Se ştie că putem trăi fără mâncare o perioadă mai lungă sau mai scurtă, dar fără apă – foarte puţin sau deloc. Corpul omenesc conţine cca. 70% apă. Globul pământesc este acoperit de aproximativ 3/4părţi apă. În sfârşit, este un adevăr simplu că apa este un element vital. Cum privim noi acest lucru? Aproape că nu băgăm de seamă, că doar avem apă-berechet de la robinet, nu? Dar ce ştim noi despre apă, cum o „privim”, cum o tratăm şi cum o folosim; toate acestea nu constituie o preocupare majoră, devenind „loc comun” – tocmai pentru că o avem! Se cunosc numeroasele terapii care se bazează pe apă: cura Kneipp, hidroterapia, talasoterapia şi crenoterapia (cura cu ape minerale), iar străbunicile noastre nu luau tablete pentru dureri de cap, ele foloseau prişniţe cu apă rece, proprietăţile curative ale apei fiind cunoscute „de când lumea”.

Stânga sau dreapta?

Apa a fost şi este obiectul cercetării intense, pe toate planurile. Însă, cele mai interesante studii şi experimente le-a făcut cercetătorul japonez Masaru Emoto, ale cărui rezultate sunt uimitoare şi extrem de interesante. Fără a intra prea mult în descrierea modalităţilor de experiment (pe care cititorul le poate obţine în detaliu din bogată colecţie „Masaru Emoto” a editurii „Adevăr Divin”), vom spune că acesta a fotografiat cristale de apă de: izvor, apă poluată, apa expusă la microunde, apa căreia (atenţie!) i s-a vorbit, i s-a cântat sau a fost „ignorată” şi multe cristale de alte feluri de apă. Au rezultat o serie de fotografii care au dovedit fără putinţă de tăgadă, că apa „reacţionează” la tot felul de stimuli. Se ştie că apa curată şi limpede are moleculele cu orientare levogiră (polarizare spre stânga); fotografia acestui cristal prezentând o frumoasă formă hexagonală. Dacă supunem apa la microunde, efectul va fi orientarea dextrogiră, rezultând o fotografie a cristalului lipsită de frumuseţe şi haotică. S-a experimentat efectul acestor ape – cea limpede şi cea poluata cu microunde, asupra dezvoltării plantelor, constatându-se că orientarea levogiră este benefică pentru organisme, pentru dezvoltarea plantei; spre deosebire de apă tratată sau poluată, cu orientarea polarizării dextrogira, care a ofilit planta, îmbătrânind-o prematur, ceea ce duce la constatarea că această apă împiedica bună activitate celulară.

Vorbeşte-mi frumos!

Cum spuneam, Masaru Emoto a experimentat efectul vorbirii asupra apei. Unui eşantion de apă i s-a spus mereu „proasto!”; altuia – „eşti frumoasă”, iar cel de al treilea eşantion a fost total ignorat. După cristalizare, la fotografie, primul cristal a prezentat o formă haotică, urâtă; cel de al doilea, cel căruia i se spusese „eşti frumoasă” prezenta superbe cristale hexagonale, iar cea ignorată avea o formă dizgraţioasă. Aceasta duce la constatarea că apa rezonează la cuvânt, la nuanţa acestuia şi la sentimentul pe care îl reprezintă. Se pare că a ignora este mai rău decât a ridiculiza, iar a vorbi frumos este cel mai bine, naşte frumuseţe. Apa rezonează la cuvinte care exprimă sentimente nobile sau sentimente urâte; când informaţia dată apei era cuvântul „fericire” un minunat cristal hexagonal era rezultatul, iar la cuvântul „nefericire” jumătate din cristalul rezultat era haotic, dezordonat. La fel s-a întâmplat cu perechile de cuvinte „bun-rau”, „frumos-urat”, „pace-razboi”. Cele mai impresionante prin frumuseţea lor, au fost cristalele formate sub influenţa cuvintelor „iubire şi recunoştinţă”.

Apa şi muzica

Dar nu numai la cuvânt rezonează apă; diverse eşantioane expuse la audiţia unor fragmente din diferite genuri muzicale, au rezultat uimitoare cristale de forme diferite şi, pentru că fără expunerea fotografiilor (pe care le veţi găsi în volumele despre apă ale lui Masaru Emoto) este greu să ne dăm seama de diferenţa dintre ele, vom spune doar ca Simfonia Pastorală a lui Beethoven a dat naştere unor cristale minunate, cu detalii şi forme deosebit de frumoase, ce pot produce efecte terapeutice; muzica lui Chopin produce cristale sub formă de picături, iar muzica „grea” heavy-metal produce cristale asemănătoare celor obţinute spunând apei „proasto!”, adică nişte cristale dizgraţioase!
Cristale frumoase, echilibrate, cu forme perfect geometrice s-au obţinut şi în urma expunerii apei la cuvintele ce denumesc cele cinci religii ale lumii. Ce să înţelegem din asta ? Este simplu; ca orice lucru din Univers apa are o energie proprie care intră în rezonanţă cu propria noastră energie, cu cea a cuvântului, a muzicii, a tehnologiei, a Naturii, reacţionând în mod propriu şi perfect adaptat.

Să ne amintim…

În tradiţia românească s-au păstrat obiceiuri şi ritualuri care folosesc apă; să ne amintim doar de descântecul apei pentru „deochi” sau ritualurile magice şi incantaţiile făcute pe malurile apelor de bătrânele „vrăjitoare”. Pe de altă parte, v-aţi întrebat vreodată de ce bunica pune apă de la robinet în diferite recipiente, o lasa să stea câteva zile şi abia apoi udă florile din balcon cu ea?..
Oare bunica ştie ceva despre polarizarea moleculară a apei?

*Citeste si “Stiati ca… APA – cum ne ucidem singuri, pe noi si natura” – click aici.

REDACŢIA ElyStar®