Fara sa fiu interesat de problematica respectiva, absolut intamplator, mi-a cazut in mana o carte a reputatului publicist Corin Bianu, intitulata “Clarviziunea – capacitate paranormala”. Am rasfoit-o pur si simplu, pana mi-a cazut sub ochi relatarea despre “CRONOVIZOR”. Brusc interesat – n-am mai lasat cartea din mana!
Pe scurt, intr-un capitol despre retrocognitie, distinsul autor povesteste lucruri incredibile – dar perfect posibile – despre o suma de cercetari facute de o echipa de tehnicieni specialisti, condusa de profesorul Pelegrino Ernetti de la Universitatea din Venetia, cercetari care au dus la inventarea unui aparat numit “cronovizor”! Ce este acesta? Este “un fel de televizor” – spune autorul – care capteaza imagini din trecutul istoric. El a reusit, la mijlocul anilor 70 sa capteze o reprezentatie cu sunet si imagine, care a avut loc in Roma anului… 169 i.Chr.!!! Si – intre altele – a captat si o scena dintr-o piata din Roma antica! Autorul mai povesteste despre scriitoarea Gracia Fay Ellwood care a adunat si comentat o colectie de intamplari retrocognitive petrecute incepand din anul… 1642!

Retrocognitia este “vinovata” de aspectele relatate mai sus si nu ma indoiesc de adevarul lor dupa ce am parcurs in intregime volumul “Clarviziunea, capacitate paranormala”.
Pomenind de unul dintre cei mai valorosi clarvazatori pe care i-a avut omenirea – Edgar Cayce – autorul ne relateaza ca acesta a facut numeroase incursiuni in istorie, aducand informatii privite cu suspiciune la vremea aceea, pana cand noile descoperiri stiintifice i-au dat dreptate.

Ceea ce vreau sa spun este ca “in spatele nostru” se intampla in lume o multime de descoperiri importante care raman in afara cunoasterii noastre, a oamenilor de rand. Nu se poate ca astfel de lucruri sa nu-ti zdruncine existenta searbada si ancorata in tot felul de nimicuri!..
Ati putea spune “Si ce? Cum ne-ar putea ajuta faptul ca vom afla despre fapte si evenimente petrecute cu “n” ani in urma? Oricum, noi avem tehnologia avansata s.a.m.d. …” Si atunci, v-asi raspunde ca “ne meritam soarta”. Ganditi-va la comorile de arta, cultura si civilizatie – pierdute acum. Ganditi-va la inceputurile crestinismului si la multe altele care sunt inca mistere pentru noi.
Imaginati-va o persoana cu capacitati retrocognitive asociata cu un “cronovizor”! Cata informatie despre inaintasi ne-ar putea aduce! Daca puteti sa va smulgeti o clipa din fata ecranului tv sau a monitorului calculatorului, cititi aceasta carte pentru a afla ce poate o persoana cu capacitati retrocognitive.
S-ar putea sa va intereseze si… poate… veti descoperi ca aveti si Dvs. astfel de capacitati paranormale!


Radu Botez – parapsiholog – Senior Editor
Co-autor a Ediţiei de colecţie: “Între psihologie şi parapsihologie” – click aici
www.parapsiholog.ro