Ancuța s-a îndrăgostit! Treptat! Are 12 ani! Nimic nefiresc!
A studiat profilul băiatului de Facebook, a făcut calcule, a reevaluat situații din trecut în care s-au aflat unul în preajma altuia, unul lângă altul. A lucrat puțin și la atitudine, să fie una favorabilă relației dintre ea și băiatul pe care și l-a programat ca iubit. A cercetat puțin și vechile lui relații, a constatat că toate circumstanțele o favorizează. Nu și-a neglijat nici chipul, a văzut că puțin fard pe pleoape o face misterioasă, rimelul îi dă un aer de domnișoară foarte emoționată, făcând-o să clipească suav, iar o buclă aruncată pe obraz îi ascunde foarte bine semnul pe care-l pe față de când a căzut cu bicicleta.
S-a interesat pe la prietenele ei ce cărți citește băiatu’, le-a citit și ea repede, erau romane grafice, nu prea i-au plăcut, dar…
Cu astrele a rezolvat și mai repede, a auzit horoscopul în mașină, când o ducea tatăl ei la școală, aflând că și astrele sunt de partea ei!
Dilema a fost cum să le spună părinților? Cum să iasă la întâlnire? Aici intervine prietena ei, Andreea, (Toată lumea are câte o prietenă!), care a venit cu propunerea ca toți trei, Anca, băiatul și ea să iasă la mall. Cine să-i ducă? Cum doar tatăl Ancuței avea mașină, soluția era una singură să i se adreseze lui. Fără ezitări, neștiind de micul complot, tătăl Ancuței duce fetele la mall cu cea mai mare liniște și bucurie că ele, fetele, merg la un suc.
Prezent la întâlnire, dichisit, băiatul avea și flori pentru Ancuța. Andreea, cu discreție, s-a retras, iar Ancuța își tot privea iubitul, nerostind niciun cuvânt. Să fie emoție? Dezamăgire? Să nu fie zburătorul visat?
După vreo două ore de alergare prin magazine, căci cam așa sunt întâlnirile postmoderniste, fetele s-au regăsit, gata să plece spre casă, după cum au decis părinții lor.
Ce s-a întâmplat în acele două ore cu Ancuța și băiatul de care era îndrăgostită?
Doar ei știu, un singur fapt e cert: Ancuța, suspinând, i-a exclamat la ureche Andreei, imediat ce s-au îndepărtat de băiat:
– Nu-i ca pe net!

Ana Koman – Editor online