Începând de la Icar şi până la primul om în Cosmos – Gagarin, zborul a fost dintotdeauna visul de aur al umanităţii, vis pe care, chiar dacă şi l-a împlinit în realitate, omul n-a încetat să-l viseze la propriu. Visele cu zbor sunt frecvente şi sunt puţini aceia care nu au visat un zbor, cât de mic. Astfel de vise au fost interpretate şi redăm mai jos câteva dintre ele, împreună cu descifrarea lor.

De ce nu zbor ca înainte?..

Sunt situaţii, ca cea de mai jos, când zborul nu este atât de înalt; să vedem visul acesta:
„Mai demult, când visam că zbor, trebuia întâi să îmi iau avânt, apoi să sar şi mă înălţam, dar acum nu mai pot zbura! Visez că îmi iau avânt, sar, dar nu pot să mă înalţ decât puţin; nu cad, dar zbor foarte puţin. De ce nu mai visez că zbor ca înainte?”
Dacă ai zburat odată, o vei mai face, cum spune şi interpretarea de mai jos:
„Când visezi că te ridici uşor, înseamnă că ai un spirit optimist şi o viziune luminoasă asupra vieţii, indiferent de condiţiile din viaţa reală. Se consideră că visele despre zbor sunt sinonime cu un simţ de împlinire personală, iar sentimentele sunt pozitive: încredere, siguranţă, succes, stăpânire de Sine. Dacă în vis pierdem din altitudine şi ajungem prea aproape de pământ, acest fapt poate semnifica frica de a ne desprinde de inhibiţiile autoimpuse. Dacă înainte visai că zburai mai des şi mai înalt, iar acum în vise zborul este mai degrabă o timidă înălţare, un zbor jos, aceasta se întâmplă pentru că, probabil, înainte aspiraţiile tale erau mai puternice, spiritul – mai curajos. Ai putea întreba: „Mai pot oare de acum visa iar că zbor, că mă înalţ mai mult?” Da! Este ceva foarte simplu şi în acelaşi timp complicat; aşa li se pare multor adulţi… Schimbă-ţi atitudinea faţă de probleme. Oricine a zburat în vis, o poate face din nou. Pentru a visa că zbori iar ca altădată, este cazul să trezeşti copilul din tine, naturaleţea, bucuria pură, râsul şi plânsul sincer, spontaneitatea. Toate acestea te pot ajuta să zbori iar în vise, spre înalt.” (C.C.)

Fragment din “Noul tău dicţionar de vise – Enciclopedia viselor pe înţelesul tuturor”, autor Radu Botez – parapsiholog (www.parapsiholog.ro)
Detalii despre carte aici -> http://enciclopediaviselor.oniromantie.ro/