În vis – pluteam…

Iată visul:
„Ieri noapte am visat că o femeie m-a învăţat cum să-mi părăsesc trupul. M-am văzut cum stăteam în picioare şi ieşeam din trup. Mergeam în altă lume paralelă, călătoream. După aceea, acea femeie vroia să intre în corpul meu şi ca să o evit trebuia să stau în locuri libere cum ar fi în mijlocul camerei sau chiar să plutesc. Nu ştiu cum s-a terminat pentru că m-am trezit…”
Şi iată interpretarea:
„Visul tău este extrem de expresiv şi se referă la posibilitatea ca în viaţa reală cineva să încerce să-ţi uzurpe nişte drepturi sau să le îngrădească. Este posibil, de asemenea, să fii înlăturată, în viaţa de zi cu zi, de la unele evenimente, sărbătoriri sau alte momente festive, fără să ţi se spună motivul.” (L.D.)

Plutind în aer…

Uneori, nu este un zbor propriu-zis, ci un fel de plutire; să vedem un astfel de vis:
„Pluteam şi vedeam o casă de sus, astfel încât am observat că planul casei este în formă de cruce, cu curte interioară, unde se vedeau multe uşi ale apartamentelor din acea vilă; era într-o ţară străină. După care am realizat că mergeam pe trotuar prin acel oraş şi remarcam cât de vechi erau pietrele pe care călcam. În realitate am fost în acel oraş la care ţin enorm.”
Interpretarea acestui vis este următoarea:
„Acesta poate fi un vis de reminiscenţă. Amintirea şi ataşamentul faţă de acel oraş ţi-au influenţat visul. Există, totuşi, un element simbolic în acest vis: crucea (planul casei în formă de cruce). Aceasta simbolizează dorinţa de perfecţiune şi suferinţa morală, conflictul social sau durerea fizică prin care cineva trebuie să treacă pentru a atinge perfecţiunea.” (L.D.)

Şi eu am visat că zbor…

„Ultimele vise, cele mai recente pe care mi le amintesc, sunt:
1. Pluteam (asta e termenul, nu zburam!) deasupra unor copaci într-o livadă, pluteam pur şi simplu deasupra lor şi îmi plăcea senzaţia… mă uitam la pomi, erau verzi, iarba la fel, era înnorat, iar atmosfera era una umedă ca după ploaie, dacă nu încă mai ploua slab în acel moment în care eu pluteam… dar nu-mi păsa!
2. Visam că eram într-un autovehicul pe care îl conduceam. Era ca o maşină cu un singur loc. Tot ce vedeam era volanul şi geamul prin care priveam. Şi conduceam întâi pe stradă, apoi am început să mă ridic şi zburam cu acea „maşină” sau ce era ea… Eram deasupra stâlpilor şi pomilor de pe marginea şoselei, bătea soarele călduţ de amiază, iar eu mă uitam la nişte porumbei care stăteau pe nişte crengi şi mâncau din cele ce le lăsasem eu pe jos, înainte de a mă ridica. Iarăşi, aveam o senzaţie plăcută, să stau în aer şi să privesc gingaşii porumbei…
Şi 3, un altul… foarte spectaculos: eram în afara Terrei, pluteam în Cosmos undeva între Pământ şi Lună. Şi mă uitam fascinată ce frumos arăta Pământul dinafara lui, ce frumos i se vedea atmosfera albastră, oceanele şi continentele. Cum pot fi interpretate aceste vise?”
Iată cum:
„În privinţa primului vis, s-a scris mai sus.
Cel de al 2-lea vis, în care conduci tu, simbolizează faptul că în viaţa reală deţii controlul asupra lucrurilor; a pluti cu maşina sau ce-o fi fost, denotă căutarea unei eliberări din punct de vedere psihologic, un pas înainte spre adevărata independență. Porumbeii înseamnă viaţă liniştită, dar fără mari satisfacţii.
În cel de-al 3-lea vis subconştientul tău îţi arată dorinţa de a atinge un prag spiritual cât mai elevat.” (R.B.)