LUNI – ziua selenară

Etimologie

Numele zilei de Luni îşi are originea în latinescul Lunae dies, ceea ce înseamnă Ziua Lunii, astru considerat a fi patronul acestei zile, atât la romani, greci, cât şi în zilele noastre.

Sunt persoane tandre, visătoare şi sensibile. Câteva dintre calităţile determinate de Lună sunt: inspiraţia, atractivitatea, spiritul vizionar şi puterile pozitive ale mentalului, maleabilitatea, senzualitatea şi creativitatea. Ziua de Luni predispune pe unii la conflicte şi la posibile eşecuri, dar alţi nativi sunt calmi, cooperanţi şi echilibraţi. Deşi ziua predispune la indecizie, cei născuţi în această zi au reale aptitudini pentru practicarea unor profesiuni în justiţie, pentru că aceasta indecizie îi îndeamnă spre o mai adâncă cugetare asupra hotărârilor pe care trebuie să le dea. În dragoste, femeii născute Luni îi este greu să trăiască singură. De altfel, ea nu se simte împlinită decât atunci când devine mamă. Bărbatul născut într-o zi de Luni este şi el un sensibil, mare căutător al companiei femeilor, dar nu este un fluturaş din floare-n floare, ci o persoană devotată şi iubitoare. Amândoi simt o nevoie acută de înţelegere şi armonie. Calităţile determinate de influenţa Lunii pot fi: inspiraţia, atractivitatea, puterea mentalului, sensitivitatea şi creativitatea. Dar Luna poate aduce şi unele trăsături negative, cum sunt: fire schimbătoare, visătoare, posesivitate şi amor prea sufocant. Zodiacul babilonian, care cuprinde doar şapte „zodii”, este bazat pe semnificaţia zilei în care este născută o persoană, iar nu pe data naşterii. Astfel, Luna-Sin este o planetă feminină, iar cei născuţi în ziua ei sunt persoane visătoare, contemplative şi buni vizionări. Au un aer melancolic, apariţii line şi gesturi timide. Ca şi Luna, sunt firi schimbătoare. Sunt persoane emoţionale, nervoase, cu aptitudini pentru hipnoză, dar şi calităţi de medium. Cei născuţi în zi de Luni au o puternică viaţă interioară, o emoţionalitate şi o sensibilitate deosebite pe care însă rar le dau pe faţă. În dragoste dau totul, dar şi aşteaptă totul. În caz de trădare sau infidelitate nu trebuie să vă bazaţi pe iertarea lor; nu se răzbuna, dar… nu vă vor mai cunoaşte. Persoanele născute în zi de Luni tind să fie sensibile, caracterizate prin tendinţe reflexive şi empatice, integrându-se uşor şi eficient în grupul căruia îi aparţin. Copiii născuţi într-o zi de Luni sunt harnici şi pot avea talent muzical. Despre cei născuţi Lunea se spune că nu sunt foarte frumoşi, în schimb sunt foarte sănătoşi şi norocoşi.

*Daca nu stii in ce zi a saptamanii te-ai nascut, acceseaza urmatorul modul: click aici.

Fragment din broşura “Cele 7 zile şi secretele acestora” (ediţie de colecţie) autori Radu Botez (parapsiholog) & Livia Dragu (psihoastrolog) – citeste