Arta sexului presupune, daca nu neaparat folosirea, cel putin cunoasterea asa-ziselor „jucarii” sexuale. Daca la noi acestea sunt mai putin cunoscute si folosite, aceasta se datoreaza unei false pudori, unei lungi perioade de intuneric comunist sau unor motivatii legate de credinta, educatie, lipsa de informatie, prejudecati. In Occident s-a trecut peste aceste considerente si, conform libertatii individului, fiecare hotaraste singur daca foloseste sau nu aceste jucarii sexuale. Se vorbeste despre ele si se cumpara din sex-shop-uri, in mod obisnuit. De altfel, si la noi au inceput timid sa apara astfel de magazine, mai mult on-line, ca sub adapostul anonimatului  romanul e mai… curajos. Dar sa vedem care sunt aceste jucarii.

Cele mai nevinovate

Folosite mai mult de cuplurile foarte tinere sunt zarurile cu fatete care contin pozitii sexuale, pe care acestia le folosesc aruncandu-le si experimentand apoi pozitia care iese la zar. Mai mult amuzanta, decat folositoare este mica gantera pentru exercitii de… ridicat, stiti dvs. ce… Este un mic tablouas care poate fi gasit, ca si zarul cu pozitii de sex, pe tarabele din preajma obiectivelor turistice.

Sa trecem la lucruri mai serioase…

Exista o gama larga de jucarii sexuale, atat pentru femei cat si pentru barbati, intre care dildo-urile si vibratoarele sunt cele mai cunoscute, dildo-ul fiind semnalat inca din antichitate. Intrebarea cea mai des pusa, este: care e deosebirea dintre dildo si vibrator. In primul rand vom spune ca ambele pot avea forma unui penis sau nu, vibratorul avand in plus incorporata o baterie care il face sa vibreze, dand senzatii erotice foarte puternice. Dildo-ul este un penis, care poate avea diverse forme si marimi, fiind confectionat din materiale diverse, care imita natura mai mult sau mai putin, caci unele pot avea protuberante, ghimpi chiar, sau striatii, pentru a produce senzatii cat mai profunde. Unele au chiar un mecanism simplu, care imita ejacularea, in care se poate pune orice: frisca, siropul preferat sau doar apa calda.

O alta jucarie sexuala este penisul cu chingi sau hamuri strap-on, care permit penetrarea vaginala sau anala; a unui barbat de catre o femeie sau alt barbat, sau a unei femei de catre alta femeie.

Inelul pentru penis cu stimulare clitoridiana, are dublu scop: intretine erectia si stimuleaza in acelasi timp clitorisul. Pentru doamne exista pompa pentru clitoris, care actioneaza ca o ventuza, dar si aparat pentru cunilingus,  zis pe romaneste – scuzati – aparat de dat limbi. Pentru domni s-a inventat vaginul identic cu cel natural, o mica jucarie sexuala, discreta caci incape in palma, dar cu performante deosebite. Din nou pentru doamne, fluturasi pentru “pasarici”; ce este un astfel de fluturas? Este de asemenea un aparat discret, cu forma de fluture, care se aplica pe organul sexual feminin si poate fi actionat de la o mica telecomanda, caci el vibreaza, freaca, excita si poate provoca orgasmul. Se spune ca dansatoarele de samba din Rio de Janeiro poarta asemenea fluturasi, pentru a fi vesele si a emana sexualitate. Pe langa cele enumerate mai sunt bile, bilute si margele, despre care romancierul James Clavell vorbeste in “Shogun”, descriind caseta unei japoneze cu astfel de jucarii sexuale si modul cum sunt folosite: introduse in anus si trase pe rand in timpul actului sexual pentru a mari placerea.

De ce jucarii sexuale?

Multe cupluri, dupa trecerea vremii, cad in rutina si-si pierd interesul pentru sexul conjugal; astfel de aparate sau obiecte ii pot ajuta sa intretina o viata sexuala activa si, la urma urmei, interesanta. De altfel, chiar cuplurile tinere lipsite de prejudecati folosesc in dormitoarele lor astfel de jucarii sexuale, care le intensifica senzatiile si le aduc in pragul paroxismului placerii sexuale. O astfel de persoana lipsita de prejudecati este actrita Elisabeth Banks, care obisnuieste sa faca daruri erotice colegilor ei de platou sau prietenilor, jucarii sexuale. Cantareata Janet Jackson, de asemenea, obisnuieste sa cumpere jucarii sexuale pentru femeile din staff-ul care o insoteste in turnee; ea spune ca intelege nevoile femeilor care lipsesc mult de langa sotii lor. Le cheama in camera sa de hotel si le pune sa-si aleaga ce le place. Dildo-urile si vibratoarele au mare succes printre acestea.

*Citeste si volumul inedit: “Sex si ZODII” – autori Radu Botez & Livia Dragu – click aici

REDACTIA