Portret parapsihologic

Nascut in Gaesti-Dambovita, intr-o familie modesta, marele muzician roman Gheorghe Zamfir s-a nascut cu Soarele in zodia Berbec, ceea ce face sa aiba o personalitate puternica, ambitioasa, determinata si tenace, o persoana care isi atinge scopurile. Este semn Cardinal, de Foc, iute si ardent, cu o energie (+) debordanta, caci zodia se afla sub guvernarea lui Marte, datorita caruia inflacararea, dinamismul, vointa si forta, sunt trasaturile nativului. Toate acestea si dragostea pentru muzica, dezvoltata inca din copilarie, dar si talentul iesit din comun observat la o varsta frageda, il fac sa urmeze Scoala Speciala de Muzica din Bucuresti, azi Liceul de Muzica “Dinu Lipatti”; urmeaza apoi Conservatorul “Ciprian Porumbescu”, pe care il absolva in 1966. In acelasi an il regasim ca dirijor al marelui Ansamblu folcloric “Ciocarlia”. Spirit inteligent, imaginativ (Mercur in Pesti, in casa IX), are o mare activitate mentala, dorind mereu sa-si imbogateasca cunostintele si fiind mare iubitor de calatorii, intre anii 1960-1970 face primele turnee in R.F.G., Elvetia, URSS, China si Grecia. Fiind o personalitate originala, creatoare si inovatoare, scoate primele sale discuri, editate in 1959, iar in 1965 scrie prima “Metoda pentru nai”, care va fi editata, 10 ani mai tarziu, in Franta. Mercur sextil cu Uranus il face perceptiv si inventiv, combinand inteligenta cu originalitatea, astfel compune coloana sonora a mai multor filme de succes, dar scrie si versuri, eseuri, scotand chiar o carte autobiografica; este de asemenea inventator de naiuri. Sunt cateva aspecte extrem de graitoare si benefice in tema sa: conjunctia Jupiter-Saturn si conjunctia Jupiter-Uranus; nativul este harnic, ordonat, cinstit si participarea sa la actul artistic este permanenta si persistenta. Astfel, in 1971, sustine zeci de reprezentatii in Franta la Teatrul Gaite-Montparnasse, apoi pe legendara scena Olympia, plecand intr-un turneu international in America de Sud, Australia si Scandinavia, dar si in Japonia unde a fost invitat de imparateasa Japoniei. Isi urmareste necrutator obiectivele si, in plin regim comunist in 1982 sustine un concert dedicat lui Dumnezeu, drept pentru care este exilat in Franta.

De-a lungul carierei sale a sustinut concerte numeroase, inclusiv la celebrul Carnegie Hall din New York, iar intre 1988-1990 este primit la Vatican de trei ori, de catre Papa Ioan Paul al II-lea. Cu Marte in Varsator, iubeste lupta sociala pentru libertate (si a platit aceasta cu indepartarea de pamantul natal) si independenta sa; are simtul dreptatii si respectului, iar Luna in Leu ii confera mari calitati organizatorice, pe care le-a folosit cand a infiintat primul sau taraf in anii ’70, are curaj, onestitate si echilibru. Sensibilitatea si fantezia pe care le pune in concertele si – in general – in munca sa componistica, ii sunt date de Luna in casa I, ca si uimitoarea sa emotie artistica, cu care a fermecat milioane de ascultatori de pe toate meridianele lumii. Neptun in casa IV arata ca nativul reuseste in viata datorita ideilor sale marete, geniale, se poate zice; are milioane de discuri vandute si concerte cu casa inchisa. Luna in opozitie cu Marte, un aspect mai putin benefic, care ii da o emotionalitate puternica si il fac sa actioneze sub impulsul emotiilor sale, il face sa se intoarca in 1990 in tara; dar acest lucru pare sa-i fi fost benefic: pe 24 martie 2005 isi sustine doctoratul, pe care il ia cu calificativul “summa cum laude”, pentru teza “Naiul – geneza, evolutie, semnificatie”. El si-a urmat predestinarile; are numeroase premii si distinctii si a compus peste 300 de lucrari.
Are o aura dubla : Galben (80% – principal) , Rosu (20% – secundar) si un coeficient bioenergetic de 9,8. Procentajul numerologic impreuna cu tandemul cromatic ne sugereaza un artist senzitiv, dar si foarte realist in acelasi timp.
In zodiacul chinezesc, nativul este nascut in Anul Sarpelui de Metal, unde Metalul confera ambitie, hotarare, fermitate, rezistenta, tenacitate si spirit de independenta adica toate calitatile pe care le regasim la nativul Gheorghe Zamfir. Inteligent si tenace, intelept si viclean, semnul Sarpelui este considerat ca oferind cel mai mare procent de oameni puternici dintre toate semnele zodiacului chinezesc. In zodiacul Indiei este Calul, caruia nu-i prea pasa ce spun altii despre el, fiind mereu bine dispus si spiritual. In zodiacul celtic este Scorus, care poate fi adesea nefericit, chiar daca nu o arata, dar care poseda arta de a-si valorifica foarte bine atu-urile, devenind uneori chiar stralucitor; si nativul chiar a stralucit pe scenele lumii.

Schita karmica

Cu Neptun retrograd in tema natala, nativul este o persoana foarte…

*Mai multe aflati din volumul “Afla ce ai fost intr-o viata anterioara” autor: Radu Botez – pentru detalii click aici

Radu Botez – parapsiholog
www.parapsiholog.ro
www.radubotez.ro
www.psychic-parapsychologist.com