SÂMBĂTĂ – ziua saturniană

Etimologie

Ziua de Sâmbătă îşi trage numele din latinescul Saturni Dies, ziua zeului roman Saturn/Cronos-zeul timpului. Considerată a fi cea de a şaptea zi a săptămânii, sâmbătă este numită în limba engleză Saturday, tot după Saturn, iar la evrei este sabatul ebraic.

Copiii născuţi Sâmbătă sunt puternici, optimişti şi generoşi. Deşi sunt individualişti, nativii acestei zile sunt mari iubitori de copii. Predestinaţi a fi doritori de bogăţie, ei aspira către putere. De asemenea, îndatoririle sociale sunt pentru ei literă de lege. Manifestând certe calităţi de organizare şi îndrumare, pot aborda profesiuni de autoritate; sunt buni organizatori ai activităţilor profesionale şi/sau mulţimilor. În dragoste, femeia este reţinută; deşi arborează un aer de indiferenţă, în fond este o emotivă în sufletul căreia clocotesc sentimente puternice. Pentru femeia născută Sâmbăta, seducţia trebuie să fie mai întâi intelectuală. Bărbatul de sâmbătă, o fiinţă independentă, este o persoană discretă şi un mare emotiv. Nu este omul declaraţiilor înflăcărate, dar te poţi baza pe el. Ambii iubesc şi îşi doresc copiii. Calităţile generate de influenţa lui Saturn sunt: înţelepciunea, autodisciplina, chibzuiala, stabilitatea, rezistenţa, răbdarea şi modestia. Dar Saturn poate aduce şi unele defecte care pot face că unii să fie avari, egoişti, pesimişti, rigizi, cu vederi înguste. Zodiacul babilonian, care cuprinde doar şapte „zodii”, este bazat pe semnificaţia zilei în care este născută o persoană, iar nu pe data naşterii. Astfel, planeta Saturn-Ninurta, arhetipul bătrânului înţelept, stăpânul karmei, al cauzei şi efectului, este patronul zilei de Sâmbătă. Cei născuţi în ziua sa sunt persoane disciplinate, tenace, răbdătoare şi foarte serioase, care uzează întotdeauna de bune maniere, spirit practic, siguranţă şi diplomaţie. La ei autodisciplina, autocontrolul şi tenacitatea sunt calităţile care îi aduc pe cele mai înalte culmi; între nativii acestei zodii se nasc cei mai mari savanţi, cercetători, oameni de ştiinţă. În dragoste, nativul zilei de Sâmbătă poate să pară o fire rece; nimic mai neadevărat: sub această înfăţişare glacială se ascunde un spirit înfocat, capabil de o dragoste arzătoare. Nu este în mare pericol să fie înşelat sau trădat căci îşi alege cu grijă persoana de care se îndrăgosteşte. Dar dacă o păţeşte, va suferi în tăcere, iar suferinţa lui tacita va fi cea mai grea pedeapsă a vinovatului.

*Daca nu stii in ce zi a saptamanii te-ai nascut, acceseaza urmatorul modul: click aici.

Fragment din broşura “Cele 7 zile şi secretele acestora” (ediţie de colecţie) autori Radu Botez (parapsiholog) & Livia Dragu (psihoastrolog) – citeste