Extraordinar! Zbor!

Bucuria zborului în vis ne-o transmite visul de mai jos:
„Eu visez foarte des că zbor. Este un sentiment extraordinar; este atât de plăcut, încât cu greu îmi vine să mă trezesc. Visez că zbor peste oraşe mari sau visez că deschid geamul într-o clădire şi îmi iau zborul… super sentiment.”
Iată comentariul pentru acest vis:
„Despre visele în care zburăm, Carl Jung spunea că exprimă dorinţele noastre ascunse de a depăşi orice limită sau restricţie, iar Edgar Cayce considera că zborul în vis este precursorul lucidităţii în vis. În cultura popoarelor, zborul în vis este interpretat în mod diferit: pozitiv la unii (în Sierra Leone), la alţii negativ (triburile Navajo din America de Sud-Vest). În general, zborul în vis este interpretat ca fiind un semn bun, pentru că simbolizează descătuşarea; Icar a visat să zboare, şi-a confecţionat aripi din pene şi ceară pentru a-şi dobândi eliberarea din Labirint. Dar dacă zburaţi prea sus în vis, spre stele şi va cuprinde frica de prăbuşire, se spune că în curând se pot petrece dezastre naturale; la fel, dacă aveţi aripi negre, visul poate prevesti cumplite dezamăgiri. De fapt, zborul în vis simbolizează dorinţa de libertate, dorinţa de a acţiona cu îndrăzneală, denotă ambiţie şi încredere în Sine (pozitivă); pe când zborul cu teama şi frica de cădere sau chiar căderea, poate simboliza neîncredere în forţele proprii şi teama de viaţă. Un zbor plăcut, antrenant, plin de voioşie şi odihnitor în vis, este semn sigur de fericire şi împliniri datorate propriilor eforturi în viaţa reală. Este ca şi cum subconştientul care „ştie” unele aspecte pozitive care v-au scăpat în realitate, vă „anunţă” că a „procesat” informaţiile şi „ştie” că va fi bine.” (R.B.)

Fragment din “Noul tău dicţionar de vise – Enciclopedia viselor pe înţelesul tuturor”, autor Radu Botez – parapsiholog (www.parapsiholog.ro)
Detalii despre carte aici -> http://enciclopediaviselor.oniromantie.ro/