâia de Crăciun a anului 1989, pe 25 decembrie, a murit împreună cu soţia sa Elena, cel care a condus România timp de 24 de ani, (1965-1989). Se întâmpla aceasta la Târgovişte, undeva în incinta unei unităţi militare, unde avusese loc procesul lor, cel mai controversat proces românesc, a cărui sentinţa a fost moartea prin împuşcare, iar sentinţa a fost executată pe loc. Mai târziu, cei doi au fost înmormântaţi la cimitirul Ghencea, din Bucureşti. În cele ce urmează vom încerca să vedem dacă moartea sa a fost  predestinarea astrelor sau a avut o altă cauză.

Controversă

În astrologie, pentru a ridica o hartă natală, baza este data, ora şi locul naşterii. În ceea ce îl priveşte pe Ceauşescu, chestiunea stă astfel: s-a născut pe 23 ianuarie 1918 (stil vechi) şi naşterea a fost înregistrată pe data de 26 ianuarie în acelaşi an. De altfel, el îşi declară, din motive care pot fi doar presupuse, ca dată a naşterii ziua de 26. Unii susţin că el s-a născut pe data de 5 februarie 1918, aducând ca argument faptul că România a trecut în 1919 la calendarul gregorian, iar conform acestuia, data „reală” a naşterii sale este 5 februarie 1918 (stil nou), adăugând 13 zile la data aflată în actul de naştere emis de Primăria Scorniceşti la 26 ianuarie 1918. Problema nu este nouă şi este intens dezbătuta de astrologi, unii chiar folosind alternative, pentru unele personalităţi stilul vechi, pentru altele stilul nou (G. Goldschneider şi J. Elffers). Ca în orice investigaţie, noi am consultat ambele variante, găsind numeroase şi uimitoare similitudini sau să le spunem potriveli?..

Portret de dictator

Ambele variante arată ca Ceauşescu a fost Vărsător, iar Soarele în Vărsător i-a conferit o personalitate originală, care friza excentricul, probabil pentru că se născuse într-o familie modestă, de la ţară, iar el îşi dorea mult mai mult de la viaţă. Fire extrem de independentă şi autoritară, el va părăsi casa părintească la 11 ani, plecând la Bucureşti, unde se angajează ucenic la un cizmar, membru activ al PCR, care îl va iniţia în misiuni conspirative. Îi plăcea libertatea şi îşi dorea o viaţă neobişnuită (casa IV în Vărsător), capăta idei de avangardă, este original şi nu tolerează constrângeri asupra libertăţii sale (Uranus în casa IV). Cu toate acestea va fi judecat, condamnat şi va executa pedepse privative de libertate pentru activităţi conspirative. Avea o voinţă puternică şi abilitatea autoritară de organizare, ceea ce a dus, cu timpul, la promovarea sa în munca ilegalistă. Sfârşitul celui de al doilea război mondial îl găseşte pe Ceauşescu în primele rânduri ale mişcării comuniste; este secretar general al Uniunii Tineretului Comunist  şi căsătorit cu Elena (Venus în Vărsător în casa VII), pe care o cunoscuse în activitatea lor conspirativa, în ilegalitate. Va fi numit ministrul forţelor armate cu grad de general-maior, deşi nu făcuse armată, în schimb urmase 8 luni cursurile Academiei Militare din ţară şi câte două luni în fiecare an (1951 şi 1952), la Academia Militară „M. Frunze” din Moscova. Saturn în Leu îi conferă nativului dorinţa şi voinţa de a obţine responsabilităţi legate de putere, pe care el o urmărea cu tenacitate. O va obţine după moartea lui Gh. Gheorghiu-Dej în 1965, fiind ales prim-secretar al Partidului Comunist Român, iar în 1967 devenind preşedintele României; Soarele în trigon cu Jupiter i-a adus noroc! Care n-a durat foarte mult (doar 24 de ani!), căci în 1989 Tribunalul Militar Excepţional, instituit prin decret al CFSN (Consiliul Fronului Salvării Nationale – organism al puterii de stat, creat în 22 Decembrie 1989, ca urmare a revoluţiei române), l-a judecat şi condamnat la moarte, împreună cu Elena Ceauşescu, la 25 decembrie 1989. Sentinţa a fost executată pe loc. Era prima zi a Crăciunului…

