Ca in orice alta “activitate”, cei care fac sex pot fi expusi accidentarii. Si ce poate fi mai neplacut – uneori chiar dureros sau chiar fatal, dupa cum vom vedea – decat sa te astepti la placere si sa te pomenesti cu… durere. Uneori, nu numai fizicul este afectat, ci si psihicul, iar aceste afectiuni sunt greu de surmontat, de tratat sau de… uitat. Este bine sa stim ca unele accidente sexuale pot fi provocate de comportamente sexuale deviante, ele constituind un capitol aparte fata de cele care se pot produce in timpul actului sexual normal si firesc.

Accidente sexuale comune

Cel mai adesea, partenerii de sex se pot confrunta cu ruperea sau alunecarea prezervativului, iar daca acest accident se produce in perioada fertila a femeii, lucrurile se pot complica, aducand un bebelus, nu intotdeauna dorit sau oportun. O alta forma de accident sexual sunt carceii care pot interveni in timpul actului sexual, carcei care sunt neplacuti si impiedica continuarea actului in mod natural. Schimbarea pozitiei sau un masaj usor al piciorului sau locului unde se manifesta carceii, pot aduce o ameliorare si vor permite continuarea actului sexual, mai ales daca partenerii comunica in mod eficient si fara retineri. “Accidentul” sexual cel mai obisnuit, dar si cel mai grotesc, are loc atat de des incat ajunge sa fie trecut cu vederea in “focul luptei” sau in cel mai bun caz este tratat de catre partenerii de sex cu mult umor; acest “accident” poate fi flatulenta sau vanturile, numite in popor cu un cuvant care incepe cu “b” si rimeaza cu “masinile”. Un fel de accident sexual poate fi considerata, vai, si prinderea penisului in fermoarul  pantalonilor. Desigur, se poate face haz in asemenea cazuri, dar alta este situatia in cazul unor accidente sexuale mai grave.

Penis captivus si altele

Penis captivus este un accident sexual destul de rar, care se manifesta prin inclestarea muschilor vaginali, care prind captiv penisul; stransoarea fiind puternica, sangele nu mai circula prin penis, acesta ramanand in erectie si, prin urmare, imposibil de retras din vagin, lucru care are loc numai dupa destinderea completa a muschilor vaginali, prin interventie medicala. Este important sa stim ca in acest caz nu este vorba despre vaginism (in cazul vaginismului existand imposibilitatea penetrarii penisului in vagin), ci despre o reactie emotionala puternica, de obicei generata de frica de a fi surprinsi si, cum femeia este mai emotiva, muschii ei reactioneaza mai puternic si… mai prompt.

Actul sexual prea… “viguros”, poate duce uneori la impactul cu osul pubian al partenerei, ceea ce poate cauza  ruperea preputului sau fractura penisului si, in astfel de cazuri, interventia medicala devine necesara. O alta forma de accidentare sexuala poate fi blocarea mandibulei partenerei in cazul sexului oral, caz in care este necesara multa rabdare, tact si delicatele. Dar oricare dintre aceste accidente pot fi considerate comune, caci ele pot avea loc in cadrul unui act sexual obisnuit.

Comportamentele sexuale deviante si accidentele lor

Circula pe internet un filmulet intitulat accidente sexuale; putem considera impropriu acest titlu; cel mai potrivit ar fi fost “accidentele provocate de comportamente sexuale deviante”, deoarece sunt expuse cazuri care tin de psihiatrie.  Cum altfel sa cataloghezi un om in stare sa-si produca senzatii sexuale cu… aspiratorul, cu o sticla sau cu un pepene incalzit in cuptorul cu microunde? Intai ca este un bolnav psihic, iar la urma-urmei un “invalid sexual” , caci poate ramane fara “obiectul muncii” sau cu el – impotent.

Daca pe unii ii mai poate trata psihiatrul, pentru altii nu ramane decat… preotul si cimitirul. Este cazul cuplurilor care se stimuleaza sexual cu socuri electrice; cunoscut  fiind cazul unui astfel de cuplu, in care femeia a decedat deoarece inima nu i-a mai rezistat electrocutarii. Sau cazurile de asfixiere erotica prin strangulare consimtita sau autoasfixierea erotica, care este practicata pentru amplificarea senzatiilor sexuale. Se mai cunoaste cazul unui tanar care a decedat dupa un maraton sexual de 12 ore cu doua fete, intreprins in urma unui pariu, a carui miza erau 4000 de dolari. Tanarul luase un flacon intreg de Viagra; inima i-a cedat si n-a mai apucat sa se bucure de bani… S-a “bucurat” doar de sex, daca s-o fi bucurat…

Ce trebuie sa retinem dupa toate cele de mai sus, este ca accidentele sexuale au si o “calitate”: aceea ca, la fel ca accidentele obisnuite, ele pot fi prevenite!

*Citeste si volumul inedit: “Sex si ZODII” – autori Radu Botez & Livia Dragu – click aici

REDACTIA