Ce „visează” în realitate

Non-violent şi fermecător, nativul Balanţă nu este cel mai robace din zodiac; am zice că e cam delăsător, de aceea „visele” sale din realitate nu sunt nici măreţe, nici grandioase. Nativul Balanţă ia viaţa aşa cum este; este filosoful a cărui principală calitate este răbdarea. Dar dacă este să vorbim despre „visele” sale, cel mai măreţ „vis” al său este cariera diplomatică pentru care este foarte bine dotat. Nativul are cultul frumosului, are sensibilitate artistică şi are răbdare pentru munca minuţioasă; „visează” o lume ideală, căci nu suportă lipsa de gentileţe, vocile ridicate şi manierele dure.

Ce visează în oniric

Cu totul altceva se întâmplă în oniric. Visele sale sunt variate şi destul de agitate. Deoarece este guvernat de Venus, zeiţa dragostei, poate avea vise erotice destul de des, vise cu care – fiţi siguri – nu se va duce la tălmăcitor. Psihologia viselor unei Balanţe arată o personalitate extrem de sofisticată, subconştientul său fiind arhitectul unor vise superbe, de multe ori populate cu multe personaje feminine sau masculine, după caz. Nu prea are coşmaruri. De multe ori nativul Balanţă are vise inspiraţionale, de factură artistică sau despre rezolvarea unor situaţii din viaţa reală.

Reacţia la coşmaruri

Reacţia nativului Balanţă la coşmaruri este neutră, poate fiindcă are rar astfel de vise şi nici nu le dă mare importanţă.

Visele care se adeveresc

Există posibilitatea ca visele din noaptea de Vineri să se adeverească. Ziua de Vineri este patronată de Venus şi este asociată cu cifra 6, care predispune la răbdare, diplomaţie şi filosofie; visele nopţii pot fi organice, dar şi erotice, fără mare valoare previzională, dar având una inspiraţională.

Numărul ocult al viselor

Nativii Balanţă au ca număr ocult al viselor numărul 27, asociat după adunarea fatidică cu 9, a cărui simbolistică arată interese de ordin intelectual, logic şi filosofic. Visele nopţii semnifică o reuşită naturală, simţ practic, interes.

Alb-negru sau color

Nativul Balanţă visează 55% color şi 45% alb-negru.

Amintirea viselor

Nativul îşi aminteşte cam 60% din vis în primele 7 ore de la trezire. În ceea ce priveşte existenţa unui „jurnal de vise”, nativul Balanţă nu îi vede necesitatea, că doar şi la noapte o să viseze, nu?…

Fragment din cartea “Noul tău dicţionar de vise – Enciclopedia viselor pe înţelesul tuturor”
autor: Radu Botez (parapsiholog) – disponibila aici.