În ziua de azi, când vine vorba despre cupluri, foarte puţin se vorbeşte despre cine domină în relaţie, scrie psychologytoday.com. Dar, cu toate acestea, când vrei să ai o relaţie fericită, este important să existe un echilibru. Astfel, este bine să pui preţ pe lucrurile care sunt cu adevărat importante.

Ideea dominării într-o relaţie nu se referă la o singură persoană, ci despre modul în care se face schimbul de roluri. Asta fiindcă, întotdeauna, este vorba despre doi oameni într-o relaţie. Cu alte cuvinte, experienţa de viaţă a fiecărei persoane defineşte echilibrul reciproc.

Nevoia de dominare diferă de la o relaţie la altă

De exemplu, nevoia de dominare este exprimată în mai multe feluri. Gândeşte-te doar, dacă simţi că te confrunţi cu o astfel de situaţie, în ce măsură iubitul tău te influenţează. Îşi impune părerea doar atunci când vine vorba despre alegerea unei destinaţii pentru călătorie sau această problema apare şi în momentul când vine vorba despre situaţia financiară? Fiecare cuplu trebuie să ia unele decizii de-a lungul vieţi, şi, potrivit unui studiu efectuat pe un eşantion de 100 de persoane, cele mai importante hotărâri sunt legate de timpul liber, exprimarea sentimentelor, interacţiunea cu familia şi situaţia financiară. Pentru cuplurile care au copii, cele mai multe decizii sunt legate de acest aspect.

Nevoia de dominare se manifestă diferit de la un cuplu la altul

Dacă trebuie să luaţi decizii importante, este esenţial că unul dintre voi să facă o listă cu avantaje şi dezavantaje. Orice decizie presupune un proces destul de lung, mai ales în situaţia în care opiniile voastre sunt diferite. Chiar dacă între voi există unele neînţelegeri, comunicarea este cea mai importantă. Astfel, dacă îţi doreşti să ajungeţi la un echilibru, este necesar ca fiecare decizie să fie luată de comun acord.

Abilitatea de a opune rezistenţă este o dovadă de putere

Foarte multe persoane au tendinţa să creadă că abilitatea de a influenţă pe cineva este o dovadă de putere, dar nu este complet adevărat. Şi abilitatea de a opune rezistenţă este o dovadă de putere. De exemplu, dacă iubitul tău încearcă să te domine, faptul că tu ignori unele lucruri pe care le face sau te împotriveşti unor decizii este o dovadă că eşti puternică.

Nevoia de dominare scoate la suprafaţă trăsăturile de caracter

Dacă iubitul tău are tendinţa să te domine în relaţie, comportamentul lui te va determina să te gândeşti la modul în care reacţionezi şi la motivele pentru care accepţi anumite lucruri. Mai mult decât atât, chiar dacă eşti o persoană care nu poate fi influenţată foarte uşor, este posibil ca modul în care gândeşti să aibă anumite efecte asupra iubitului tău, iar acesta să înceapă să îşi pună întrebări legate de capacităţile sale de a influenţa o persoană. Îi va afecta deciziile şi îl va face să pună în balanţă mai multe lucruri.

*Citeste si “Luați-vă bărbați care să vă iubească!” – aici.

Autor: Nicoleta Donos
Sursa: www.promotime.md