JOI – ziua jupiteriană

Etimologie

Numele acestei zile vine din latinescul Jovis Dies, ziua zeului roman Jupiter sau Zeus la greci, zeul cerului, al fulgerelor şi tunetelor. În schimb, în limba engleză, Joia = Thursday vine de la numele zeului nordic al fulgerelor şi tunetelor, numit Thor.

Să începem cu copiii născuţi Joia, despre care se spune că se vor bucura de noroc şi de mire sau mireasa frumoşi. Despre cei născuţi în această zi norocoasă se spune că sunt extrem de afectuoşi, dar tot atât de exigenţi. Sunt persoane iubitoare de libertate, aventură şi independenţă; există printre aceştia şi unii care se nasc cu calităţi intuitive sau profetice deosebite, desigur nu mulţi, dar există. Destinul lor este marcat de agitaţie şi efort, căci manifestă o mare dorinţă de expansiune, în toate domeniile. Femeia este nerăbdătoare şi entuziastă, îi place libertatea fără a fi libertină, adoră aventura platonică, dar şi experienţele noi; este naturală şi spontană. Bărbatul născut Joia este seducătorul care se teme de căsătorie, ce i-ar putea îngrădi libertatea mult iubită, dar odată ajuns soţ şi tată este de o tandreţe remarcabilă, fiind capabil de o dragoste profundă. Calităţile lor pot fi: ambiţia, demnitatea, inspiraţia, bucurându-se de stimă, bogăţie şi succes. Dar ei pot avea şi unele defecte, precum: extravaganţa, infatuarea, vanitatea, încrederea în sine exgerată şi, uneori, lenea. În zodiacul babilonian, care este bazat pe semnificaţia zilei naşterii (nu pe data naşterii), ziua lui Jupiter era numită Marduk, după numele lui Jupiter-Marduk, numit de antici Marele Benefic, care era venerat ca dătător de noroc. Cei născuţi în ziua de Joi au ca punct forte intuiţia, sunt sinceri, caritabili, persoane cu spirit elevat. Celor născuţi în ziua lui Jupiter li se spune „joviali” şi chiar sunt aşa: amatori de plăceri, veseli şi un pic lacomi, dar plini de bun-simţ şi respectuoşi. Sunt persoane caritabile, practicând umanismul şi uneori sacrificiul. În dragoste sunt persoanele cele mai plăcute, naturale şi dedicate; dar trădarea sau infidelitatea nu vor scăpa nepedepsite.

*Daca nu stii in ce zi a saptamanii te-ai nascut, acceseaza urmatorul modul: click aici.

Fragment din broşura “Cele 7 zile şi secretele acestora” (ediţie de colecţie) autori Radu Botez (parapsiholog) & Livia Dragu (psihoastrolog) – citeste