VINERI – ziua venusiană

Etimologie

Ziua de Vineri a fost dedicată zeiţei iubirii, Venus, de la care i se trage şi numele, care vine din latinescul Veneris Dies, ziua zeiţei Venus. În limba engleză, vineri este numită Friday, după Frigg, soţia lui Odin, zeitate nordică a măritişului şi cerului.

Copiii născuţi Vinerea sunt puternici şi iubitori. Persoanele născute în această zi sunt, în general, charismatice, exercitând o puternică atracţie asupra celor din jur, sunt intuitive şi empatice. Nativii acestei zile a săptămânii sunt romantici, cu talent artistic, dar şi cei mai mari iubitori de cămin, fiind familişti convinşi. Între nativii acestei zile sunt cei predestinaţi spre analiză, meditaţie, studiu. Dovedind o înţelegere mai presus de obişnuit, pot fi scriitori, artişti în toate domeniile şi pot profesa în învăţământul de toate gradele. În mod obişnuit dintre aceşti nativi se aleg voluntarii pe probleme umanitare şi binefacere. În dragoste, femeia este fascinată de tot ce e frumos şi armonios. Are nevoie să fie protejată şi echilibrată în mijlocul familiei. Bărbatul născut Vineri este plin de dragoste şi de farmec. El vrea să fie iubit şi apreciat: cuplul şi familia sunt ideale pentru el. În zodiacul babilonian, care este bazat pe semnificaţia zilei în care este născută o persoană, iar nu pe data naşterii, ziua lui Venus era numită Venus-Ishtar. În antichitate, Venus-Ishtar arata felul în care oamenii iubesc şi le aducea acestora ştiinţa cerului şi spiritul justiţiar prin cunoaşterea afectivă. Nativii de vineri sunt persoane tandre, armonioase, sociabile şi amabile, blânde şi talentate, atractive şi cu bun gust. Dintre aceşti nativi se aleg cei mai mari actori. Sunt persoane care iubesc voluptatea, voluptate pe care o pun şi în numeroasele lor realizări artistice. De altfel, trăsăturile lor de bază sunt romantismul şi senzualitatea. În dragoste sunt cei care suferă de obicei de „dragoste oarbă”, de aceea nu trebuiesc înşelaţi sau trădaţi, căci suferinţa lor e sfâşietoare şi fără leac.

*Daca nu stii in ce zi a saptamanii te-ai nascut, acceseaza urmatorul modul: click aici.

Fragment din broşura “Cele 7 zile şi secretele acestora” (ediţie de colecţie) autori Radu Botez (parapsiholog) & Livia Dragu (psihoastrolog) – citeste