Era Vărsătorului

Se spune despre Era Varsatorului ca va fi epoca de aur a umanitatii si ca, in timp ce Era Pestilor cerea sensibilitate, Era Varsatorului cere cunoastere. Momentul de inceput al acestei epoci de durata este controversat, existand numeroase variante asupra acestui moment initial. Oricum, este unanim acceptat faptul ca tranzitia de la Era Pestilor la cea a Varsatorului nu se face brusc, la data fixa (cum crede vulgul, ca a inceput odata cu anul 2000!), aceasta tranzitie facandu-se treptat. Unii  situeaza inceputul acesteia in februarie 1962, altii in… 2014; si pana vor cadea de acord asupra unei date „fixe”, trebuie sa mai spunem cate ceva despre asteptarile de la Era Varsatorului. Se spune ca ea va aduce dupa sine o noua stare de spirit, o noua viziune asupra lumii, mult mai interesanta si oarecum surprinzatoare; va avea loc o regenerare pe baze spirituale, o noua paradigma, un nou model al umanitatii, mult mai inclinata spre spiritualitate. Si nici nu poate fi de mirare acest lucru, deoarece Uranus, planeta guvernatoare ii confera Varsatorului propriile caracteristici: individualitate, emancipare, fraternitate si altruism; sa nu uitam, insa, ca Uranus stapaneste si una dintre cele mai remarcabile calitati si anume, intuitia. Inteligenta guvernata de Uranus va duce, in timp, la trecerea umanitatii spre spiritual, spre Divinitate. Si aceasta nu se va face dintr-o data; cum spuneam, nu se stie data data exacta la care incepe sau a inceput Era Varsatorului – astrologii si astronomii inca dezbat aceasta problema – dar toti sunt de acord ca tranzitia la noua era va dura aproximativ 250-300 de ani! Omenirea are un mare potential nedescoperit, iar in perioada Erei Varsatorului va incepe sa si-l dezvaluie, un rol important in descoperirea personala si globala avandu-l calitatea uraniana de care am vorbit mai sus, intuitia si, poate… visele. Era Varsatorului presupune salturi decisive in stiinta si tehnologie, progrese logice si conexiuni globale mai mari. Se mai spune ca Era Varsatorului va fi era armoniei universale care va genera solutii creative pentru problemele umanitatii si, cu toate obstacolele pe care singuri ni le punem, se pare ca putem avea speranta pentru un viitor mai luminos.

Zodia Vărsător

Veti regasi in persoana unui Varsator, caracteristicile date de unul dintre guvernatorii sai, Uranus, Erei Varsatorului: toleranta, independenta, progresism si altruism. Idealist, inventiv si original, Varsatorul are – mai mult decat alte semne – o conexiune umana, iar caracteristica lui cea mai pregnanta este independenta intelectuala si refuzul de a fi clasificat. El urmareste mereu un tel inalt, fiind constant in cautarea a ceea ce este mai bun pentru umanitate, uneori ignorand sau pierzand din vedere persoanele individuale. Pentru Varsator conteaza libertatea, a lui si, implicit, a altora, atat fizica, cat mai ales cea spirituala. Nobil, original si de aceea deseori neinteles, el este un tip amabil care-si interiorizeaza reveriile, ceea ce, privit  din exterior ii da uneori un aer ciudat. Absenta prejudecatilor conventionale se datoreaza celui de al doilea guvernator al Varsatorului, Saturn; Uranus, cum am vazut, conferindu-i nestatornicia, inteligenta si intuitia. In dragoste Varsatorul ca semn Fix este refractar la schimbari; alaturi de partenerul potrivit va fi constant si sincer, fiind partener compatibil cu semnele de Aer: Gemeni, Balanta si alti Varsatori; dar stilul lui inovativ se potriveste si cu Berbecul, Taurul sau Sagetatorul. In privinta sanatatii, Varsatorul, care este cu capul in nori, uita de multe ori ca are un organism de care trebuie sa aiba grija; Varsatorul guverneaza gleznele si sistemul circulator, pe care trebuie sa le aiba in vedere in primul rand. Inteligenti si originali, Varsatorii pot excela in orice profesiune care necesita creativitate, fie ca este vorba despre inventi, inovatii stiintifice, reformarea serviciului public sau a drepturilor civile, promovarea ideilor noi ale altora sau mass-media. In privinta banilor sunt mai degraba darnici decat economi, manifestand lipsa de interes fata de acestia, ceea ce ii poate duce uneori la depasirea bugetului personal. Dar, cu marea lui viziune asupra viitorului, este posibil sa se descurce bine in domenii care vor folosi tehnologii noi, investitiile in acestea putand sa-i asigure stabilitatea financiara.

Este interesant sa observam ca Varsatorul este semn de Aer si nu de Apa; si este asa pentru ca numele sau se refera nu la apa in sine, ci la purtatorul ei aerian; Aerul este cel care misca Apa. Nu este oare vantul cel care agita valurile?  Iar Varsatorul este semn de Aer!..


Livia Dragu – Editor Online
Co-autor a Editei de colectie: “CARTEA Zodiacului” – click aici
www.astrologie-tarot.ro