Religia ocupă un loc important în viaţa multor oameni şi ea se reflectă în visele lor, pe care încearcă să le înţeleagă. De multe ori este vorba doar despre biserici, alteori de preoţi, uneori de slujba religioasă, alteori despre îngeri. Astfel de vise redăm mai jos, împreună cu interpretările lor.

Biserica şi sfinţii pictaţi

De multe ori, visele încep duios, spiritual şi continuă mai lumeşte. Este şi cazul celui de mai jos:

Ce înseamnă când visezi că reîntâlneşti o persoană din trecut, la care ai ţinut mult şi cu care ajungi într-o biserică şi priveşti sfinţii pictaţi pe pereţii bisericii? Persoana respectivă căra nişte bagaje şi se pregătea de drum, dar a mai zăbovit puţin să se odihnească şi să mai vorbim, apoi am plecat cu acea persoană. La un moment dat a vrut să se odihnească şi şi-a lăsat capul pe mine; nu am vrut să-l trezesc şi am plecat cu persoana respectivă în spate. Ajunsesem prea departe şi am hotărât să mă întorc, la un moment dat ajunsesem undeva pe un deal. Îmi amintesc că alesesem o cărare mai pe la dos, prin spatele blocurilor, ferită de ochii celorlalţi, că totul era luminos, dar şi că erau buruieni sau porumb.

Se dă următoarea interpretare:

Biserica şi sfinţii simbolizează sentimente de linişte şi calm, de reculegere; faptul că le priveai cu o persoană din trecut, ţi le aduc în amintire. Subconştientul tău ştie foarte bine că persoana aceea avea prea multe buclucuri şi ţie doar îţi îngreuna drumul în viaţă; buruienile şi porumbul, binele sau răul, sunt alegerea ta.” (R.B.)

Fragment din cartea “Noul tău dicţionar de vise – Enciclopedia viselor pe înţelesul tuturor”
autor: Radu Botez (parapsiholog) – disponibila aici.

*Citeste si “Binecuvântarea preoţească” – aici.


Radu Botez – parapsiholog – Senior Editor
Co-autor a Ediţiei de colecţie: “Între psihologie şi parapsihologie” – click aici
www.parapsiholog.ro