DUMINICĂ – ziua solariană

Etimologie

Ziua de Duminică îşi trage numele din latinescul Dies Domini, adică Ziua Domnului, fiind singura zi a săptămânii care poartă un nume creştin. La romani, înainte de creştinism, ziua de sărbătoare era numită Dies Solis, adică Ziua Soarelui, în cinstea divinului Soare, numit Sol Invictus. Şi astăzi, această denumire a zilei de Duminică este în ţările anglofone – Sunday, iar în nordul Europei – Sonntag, adică Ziua Soarelui.

Principalele trăsături ale celor născuţi Duminica sunt fermitatea şi loialitatea. Copiii născuţi Duminică sunt norocoşi, isteţi şi veseli. În general, nativii de Duminică sunt încrezători în sine, ambiţioşi şi voluntari. Sunt, de obicei, cei ce conduc, fiind iniţiatori prin excelenţă. Dintre persoanele născute Duminică se aleg conducătorii, de la şefi mai micuţi până la şefi de stat sau de guvern. În general, au iniţiativă şi autoritate. În dragoste, femeia născută Duminică este caracterizată de pasiune şi este, în general, motorul cuplului. Bărbatul născut Duminica este foarte protector cu femeia sa; el speră să obţină de la ea recunoştinţă, mai mult decât dragoste. Este sensibil la complimente şi-i place să se asculte vorbind, dorind autoritatea în cuplu. Patronată de Soare, Duminica predestinează pe nativii născuţi în această zi la: autocunoaştere şi împlinire, ideal şi scop, creativitate şi autoritate. Cei născuţi Duminică sunt caracterizaţi de câteva trăsături solare: ambiţia, încrederea în sine, puterea, calităţile de lider, dorinţa de a se evidenţia şi individualismul. Câteva calităţi determinate de Soare sunt: demnitatea, generozitatea, voinţa, loialitatea şi integritatea. Dar acelaşi Soare poate determina şi defecte ca gelozia, vanitatea, aroganta şi chiar lenea. Iată ce spune despre cei născuţi Duminică, zodiacul babilonian, care este bazat pe semnificaţia zilei în care este născută o persoană, iar nu pe data naşterii: cei născuţi în ziua Soarelui-Shamash sunt persoane generoase şi entuziaste, mândre, ambiţioase şi apte pentru a fi conducători sau artişti. Dorinţele lor sunt imperioase, măreţe, dar… uneori de nesatisfăcut. Cu toate acestea sunt persoane foarte generoase şi, nu de puţine ori, bogăţia le serveşte această generozitate. Născuţi a fi conducători, au multă autoritate, spirit de sinteză şi simt organizatoric. În dragoste, nativii sunt înfierbântaţi şi foarte geloşi. Feriţi-vă să-l trădaţi sau să-l înşelaţi pe acest nativ, căci furia sa nu cunoaşte margini.

*Daca nu stii in ce zi a saptamanii te-ai nascut, acceseaza urmatorul modul: click aici.

Fragment din broşura “Cele 7 zile şi secretele acestora” (ediţie de colecţie) autori Radu Botez (parapsiholog) & Livia Dragu (psihoastrolog) – citeste