O moarte karmică

În aceea zi, fatidică pentru soţii Ceauşescu, cerul şi-a dat mâna cu orgoliul pământesc, cerând lui Ceauşescu să plătească datoria karmică neîmplinita. El se afla în Anul Personal 7, an al meditaţiei, al gândirii profunde şi al luării unor decizii drepte pentru viitor. Era sfârşitul anului; făcuse el oare asta? Nicidecum. Când, la naşterea lui, Saturn i-a predestinat voinţa şi dorinţa de Putere a subînţeles  controlul şi limitarea acestei puteri. Ceauşescu nu numai că a devenit incontrolabil, dar despre limitare – nici vorbă; mintea sa era manipulativă şi autoritară, făcea planuri grandioase, dar nepractice (Mercur inconjunct cu Neptun). Pe scurt, el trebuia să înveţe lecţia karmică a grijii faţă de riscurile mari pe care şi le lua (Soarele în conjuncţie cu Pluton), de modul cum trata populaţia ţării (în timp ce elogiatorii săi numeau „Epoca de Aur”, populaţia îi spunea „Era celor 3 F”- frig, foame, frică). În timp ce pe Pământ i se încropea simulacrul de proces, astrele nu stăteau nici ele degeaba. În timp ce pe Pământ elicopterele care aduceau completul de judecata la Târgovişte aducând şi cele două prelate destinate cadavrelor celor doi, care, încă, nu fuseseră judecaţi, în acest timp, astrele formau în posomorâtul Capricorn  un aspect complet defavorabil, un stellium format din trei planete „grele” – Saturn, Uranus şi Neptun – care la naşterea sa au fost planete dominante, iar acum se găseau reunite în casa VIII, casa morţii, puternic activată şi energizata de acel stellium, cu aspecte periculoase pentru sănătatea lui. De asemenea, Jupiter, atât de binevoitor şi norocos pentru el când s-a născut, în momentul morţii era retrograd şi în opoziţie cu Soarele care se afla şi el în casa morţii. Încă de la începutul acestui episod dramatic, inconjuncţia lui Neptun cu Ascendentul arata tendinţa lui de retragere (laşitate?) şi ascundere în faţa problemelor (fuga cu elicopterul în ziua de 22 decembrie 1989). Ceauşescu a avut la naştere Nodul Nord în Capricorn pe un grad critic (1 grad 14 minute), prin urmare sarcina sa karmică era conştientizarea şi asumarea răspunderii pentru faptele sale, iar poziţionarea lui Saturn în casa VIII, în momentul morţii sale denotă fatalitate şi,  fatal înseamnă de cele mai multe ori, mortal.

Nu glonţul l-a ucis pe Ceauşescu, cu toate că el a pornit din reunirea energiilor astrale cu cele pământeşti. El a început să moară câte un pic începând din 1957, când a condus reprimarea răscoalei celor din Vadu Roşca (Vrancea) împotriva colectivizării forţate; a mai murit puţin în 1971, odată cu „Tezele din Iulie” care au marcat începutul unei mini-Revoluţii Culturale îndreptată împotriva autonomiei culturale; şi încă un pic în anii ’80 când propaganda comunistă a lansat expresia „Epoca de Aur” şi cultul personalităţii; apoi, atunci când a dărâmat biserici-monumente sau a „sistematizat” satele; sau când s-a „sinucis” generalul Vasile Milea, care n-a vrut să tragă în popor şi… tot aşa, murind câte un pic, dar nu de tot, căci era puternic şi autoritar, controlând totul cu mână forte, cu sprijinul „serviciilor”. A trebuit  să se reunească astre importante în casa morţii, pentru că el să piardă controlul, căci casa VIII guvernează tot ceea ce este dincolo de controlul nostru.

Deşi era destul de bătrân, Ceauşescu mai avea de trăit pentru că astrele i-au predestinat o moarte naturală şi o bătrâneţe lungă, dar el a repetat greşelile karmice, preluând din predestinări mai mult aspectele negative: de la Saturn voinţa şi putinţa dar şi abuzul de putere, de la Jupiter dorinţa de a-şi spori cunoştinţele, dar şi rostirea de interminabile discursuri grandioase; îi plăcea să fie ascultat, dar el nu ascultă pe nimeni; de la Marte, ambiţia dar şi spiritul dominator şi lipsit de diplomaţie s.a.m.d., folosindu-şi abilităţile, de care nu era lipsit, în scopuri distructive. Depărtându-se de predestinările astrale pozitive, Ceauşescu şi-a semnat singur sentinţa, iar moartea lui violentă a fost o moarte karmică.

Centrul de investigatii parapsihologice A.A.P.E.S.
Coordonator: Radu Botez (parapsiholog)
www.parapsiholog.ro